mich napisał(a):kliknąłem kilka zdjęć żeby udokumentować brak zahamowań sprzedawców i ich brak smaku. sklep z pamiątkami o nazwie hosanna i chusteczki do nosa z Matką Boską to dla mnie szczyt szczytów
donia2 napisał(a):To nie są chusteczki ani do nosa ani na stół. Jestem Katolikiem wierrzącym jak prawie wszyscy tutaj. Byłem w Mediugirie i uważam to miejsce za fenomen.
Te chusteczki to nie są ani do nosa (o zgrozo, co za płytkie myyślenie i brak wiedzy) ani na stół. Są to specjalne chusteczki do wycierania osocza krwi które wycieka z tego postumentu Pana Jezusa. I tyle. Dodaję, że płyn ten był badany przez laboratoria z takim właśnie wynikiem.
Fenomenem jest także to, że więcej ludzi (i to ludzie z całego świata) przybywa do małego Mediugoria niż na całą Riwierę Makarską.
donia2 napisał(a):To nie są chusteczki ani do nosa ani na stół. Jestem Katolikiem wierrzącym jak prawie wszyscy tutaj. Byłem w Mediugirie i uważam to miejsce za fenomen.
Te chusteczki to nie są ani do nosa (o zgrozo, co za płytkie myyślenie i brak wiedzy) ani na stół. Są to specjalne chusteczki do wycierania osocza krwi które wycieka z tego postumentu Pana Jezusa. I tyle. Dodaję, że płyn ten był badany przez laboratoria z takim właśnie wynikiem.
Fenomenem jest także to, że więcej ludzi (i to ludzie z całego świata) przybywa do małego Mediugoria niż na całą Riwierę Makarską.
Piotr Bydgoszcz napisał(a):Krótko mówiąc przerost biznesu nad religią, w stopniu przynajmniej dla mnie niebywałym. Szlaki dla pielgrzymów oznaczone straganami z towarami typu perfumy, rakija, obrusy czy skarpety, czyli rzeczami mającymi niewiele wspólnego z religią. Są to oczywiście moje subiektywne odczucia. [/img]
niezawodny napisał(a): czy się to komuś podoba czy nie to Medjugorie jest zwykłą herezją w myśl oficjalnego stanowiska kościoła katolickiego, który za pontyfikatu JP2 zamknął badania nad Medjugorie odmawiając prawa do uznania iż jest to miejsce kultu i cudownych objawieniem.
Iwona_PB napisał(a):niezawodny napisał(a): czy się to komuś podoba czy nie to Medjugorie jest zwykłą herezją w myśl oficjalnego stanowiska kościoła katolickiego, który za pontyfikatu JP2 zamknął badania nad Medjugorie odmawiając prawa do uznania iż jest to miejsce kultu i cudownych objawieniem.
Niezawodny, masz jakieś źródło? Chciałabym mieć asa w rękawie podczas rozmowy z absolutnym fanatykiem Medjugorje.
Marcysia napisał(a):Jakby popytu nie było, to podaż też by spadła.
Widocznie ktoś jednak kupuje i perfumy i rakiję....