Bahama napisał(a):Kolego , przejrzałem wszystko, oglądam od tygodnia, już mi gały na wierzch wychodzą
Żelazko faktycznie musi być, takiego byka za Chiny żona z Polski wozić nie będzie.
No dobra chaiałbym tak:
1. Nad samym morzem ale cichutko, a zarazem blisko do centrum
2. Świetne miejsce wypadowe do Krka, Medjugorje, Dubrovnika.
3. Plaża żwirowa, nie żadne płyty betonowe.
4. Blisko z 5 knajpek, żeby codziennie do innej chodzić.
5. Promenada do spacerów wieczornych nad Adriatykiem.
6. Konieczne miejsce osobne do parkowania, żebym nie musiał o 5-tej rano sąsiada wywalać z wyra, jak na przejażdżkę fotograficzną ruszam
Takie rzeczy to tylko w (bip) ???
Nie, no jesteś niemożliwy
Powaliłeś mnie na kolana tym postem, to Ci odpowiem (choć proponowałem GG, ale mam inną teraz ofiarę, więc wypadłeś z kolejki
).
Tak to każdy by chciał, a to nie koncert życzeń, jak przez te 3lata obecności na forum zdołałeś się przekonać. Są gusta i zje...any gust, więc co dla jednego jest różowe, dla innego bez komentarza. To wiesz.
Nic takiego na rivie Omis nie znajdziesz
1. Nad samym morzem owszem i nawet mogę podać Ci namiary na chatę z ładnym widokiem na Biokovo, ale to patelnia i ja wolę wyżej na skarpie (i męczyć się po schodach), skąd są ładniejsze widoki. Do jakiegoś centrum z promenadą to będzie aż 10km to odpada rozumiem. Ja wolę takie miejsca, więc gdzie jest blisko centrum z knajpkami (by na pieszo można było dojść), a zarazem jest cisza i spokój to nie do mnie takie pytanie.
2. Jak wybierzesz świetne miejsce wypadowe do PN KRKA (czyli np Primosten aha, miało być nie tłocznie to proponuje Razanj obok Rogoznicy - chyba świetne miejsce!), to dużo dalej będzie do Dubrovnika i gdybyś chciał zwiedzać coś na południu to śmigać autostradą, bo inaczej czekać będzie na Ciebie korek przed Omisiem. To wiesz i ja osobiście bym wziął coś w okolicy rivy Makarskiej, a jak nie byłeś w tamtych stronach, to jeden dzień na wypad do PN Krka i po drodze do Trogiru na lody a jak jeszcze starczy sił i lubisz trochę historii to jeszcze z Trogiru do Salony pod Splitem i dzień zleci. W pierwszą stronę do PN Krka można jechać Jadranką, zobaczysz jak wygląda nabrzeże, a w korkach się stoi tylko od strony Splitu - przypominam.
3. Ja widzisz wolę płyty betonowe i skałki, bo od tego żwirku to mam tylko ufajdane ciuchy i woda mętna.
4. Jak blisko 5knajpek to tylko centrum Omisia, ale to porażka, nie nadaje się na wypoczynek. W innych wioskach na tej rivie są po 2knajpki i to nie zawsze godne polecenia. Może Mimice by tu wchodziło w grę?
5. Promenada ładna to najbliżej w
Breli. Spokojna dzielnica to Šćit i np.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link dom blisko morza. Licz się z tym, że już mamy kwiecień i większość tam kwater może być zarezerwowana i bez dwóch zdań mają ceny dużo wyższe niż 10km bliżej, tj. na rivie Omis. Torac podał w temacie Brela sporo linków, i kilka też znajdziesz na listach kwater forum. Powysyłaj wszystkim zapytania i cześć. ... lub promenada w
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
6. Co do osobnego miejsca parkingowego, byś nie zadrapał swego maybacha, to już sam sobie odpowiedz na to pytanie, bo w Cro byłeś i wiesz jak jest.
Mi w tamtym roku właściciel przerysował zderzak. Parking na 7aut, gdzie max powinny stać 4, to norma i tam to inna bajka z tym. Musisz parkować jako ostatni i tyle lub wybrać chatę z dużym parkingiem, w której jest mało kwater do wynajęcia, ewentualnie lekko uszkodzić sąsiadom auta, by zaprowadzili je na czas Twojego pobytu do mechanika
Wątpliwości rozwiane? Są jeszcze jakieś pytania?
Jakie regiony w Cro zaliczyłeś?