napisał(a) irekz12 » 24.07.2012 17:38
witaj na20taliii
więc tak,Czechy winietka 440 koron miesięczna tygodniowa około 300
Austria kupujesz dwie tygodniowe po 8 euro
Słowenia-jechałem objazdem przez MURECK ,LENART,PTUJ
Chorwacja bramki ja płaciłem karta lepiej sie opłaca odcinek Zagrzeb-Długopolie 180 kun.
Plitwice ja byłem zawiedziony przede wszystkim za drogo 110 kun od osoby a jak dla mnie powinno być 50/70 od osoby,ale to moje zdanie,ja na Plitwicach byłem na powrocie potem kierunek kemping AC KORONA 8 km od Plitwic.Dalej rano Karlowacz,Zagrzeb,granica i na objazd do Ptuja w Słoweni.Musisz średnio liczyć 45-50 kun za danie na jedna osobę,wogule troszkĘ papu lepiej wziąć bo jednak w mojej ocenie wszystko jest dwa razy droższe
Mostar był najpierw ,konieczny paszport i zielona karta jak nie macie szybko wyrobić u ubezpieczyciela,po Mostarze zjazd do Medjugorie i wspinaczka na górę objawień-koniecznie,40 st żar z nieba się leje, i potem po Medjugorie jedziecie sobie na wodospady Kravica piękna sprawa można się kąpać wszystko za darmo pod same wodospady można przejść,ciężko tam trafić ja mimo że wiedziałem to i tak jeżdziłem od domu do domu i pytałem ale trafiłem,po prostu kierujesz się na miejscowość Ljubuski ,a za miejscowością Studenci skręcasz ostro w lewo na wodospady i jedziesz do samego końca,po prawej stronie jest parking,ale nie zostawiajcie tam auta tylko na sam dół pod same wodospady mimo że jest znak zakazu ale wszyscy cisną na dół