aquavitae napisał(a):Pierwszy raz do Mostaru 7 lat temu wjeżdżałem serpentyną od strony Medjugorie, to dopiero było, wraki Zastav i ruiny, ciekawym jak to teraz wygląda...
Medugorje to market z Matką Boską ceny w Euro. Sanktuarium ma 25 lat to atrakcji architektonicznych brak. Taki wyjazd tam gdzie juz raczej sie nie wraca ale to moja subiektywna opinia.
Wojtek Grudzinski napisał(a):2salamandra22 napisała:Medugorje to market z Matką Boską ceny w Euro. Sanktuarium ma 25 lat to atrakcji architektonicznych brak. Taki wyjazd tam gdzie juz raczej sie nie wraca ale to moja subiektywna opinia.
Potwierdzam tą opinię że to jeden wielki bazar z dewocjonaliami. Byłem pierwszy raz w tym roku ( wystarczyły 2,5 godziny) i nie za bardzo mi się podobało. Po prostu nie dorasta do pięt naszej Częstochowie choć z drugiej strony są różne gusta. Do tego biorąc ilość przyjeżdżających tam polskich turystów zaskakuje mały "asortyment" książek w języku polskim.
Polecam Mostar ~30 minut autem z Medugorje i zakup po drodze arbuzów z pola od tamtejszych rolników.......i ta ich waga
pozdrawiam
Wojtek
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne