Każdy coś skrobnął z wakacji lub skrobnie, ja co prawda w Cro nie byłam ale tez postanowiłam coś napisać. Tegoroczne wakacje spędzaliśmy na polskiej ziemi - Mazury Kraina Wielkich Jezior Mazurskich, Przerwanki niedaleko Giżycka.
Planowanie wakacji zaczęliśmy już w styczniu. Zaczęło się poszukiwanie kwaterki na lato. Interesował nas mały domek letniskowy dla 6 dorosłych osób, dwójki dzieciaków i psa. Najlepiej żeby były oddzielne sypialnie. Udało się kwaterka namierzona cena nam odpowiadała tzn. 200zł/dobę i najważniejsze blisko jeziorko i las.
Nadszedł upragniony termin wyjazdu 30 czerwiec godzina gdzieś koło 3 (strasznie wcześnie) ale cóż jak chce się być wcześnie na miejscy to trzeba pocierpieć. Trzeba na maksa zapakować nasze autko trochę dużo tych rzeczy, szczególnie ubranek i zabawek córki. Wyjazd z Częstochowy przez Warszawę, Wyszków, Ostrów Mazowiecka, Łomża, Kolno, Pisz, Giżycko i Przerwani tylko 500km, co najmniej połowa mniej niż do naszej ukochanych Chorwacji.
Droga bardzo ładna z samego rana mały ruch na drodze wiec szybko się jedzie. Najbardziej obawialiśmy się korków przed Warszawą i w samej stolicy. Ale ku naszemu pozytywnemu rozczarowaniu bardzo gładko nam poszło. Dalsza droga tez nam poszła gładko nie przeszkadzały nam nawet roboty koło Ostrów Mazowieckiej na miejscu byliśmy koło 11.00.
Drzewo gdzieś po drodze. Po drugiej stronie Wisły.
Przerwanki to maleńka wioska koło Jezior Gołdapiwo. Posiada jeden sklep wraz z restauracja. W pobliży znajduję się śluza na rzece Sapina. Nasz domek był najbardziej kolorowym w całej wsi. Na parterze znajdowała się kuchnia łazienka i salon, na piętrze trzy sypialnie i wc.
To nasz domek od strony ogrodu, a tu widok z tarasu.
W ogrodzie była oczko wodne domek dla dzieciaków piaskownica i huśtawka. Mieliśmy do dyspozycji dwa rowery i łódkę, z której męska część wycieczki skorzystała. Reszta dnia zleciała na rozpakowywaniu i odpoczywaniu. Wieczorem uczciliśmy początek urlopu piwkiem i każdy padł zmęczony w swoim pokoju.
Tak skończył się pierwszy dzień na Mazurach, krainie nie tylko 1000 jezior ale mnóstwa zwierząt nie tylko domowych ale i dzikich.