Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Memories from Hvar..

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 27.05.2012 12:06

Hvaru więcej proszę......... :wink:

Pozdrv
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 29.05.2012 21:46

Płynąc na Hvar nie wiedzieliśmy gdzie będzie nasze miejsce noclegowe, przeglądałam wcześniej forum i tylko mogłam sobie wyobrażać jak wyglądają wszystkie mieścinki za tunelem Pitve. Jedno było pewne, chcieliśmy mieć przestrzeń i otwarte morze na wyciągnięcie ręki więc obstawiałam drugą stronę Hvaru, właśnie za tunelem. Gdy wjechaliśmy do Sveta Nedjelja w jednym momencie poczuliśmy że to miejsce dla nas :)
Wioska różni się od Ivan Dolac czy Zavala tym że jest położona wzdłuż zbocza, jadąc główną i w sumie jedyną drogą można zahaczyć o kwatery które są położone właśnie przy drodze. SN urzekła nas swoim spokojem i specyficznym klimatem, jest również taką ślepą wioską bo tam kończy się droga (jeśli oczywiście nie zboczymy na miasto Hvar)

Na kolejnych fotkach droga do miasta Hvar i nasza zatoczka Luciste, żeby wybrać się na tą plażę z SN trzeba trochę cierpliwości :lol: Za pierwszym razem wybraliśmy się pieszo i zanim dotarliśmy na miejsce, byliśmy już spaleni słońcem. Można również dojechać samochodem, zostawić na drodze i zejść dość stromą ścieżką do samej zatoczki. Jest piękna :hearts:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Restauracja na wodzie w Sveta Nedjelja
Obrazek

Droga Szutrowa do miasta Hvar
Obrazek

Luciste
Obrazek

Widok z drogi na Sveta Nedjelja
Obrazek

Miasto Hvar
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano 30.05.2012 09:46 przez Alita, łącznie edytowano 1 raz
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.05.2012 22:23

Alita napisał(a):Restauracja na wodzie w Sveta Nedjelja
Obrazek

Sv. Nedjelja to cudowne miejsce i jakie widoki, a do tej mariny czuję szczególny sentyment :D

Salata od hobotnice oraz kraby były niesamowite.
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 30.05.2012 10:26

Kolejna porcja fotek z wyspy Hvar, tym razem widoki z góry :D z drogi szutrowej do miasta Hvar.

Charakterystyczny most w Sv. Nedjelja sprawia że wioska wyróżnia się na tle innych, z góry wygląda to jeszcze ciekawiej :wink:

Obrazek

To co w Hvarze kocham najbardziej czyli niekończąca się przestrzeń..która wciąga i uzależnia, wrażenie że można wszystko!
:lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miasto Hvar a z tyłu Pakleni Otoci

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.05.2012 10:35

Piękne zdjęcia.
Mogłabym się zakochać... problem w tym, że w Hvarze kocham się już kilka lat :lol:

Piękne kolory.
Czekam na więcej.
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 30.05.2012 12:32

Jak pięknie..................
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 30.05.2012 13:07

Roxi napisał(a):Piękne zdjęcia.
Mogłabym się zakochać... problem w tym, że w Hvarze kocham się już kilka lat :lol:

Piękne kolory.
Czekam na więcej.

Na wyspie byłam dopiero dwa razy i jeszcze nie wszystko zwiedziłam, kolejne miejsca na Hvarze czekają żeby je odkryć min.: Scedro, półwysep Kabal, Vrbanj, Wyspy Piekielne... to wszystko przede mną!
:wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 30.05.2012 13:33

Alita - bardzo fajne fotki :) Mam tylko jedno pytanie - czy na zdjęciach będą też ludzie, np TY? :) :roll: :smo:

A poważnie - to wpisuję się na listę oglądaczy :)
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 30.05.2012 15:25

No to poważnie, nie nie będzie bo to Hvar widziany moimi oczami ;)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 12.06.2012 19:54

cieszę się baardzo na tą relację i liczę na więcej... bo już za 30 dni wyjazd i 2 tygodnie na Hvarze.
Po Twoich zdjęciach coraz bardziej nie mogę się doczekać i cieszę się że też wybrałem sv.Njedjele na 2 tygodniowy urlop
kawajki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawajki » 21.06.2012 00:09

Alita-dla mnie te fotki to rewelka no i takie mam cię zjem cie -jeszcze dziesieć dni i ruszam z rodzinką do Ivan dolać
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 21.06.2012 06:26

kawajki napisał(a):Alita-dla mnie te fotki to rewelka no i takie mam cię zjem cie -jeszcze dziesieć dni i ruszam z rodzinką do Ivan dolać

Cześć kawajki :)

Wpadnijcie też tu:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9747&start=5430
Mi$iek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mi$iek » 22.06.2012 10:30

zdjęcia rewelacja!! :D mój Hvar 2013... dlaczego to jeszcze rok?! :(
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 02.07.2012 15:57

zdjęcia na prawdę zachwycają...cudowne
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 02.07.2012 22:37

serce mi pęka, drugi rok z rzędu nie możemy jechać do Chorwacji, za pierwszym razem urodził nam się synek i to było dla nas najważniejsze przeżycie ale w tym roku sytuacja materialna nie pozwoliła... gdy tylko oglądam jakieś foto z wakacji lub na forum jakaś część mnie bardzo cierpi. W wyspie zakochałem się od pierwszego wejrzenia...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Memories from Hvar.. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies