Stwórzmy ranking... każdy niech zagłosuje na jedną. Najlepiej jak poda jeszcze argumenty. Zobaczymy jakich odpowiedzi będzie najwięcej.
Ja osobiście głosuję na Primosten - jestem zauroczony tym niesamowitym miasteczkiem. Takiej dbałości o miasto i o zadowolenie turystów jeszcze nigdzie nie widziałem.
Totalnie zaskoczyła mnie publiczna toaleta wyglądająca jak ubikacja w 4 gwiazdkowym hotelu - za darmo do wszystkich prawie 24/7 - w środku sprzataczki non stop wszystko uzupełniały, tak więc nie było sikania do wody (generalizuję), sikania po murach przez podpitych turystów.
To co jeszcze mnie zachwyciło to świetnie zorganizowane imprezy w stylu - tańce na plaży, połów ryb i małż na plaży z jednoczesnym pieczeniem ich na grilu, jakieś przedstawienia, codzienne koncerty (codziennie inna kapela, lub karaoke na ryneczku), świetne i tanie wino w miejscowej winiarni (byłem codziennym klientem), niesamowte ogrody (mam na myśli odnowiony park w Primosten i te wszystkie zadbane roślinki posadzone w mieście), niezwykła starówka ogólnie, z kilkoma restauracjami w których można było usiąść na samym dachu pod gołym niebem, do tego dochodzi jeszcze piękny deptak naokoło cypla którym zawsze chdodziliśmy po zachodzie słońca (był jeszcze drugi deptak naokoło tego zalesionego cypla) Zwiedziłem Chorwację od północy po południe i nie natrafiłem na drugie, równie urokliwe, romantyczne i zadbane zarazem miejsce. Po prostu RAJ.