tomekkulachGdybyś miała młodszą siostrę,to bym pomyślał,
że to Ona jest na tym zdjęciu
Chciałabym mieć młodszą siostrę..Albo, jeszcze lepiej starszą
Cieszę się,że odcineczek się podobał
BuberTyle razy byłem w Trójmieście, a nie zaliczyłem żadnej łódki ( ..
Na początek polecam kurs po Motławie takim czymś...
Wygląda niepozornie, ale ten samochodzik jest motorówką i potrafi całkiem nieźle pruć
Zupełnie inaczej wygląda Pobrzeże od dołu - z poziomu wody
Naprawdę polecam
Nigdy bym tym nie popłynęła, gdyby nie wizyta naszych nastoletnich bratanków z Francji - chcieliśmy im jakąś atrakcję zafundować i padło na te zabawki
Proste w obsłudze, dość szybkie, ubaw po pachy. Za godzię zapłaciliśmy 100 zł , a było nas 5 osób. Przystań mają zaraz przy Zielonej Bramie
Jak masz jeszcze jakieś widokowe to dawaj, ja znam tylko klasyki - Góra Gradowa, kościół Mariacki, dach ECSu i Pachołek.
Z widokowych za wiele nie mam - ale skoro wspomniałeś wieżę widokową na wzgórzu Pachołek w Oliwie -oto kilka "świeżynek"...
Na pierwszym widać - w tle moje rodzinne osiedle Przymorze, a na pierwszym planie Katedrę Oliwską i Park oraz w koronach drzew w parku - będącą w budowie nową Palmiarnię dla ogrodu botanicznego..
Stara palmiarnia była taka...
...a nowa ma być futurystyczna
...
Ale na razie zbudowano tylko jej szkielet. Czekam na nią z utęsknieniem
A tu mamy Starą Oliwę, a w głębi - nasz nowy nabytek dla miasta - biurowiec Olivia Star - oddany do użytku kilka miesięcy temu.
"Olivia Star ma 180 metrów wysokości (156 metrów sięga najwyższy punkt elewacji), co czyni z niego najwyższy budynek Trójmiasta i lokuje go w czołówce najwyższych budynków w Polsce. Wysokość budynku (180 m) nawiązuje do wydarzeń sierpniowych w Gdańsku w 1980 roku, a architektura szczytu – do sąsiadującej z Olivia Business Centre Hali Olivia[3].
Najwyższe kondygnacje Olivia Star są publicznie dostępne[4]. Znajdują się tam m.in.: zewnętrzny taras, galeria, restauracja, kawiarnie, centrum konferencyjne. Najwyższe piętro, przeznaczone do spotkań biznesowych, może pomieścić 400 osób." Mam zamiar się tam wybrać niedługo,żeby zobaczyć najlepszy z najlepszych widok na Trójmiasto, Zatokę Gdańską, Klify Gdyńskie i wiele więcej
No i dwie foty z drugiej strony wieży - lasy Oliwskie , Dolinę Radości i drogę do Oliwskiego ZOO
beatabm Kiedys wezmę udział w takiej paradzie - na pokładzie jakiejś jednostki żaglowej, choćby tak malutkiej jak ta opływajaca dokoła świat - a tak w ogóle to trzeba mieć jaja żeby się na takiej kruszynie wybrać w taką podróż, prawda?
Tak, gdy widziałam z góry jacht Kapitana Kuczyńskiego na tle innych jednostek, to myślałam,że to po prostu niemożliwe...A Tobie życzę,żebyś opłynęła na czymkolwiek, a potem tak paradowała
Obiecałam ze tu opowiem dlaczego nie tknę w zyciu ginu z tonikiem.
Przednia opowieść
Ja z kolei nie tykam...żubrówki z sokiem jabłkowym, baa, nawet się to przeniosło na sam sok jabłkowy
lew To dobrze, przedstawiałaś ją bardzo jednostronnie.
Masz wszelkie prawo do swojej opinii. Tym samym, uważam dyskusję w tym temacie za skończoną.
piotrf piękna relacja z parady
takie widowisko na żywo musi nieść z sobą niezwykłe emocje . . .
Dziękuję
To ja dziękuję,że w niej uczestniczyłeś ze mną
beatabm napisał(a):
PS: fotka z warkoczykami - petarda
Tu również zgadzam się całkowicie
Dzięki. Długo myślałam jak zabezpieczyć długie włosy przed silnymi porywami wiatru na Zatoce w trakcie rejsu - spodziewałam się,że będzie głowę urywać - stąd pomysł na warkoczyki
Jak pisałam, mieliśmy zaledwie delikatna bryzę, a i to tylko chwilami