Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Medvedov Granica słowacko-węgierska

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
treble36
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) treble36 » 25.06.2011 11:50

Witam
Mam pytanie czy ktoś jechał tym przejściem granicznym. Chodzi o to, że mam spanie zamówione w Gyor i wygodniej by mi było na wysokości Trnavy zjechać w lewo omijając w ten sposób Bratysławę i przejście w Rajce. Tylko nie wiem czy na tej trasie mam się spodziewać jakiś niespodzianek.
Droga tą trasą 60 km krótsza czas tylko 30 min wg google map
zakładając, że na Węgrzech nie korzystam z autostrady. Nie korzystam ponieważ na drugi dzień jadę do granicy z Chorwacją jak zawsze 86-ką
Wyjazd mam 9 lipca z Polski
pozdrawiam
gunsior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gunsior » 26.06.2011 19:13

Myśle, że nie ma sensu taka trasa. Przez Bratyslawę przejedziesz spokojnie bez zatrzymywania sie w korkach, a przejście w Rajce to tylko ograniczenie prędkości do 40-tu. Dalej na 86-ke to prosta droga,więc ni ma sensu jechać bokami, bo tak nie musisz płacic za drogę. Jak juz tak chcesz to sprawdź czy to przejscie nie jest tylko dla miejscowych, ja tak kiedyś chciałem przejechać w Rajce, ale mnie zatrzymali tylko wtedy jeszcze nie było UNI. Pozdrowienia.
treble36
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) treble36 » 26.06.2011 20:58

I chyba faktycznie tak zrobię i przejadę przez sprawdzone przejście w rajce pozdrawiam
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 27.06.2011 06:48

Jechałem przez to przejście niezliczoną ilość razy w obie strony :roll: , jeszcze jak były kontrole i już po ich zniesieniu.
Wtedy to było normalne przejście dla wszystkich, teraz straszą tam tylko opustoszałe budynki i nic się nie dzieje (jak chyba na wszystkich dawnych przejściach). Lubię to miejsce bo fajnie się przejeżdża mostem przez Dunaj :D
Natomiast mając winietę na Słowację faktycznie nie ma chyba sensu wydłużać sobie czasu przejazdu :roll: , spektakularnych widoków czy innych atrakcji tam nie ma :wink: .

PS Mnie też raz zatrzymali na zwykłym przejściu w Rajce, jeszcze w czasach przedunijnych i kazali jechać przejściem autostradowym...

Pzdr

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone