napisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2012 20:57
Chmurka73 napisał(a): A co do komentarzy na ich stronie internetowej - no nie czarujmy się: kto bedzie utrzymywał niepochlebne opinie?
Jak wiadomo "Prawdziwa Cnota krytyk się nie boi". Widać nie jest to "prawdziwa cnota". Wszystkie wpisy są "uprawdopodobniane" innym IP ale czy to wystarczy? Ten zestaw peanów żywo przypomina mi "okres propagandy sukcesu". Wszystko jest super, wlaściciele mili ... itp itd. Trochę za słodko. Mam proste porównanie: mimo uwielbienia dla Cro jestem sado i lubię polskie morze. Mam tam swoje ulubione lokum Murena w Krynicy Morskiej, na tamtej stronie można znaleźć wpisy na DUŻE TAK (większość) jak i negaytwy. Ludzie są różni, ale w większosci obiektywni. A jak jest w rzeczywistosci w Oliwierze wiedzą Ci, którzy tam byli. Byłem tam (razem z Chmurkami) więc dodam do chmurnych wpisów (absolutnie podpisuję się pod wpisami Chmurki!!!) coś od siebie.
1. Znikające WiFi - widok błądzących z laptopami to codzienność;
2. Gościnność cokolwiek nieszablonowa - pierwszy raz spotkałem się z "informowaniem" wczasowiczów o konieczności zakończenia biesiady (absolutnie nie głośnej) przez gaszenie swiatła i rzucanie PETARD! Była to specjalność Pana domu, bo po jego wyjeździe proceder ten się skończył mimo zapewniania nas, że to zły sąsiad (podobno Serb były policjant) daje nam do zrozumienia, że jesteśmy zbyt głośni;
3. Co do basenu to jest to fajny dodatek, był czysty i zadbany ale czy naprawdę nie można ustawić aparatury na obsługę np. od 22-giej. Nikt nie twierdzi, że nagle pijani wczasowicze pławiliby się w błękitnej toni bez umiaru ale to tak samo jak ze "sprzętem u księdza" niby bezużyteczny ale fajnie jest mieć go w pogotowiu;
4. Od Gospodarzy oczekujemy NIENACHALNEJ POMOCY a nie NACHALNEJ TOLERANCJII! Myślę, że prosta podpowiedź w stylu : co , gdzie , kiedy, nie jest przesadnym zbytkiem.
Reasumując: pensjonat ma potencjał, może być fajnym miejscem ale ..... . Każdy zdecyduje sam, są miejsca gorsze ale są i lepsze.