ASIULA HK napisał(a):Piękne widoki, aż chce się gdzieś wyrwać
Również chciałabym po prostu gdzieś się wyrwać ... Ale na przykład w Chorwacji jest teraz tak ... http://crometeo.hr/category/hrvatska/
krombocher napisał(a):Dopiero teraz tu trafiłem. Piękna relacja.
Przerywniki muzyczne też Dĕkuju
Děkuji
JanuszB napisał(a):Roland90 napisał(a):Widzę ,ze wiele zwiedzania przed mną .Miałem okazje zobaczenia jeziora Garda ,a le tak pięknych miejsc nie dostrzegłem jakie Ty uchwyciłaś obiektywem. Największy szok budzi u mnie Varlas , spędziłem tam tydzień, nie obijałem się , zwiedzałem spacerowałem.Ale takich plaż jak na Twoich zdjęciach nie dostrzegłem. Masło tego do dnia dzisiejszego uważałem Varlas za mało ciekawe i szare miasto z bardzo brzydką i wąską plażą .Zresztą zauważyłem ,ze wąskie plaże to domena Francuskich kontynentalnych plaż .Dlatego ubóstwiałem piękne i szerokie plaże korsykańskie. Ale jak pokazujesz na zdjęciach są tez wyjątki od reguły. W Saint Tropez nie byłem ale mam w planach podczas mojej powrotnej sentymentalnej podróży. Mam pytanie co do parkingu , piszesz ,ze były z nim kłopot.Trochę tez pogubiłem się w tym czy więcej korzystaliście z komunikacji miejskiej i promów .i jakie są Twoje rady w kwestii przemieszania się jednodniowego pomiędzy miastami?
Pozdrawiam i dziękuje jeszcze raz za ,,oświecenie".
Z dojazdem samochodem nawet w sezonie nie ma problemu pod jednym warunkiem-trzeba być w Saint Tropez wcześnie rano do ok. 8.00. Może być ew. mały korek przed samym wjazdem. O tej godzinie nie ma problemu z miejscem na dużym płatnym parkingu przy porcie. Po zwiedzaniu Saint Tropez polecam plażę "dla bogatych" - Pampeluna. Wracając zwiedziliśmy też wspomniany Port Gmaund
Dziękuję za uzupełnienie...
Jeszcze kilka migawek... Malcesine. Szkoda, że juz nie poszedła winda... no to następnym razem - i także następnym razem Limone. I rano idziemy z małym przystankiem do domu.
następnym razem - droga do domu...