Re: Meldunki z tras / przejść granicznych do Cro - sezon 202
napisał(a) Krisv » 19.06.2021 21:04
Niniejszym odwołuję akcję "COVID-19" na przejściach granicznych PL->CZ->AT->SLO->CRO. Można jechać i cieszyć się wakacjami w Chorwacji
W piątek wieczorem wyjechałem z domu do CRO.
21.00 PL/CZ Gorzyczki A1 - brak granicy
23.00 CZ/AT Mikulov - brak granicy
02.00 AT/SLO Sentilj (autostrada) - brak granicy
03.00 SLO/CRO Gornji Macelj (autostrada) - pogranicznik SLO machnięcie ręką po zobaczeniu dowodów w ręcę, pogranicznik CRO przeskanował dowody i machnął ręką - można jechać (nie jesteś poszukiwany przez Interpol
). Zero pytań, dokąd, po co, czy zaszczepiony, itp. (Enter Croatia nie wypełniałem i nic więcej nie pokazywałem). Potwierdzam, że pas dla Enter Croatia szedł najwolniej i auta z tego pasa wciskały się na sąsiednie pasy. Były otwarte 4 okienka, w tym jedno dla Enetr Croatia. Spędziłem w kolejce 15 minut, ale przy okienku tylko 30 sekund.
04.30 CRO - Odmoriste Gornje Dubrave dwie godziny drzemki na parkingu bo jesteśmy 2 godziny przed czasem przekazanym właścicielowi apartamentu jako czas naszego przybycia
Lubię taką jazdę, bez spiny, bez tłoku, bez korków, mogłem jechać dalej, ale po co?
Jeszcze dwa słowa o cenach paliwa: PB 95 na MOP Mszana po 5.56 PLN, PB95 na Petrol w Słowenii (przy autostradzie za Ptujem) po 1,25 EUR. Wychodzi na to samo