Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Matka skąpa nie jest.... matka się podzieli

Około 1/4 ludności Austrii mieszka we Wiedniu – stolicy kraju. Jest to głównie spowodowane górzystym, alpejskim krajobrazem. Wodospad Krimml jest największym europejskim wodospadem (380 metrów wysokości). Największy szmaragd na świecie jest wystawiony w Wiedniu (2860 karatów).
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 09.06.2015 14:19

Matka skąpa nie jest .... matka się podzieli czyli Wielkanoc 2015.

Zmotywowana przez niektórych, skrobnę słów kilka o naszym tegorocznym wypadzie na Święta Wielkanocne. Chciałam napisać "wypadzie na narty", ale stwierdziłam, że w świetle tego jak ten wyjazd wyglądał, byłoby to znaczne nadużycie :roll: .
Mam nadzieję, że uwinę się z tą relacją zanim Maslinka skończy swoją praską wędrówkę Wielkanocną :D . Jak to wyjdzie to się okaże, ale jak to mówili jacyś filomaci, filareci czy inni filateliści :wink: - Mierz siłę na zamiary, nie zamiar podług sił ......

Pomysł wyjazdu na Wielkanoc wyszedł od córki...

- Mamo, tak w sumie to ja przez tę głupią sesję nie jeździłam w tym roku na desce ... Może byśmy tak pojechali gdzieś na święta ?

Matce nie trzeba było dwa razy powtarzać ... Była zachwycona i wniebowzięta, bo jak wszem i wobec wiadomo córka ma od kilku już lat gardzi naszym towarzystwem i trzeba wyszarpywać od niej każdą pojedynczą chwilę spędzoną z rodziną :cry: ...

Chcąc jak najbardziej usatysfakcjonować córkę (i siebie też :lol: ) ojciec i matka sprzedali wszystko co było w domu ruchomego (w tym 79 krawatów) :wink: i szarpnęli się na super wypasiony hotel w cudownej jak się później okazało miejscowości Bad Hofgastein.
Hotel był super wypasiony bo oprócz tego, że zapewniał nam 2,5 posiłku (rewelacyjnego dodam skromnie) to jeszcze w cenie miał strefę tzw. spa (nie mylić ze spać) i hit wyjazdu - zewnętrzy basen z wodą termalną bo takowa w tej okolicy występuje w znacznej ilości ....

Jedziemy ?

Obrazek
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.06.2015 14:25

No nie wierzę 8O 8O 8O

:smo:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.06.2015 14:27

Bad Hofgastein 8O :mrgreen: Cudnie! Będę śledzić z wypiekami na twarzy i wspominać :D

Potter napisał(a):Mam nadzieję, że uwinę się z tą relacją zanim Maslinka skończy swoją praską wędrówkę Wielkanocną :D

Prawie na pewno Ci się uda :D

Chyba, że nagle dostanę jakiegoś turbodoładowania ;)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 09.06.2015 14:29

mysza73 napisał(a):No nie wierzę 8O 8O 8O

Hi, hi, hi :mrgreen: . Możesz już szczenę podnieść z podłogi ... :oczko_usmiech: .
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 09.06.2015 17:42

Witam narciarskie towarzystwo i się wpraszam. :oczko_usmiech:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 09.06.2015 18:14

Po tytule poznałam, że Autorką jesteś Ty :D
Zasiadam :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.06.2015 18:32

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):No nie wierzę 8O 8O 8O

Hi, hi, hi :mrgreen: . Możesz już szczenę podnieść z podłogi ... :oczko_usmiech: .

No dobra Potter, już doszłam do siebie :wink: ,
dawaj te luksusy siedmiogwiazdkowe :roll: :smo: .
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 09.06.2015 21:10

Eunike1984 napisał(a):Po tytule poznałam, że Autorką jesteś Ty :D
Zasiadam :D

I ja też :D
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 09.06.2015 22:41

Jak ja się cieszę, że coś piszesz :)
Nie może mnie tu zabraknąć :papa:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.06.2015 06:50

Witam Wszystkich serdecznie :papa: . Mam nadzieję, że się nie zawiedziecie ...

Termin naszego wyjazdu to 2 - 7 kwiecień. 4 dni na miejscu.
Ale opowieść należy zacząć od dnia poprzedniego kiedy to prasując resztki na wyjazd spożyłam lekko zaledwie przeterminowany jogurt kawowy firmy $%$#%$##$@ ...
W nocy obudziło mnie dziwne smyranie w brzuchu ... Mając nadzieję, że to chwilowe próbowałam sprawę zlekceważyć ... Się nie dało ...
Chcąc nie chcąc udałam się do łazienki .... Cóż ... tutaj pominę pewien fragment życiorysu i przejdę do momentu kiedy to na policzku poczułam zimny dotyk białawej terakoty ... Najnormalniej na świecie zrobiło mi się baaaardzo mocno słabo i nie dając rady dojść do łóżka położyłam się na podłodze w łazience i spędziłam tam nieco czasu ....

Rano mocno niewyspana zwlokłam się z łóżka i ku własnemu zdziwieniu ogarnęłam towarzystwo i wyjechaliśmy w miarę o czasie. Czułam się mocno średnio i najbardziej widocznym objawem mojej niemocy był brak apetytu przez cały dzień .... Winę zwalałam oczywiście na nieszczęsny jogurt .... Niesłusznie .... Bardzo go za to przepraszam :oops: ...

Dzień pierwszy naszego pobytu to był piątek i zgodnie z prognozą miał to być praktycznie jedyny dzień nadający się do jazdy ... Nie było na co czekać ... Po kilku chwilach zachwytu nad widokami z okien ...

Obrazek

Obrazek

... meldujemy się na parkingu ...

" - Mamo, znowu zaczynasz ?" ... robić zdjęcia w sensie ... Oczywiście, że zaczynam. Moja różowa małpka nigdy się ze mną nie rozstaje :D ...

Obrazek

Obowiązkowa zmiana dekoracji :lol: ...

Obrazek

Obrazek

Jest pięknie :D . Jako, że to nasz pierwszy pobyt w tym miejscu (mam nadzieję, że nie ostatni) trza się trochę rozejrzeć ...

Obrazek

... ewentualnie strzelić słitfocie na fejsa ...

Obrazek

Ale nie za długo bo takie warunki nie mogą się zmarnować ...

Obrazek

Obrazek

Jest ciepło, słoneczko, mało ludków, trasy wyborne - czyli to co lubimy najbardziej ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słoneczko odbite od śniegu nieźle daje po oczach ... i dobrze :mrgreen:

Obrazek

...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.06.2015 07:02

Potter napisał(a):Słoneczko odbite od śniegu nieźle daje po oczach ... i dobrze :mrgreen:

Obrazek

...

Maaaatko 8O ,
kwiecień, a tu tyle tego białego :roll: :roll: :roll: ,
choć w sumie całkiem ładnie to wszystko wygląda :mrgreen: .
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 10.06.2015 07:11

Łaaaaa i jeszcze jedna relacyjka do poczytania :mrgreen:

Córa miała dobry pomysł ;)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 10.06.2015 07:12

Ładnie tam :D Zostaję na dłużej
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 10.06.2015 08:41

Widoki godne podziwiania :hut:
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 10.06.2015 09:22

fajny tytuł :wink:
i białe też fajne, ale tylko na zdjęciach lubię TO oglądać :roll:
Następna strona

Powrót do Austria - Österreich

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone