Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Miało być spokojnie a wyszła Makarska :)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 03.04.2009 05:43

Kolego , przejrzałem wszystko, oglądam od tygodnia, już mi gały na wierzch wychodzą :) Żelazko faktycznie musi być, takiego byka za Chiny żona z Polski wozić nie będzie.
No dobra chaiałbym tak:

1. Nad samym morzem ale cichutko, a zarazem blisko do centrum :)
2. Świetne miejsce wypadowe do Krka, Medjugorje, Dubrovnika.
3. Plaża żwirowa, nie żadne płyty betonowe.
4. Blisko z 5 knajpek, żeby codziennie do innej chodzić.
5. Promenada do spacerów wieczornych nad Adriatykiem.
6. Konieczne miejsce osobne do parkowania, żebym nie musiał o 5-tej rano sąsiada wywalać z wyra, jak na przejażdżkę fotograficzną ruszam :)

Takie rzeczy to tylko w (bip) ??? :)
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 03.04.2009 05:44

robsonr39 napisał(a):
Bahama napisał(a):
robsonr39 napisał(a):W Marusici działa małe, sprawdzone !!! chorwackie biuro turystyczne , które ma oferty z Marusici i najbliższej okolicy.Jeżeli interesuje to podam namiary. :D

No poproszę na mój email: pachala(at)go2.pl

Coś nie mogę wysłać bo wyskakuje mi że błędny adres.Podaje swój a w odpowiedzi podam namiary.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

no bo zamaist (at) trzeba małpę wstawić :)
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 03.04.2009 12:14

Weźcie może żelazko turystyczne to chociaż jeden problem odpadnie :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.04.2009 12:16

Bahama napisał(a):Kolego , przejrzałem wszystko, oglądam od tygodnia, już mi gały na wierzch wychodzą :) Żelazko faktycznie musi być, takiego byka za Chiny żona z Polski wozić nie będzie.
No dobra chaiałbym tak:

6. Konieczne miejsce osobne do parkowania, żebym nie musiał o 5-tej rano sąsiada wywalać z wyra, jak na przejażdżkę fotograficzną ruszam :)

Nie, no jesteś niemożliwy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Powaliłeś mnie na kolana tym postem, to Ci odpowiem (choć proponowałem GG, ale mam inną teraz ofiarę, więc wypadłeś z kolejki :D ).

Tak to każdy by chciał, a to nie koncert życzeń, jak przez te 3lata obecności na forum zdołałeś się przekonać. Są gusta i zje...any gust, więc co dla jednego jest różowe, dla innego bez komentarza. To wiesz.

Nic takiego na rivie Omis nie znajdziesz :!:
1. Nad samym morzem owszem i nawet mogę podać Ci namiary na chatę z ładnym widokiem na Biokovo, ale to patelnia i ja wolę wyżej na skarpie (i męczyć się po schodach), skąd są ładniejsze widoki. Do jakiegoś centrum z promenadą to będzie aż 10km to odpada rozumiem. Ja wolę takie miejsca, więc gdzie jest blisko centrum z knajpkami (by na pieszo można było dojść), a zarazem jest cisza i spokój to nie do mnie takie pytanie.

2. Jak wybierzesz świetne miejsce wypadowe do PN KRKA (czyli np Primosten aha, miało być nie tłocznie to proponuje Razanj obok Rogoznicy - chyba świetne miejsce!), to dużo dalej będzie do Dubrovnika i gdybyś chciał zwiedzać coś na południu to śmigać autostradą, bo inaczej czekać będzie na Ciebie korek przed Omisiem. To wiesz i ja osobiście bym wziął coś w okolicy rivy Makarskiej, a jak nie byłeś w tamtych stronach, to jeden dzień na wypad do PN Krka i po drodze do Trogiru na lody a jak jeszcze starczy sił i lubisz trochę historii to jeszcze z Trogiru do Salony pod Splitem i dzień zleci. W pierwszą stronę do PN Krka można jechać Jadranką, zobaczysz jak wygląda nabrzeże, a w korkach się stoi tylko od strony Splitu - przypominam.

3. Ja widzisz wolę płyty betonowe i skałki, bo od tego żwirku to mam tylko ufajdane ciuchy i woda mętna.

4. Jak blisko 5knajpek to tylko centrum Omisia, ale to porażka, nie nadaje się na wypoczynek. W innych wioskach na tej rivie są po 2knajpki i to nie zawsze godne polecenia. Może Mimice by tu wchodziło w grę?

5. Promenada ładna to najbliżej w Breli. Spokojna dzielnica to Šćit i np. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link dom blisko morza. Licz się z tym, że już mamy kwiecień i większość tam kwater może być zarezerwowana i bez dwóch zdań mają ceny dużo wyższe niż 10km bliżej, tj. na rivie Omis. Torac podał w temacie Brela sporo linków, i kilka też znajdziesz na listach kwater forum. Powysyłaj wszystkim zapytania i cześć. ... lub promenada w zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :idea:

6. Co do osobnego miejsca parkingowego, byś nie zadrapał swego maybacha, to już sam sobie odpowiedz na to pytanie, bo w Cro byłeś i wiesz jak jest.
Mi w tamtym roku właściciel przerysował zderzak. Parking na 7aut, gdzie max powinny stać 4, to norma i tam to inna bajka z tym. Musisz parkować jako ostatni i tyle lub wybrać chatę z dużym parkingiem, w której jest mało kwater do wynajęcia, ewentualnie lekko uszkodzić sąsiadom auta, by zaprowadzili je na czas Twojego pobytu do mechanika :devil:

Wątpliwości rozwiane? Są jeszcze jakieś pytania? :wink:

Jakie regiony w Cro zaliczyłeś? :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.04.2009 15:18

Bahama, z taką listą życzeń to może przenieść się w inny region?

Spokojnie (chyba bo nie wiem jak daleko jest Jadranka), to powinno być w Brist.
Do knajpek i na spacery do Gradaca masz żabi skok.
W Gradac masz 3km plaży Gornja Vala, więc żwirku pod dostatkiem!
Do Dubrovnika i sanktuarium w Međugorje już bliżej, a zamiast do PN KRKA pojedziesz nad jezioro Baćina :D
Widok super na Peljesac, to będzie co fotografować, a zarazem blisko do Drvenika, z którego przeprawisz się na Hvar :idea:

hmm... teraz kwatera blisko plaży i z palmami!

Np ta poniżej - jest i restauracja i klimatyzacja i ładna recepcjonistka :lol:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :roll:

Promenada i palmy to w Trogirze :lol: lub na rivie Makarskiej. Na rivie Omis raczej nie ma, więc albo albo.
Ostatnio edytowano 03.04.2009 20:07 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.04.2009 19:10

Bahama napisał(a):Kolego , przejrzałem wszystko, oglądam od tygodnia, już mi gały na wierzch wychodzą :) Żelazko faktycznie musi być, takiego byka za Chiny żona z Polski wozić nie będzie.
No dobra chaiałbym tak:

Jedż do Ruskamen.Apartamenty nad samym morzem,cichutko, plaża fajna, knajpek może nie ma pięć ,ale może tylko 4 :wink: ,promenada jest , miejsce do parkowania jest,sklep jest .Apartamenty bardzo ładnie wyposażone.
pozdrav
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.04.2009 19:56

AndrzejJ. napisał(a):
No dobra chaiałbym tak:

Jedż do Ruskamen.Apartamenty nad samym morzem,cichutko, plaża fajna, knajpek może nie ma pięć ,ale może tylko 4 :wink: ,promenada jest , miejsce do parkowania jest,sklep jest .Apartamenty bardzo ładnie wyposażone.
pozdrav

Ruskamen to dobre miejsce :D Ale 6 warunków spełnonych jest tylko tutaj :wink: :D zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ... i promenada , aż 7 km. :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.04.2009 20:07

mkm napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
No dobra chaiałbym tak:

pozdrav

Ruskamen to dobre miejsce :D Ale 6 warunków spełnonych jest tylko tutaj :wink: :D zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ... i promenada ,
aż 7 km. :lol:

A co z autem? :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.04.2009 20:26

W warunkach nie ma przecież auta :?
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.04.2009 20:27

AndrzejJ. napisał(a):A co z autem? :wink:

No i trzeba od początku szukać, bo wyjątkowe auto Bahamy w byle krzakach nie będzie stało :lol: :wink:

mkm napisał(a):W warunkach nie ma przecież auta :?

mkm - pkt.6 :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.04.2009 20:59

Popiel napisał(a):
mkm napisał(a):W warunkach nie ma przecież auta :?

mkm - pkt.6 :wink:

... jednak jest auto :wink: Villa Pervan odpada niestety :(
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.04.2009 21:15

mkm napisał(a):... jednak jest auto :wink: Villa Pervan odpada niestety :(

... no bo chłopak za luksusowy :lol: chciałby osobne miejsce do swego autka, klimatyzacje i pewno jeszcze zimną wodę osobno i ciepłą osobno :lol: :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.04.2009 21:32

Popiel napisał(a):
mkm napisał(a):... jednak jest auto :wink: Villa Pervan odpada niestety :(

... no bo chłopak za luksusowy :lol: chciałby osobne miejsce do swego autka, klimatyzacje i pewno jeszcze zimną wodę osobno i ciepłą osobno :lol: :wink:

... każdy przecież ma jakieś tam hobby :wink: :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.04.2009 21:43

mkm napisał(a):... każdy przecież ma jakieś tam hobby :wink: :D

A na te hobby to Bahama ile by chciał wydać?

Podaj kwotę za dobę i ile osób to będzie łatwiej coś poszukać, bo my tu o wystroju a'la późny Gierek, a to mają być marmury :wink:

Ps. Liczbę osób to tak pi razy drzwi, bo wiadomo, że coś po drodze jeszcze można przygarnąć :D :wink:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 04.04.2009 06:40

Popiel napisał(a):
mkm napisał(a):... każdy przecież ma jakieś tam hobby :wink: :D

A na te hobby to Bahama ile by chciał wydać?

Podaj kwotę za dobę i ile osób to będzie łatwiej coś poszukać, bo my tu o wystroju a'la późny Gierek, a to mają być marmury :wink:

Ps. Liczbę osób to tak pi razy drzwi, bo wiadomo, że coś po drodze jeszcze można przygarnąć :D :wink:

Nie no, tanio ma być :)
Dzięki bardzo za podpowiedzi. Teraz przeszukuje Ruskamen.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Miało być spokojnie a wyszła Makarska :) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone