napisał(a) Alita » 29.05.2012 20:46
Płynąc na Hvar nie wiedzieliśmy gdzie będzie nasze miejsce noclegowe, przeglądałam wcześniej forum i tylko mogłam sobie wyobrażać jak wyglądają wszystkie mieścinki za tunelem Pitve. Jedno było pewne, chcieliśmy mieć przestrzeń i otwarte morze na wyciągnięcie ręki więc obstawiałam drugą stronę Hvaru, właśnie za tunelem. Gdy wjechaliśmy do Sveta Nedjelja w jednym momencie poczuliśmy że to miejsce dla nas
Wioska różni się od Ivan Dolac czy Zavala tym że jest położona wzdłuż zbocza, jadąc główną i w sumie jedyną drogą można zahaczyć o kwatery które są położone właśnie przy drodze. SN urzekła nas swoim spokojem i specyficznym klimatem, jest również taką ślepą wioską bo tam kończy się droga (jeśli oczywiście nie zboczymy na miasto Hvar)
Na kolejnych fotkach droga do miasta Hvar i nasza zatoczka Luciste, żeby wybrać się na tą plażę z SN trzeba trochę cierpliwości
Za pierwszym razem wybraliśmy się pieszo i zanim dotarliśmy na miejsce, byliśmy już spaleni słońcem. Można również dojechać samochodem, zostawić na drodze i zejść dość stromą ścieżką do samej zatoczki. Jest piękna
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Restauracja na wodzie w Sveta Nedjelja
Uploaded with
ImageShack.us
Droga Szutrowa do miasta Hvar
Uploaded with
ImageShack.us