Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Maslinka w Maslinicy :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 01.08.2018 19:17

Przecież to posty z 2017 roku :lol: .
Niecierpliwie czekam na wieści, gdzie Maslinka urlopuje w 2018. I zdziwię się jak to nie będzie Grecja :wink: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 01.08.2018 19:24

marze_na napisał(a):Przecież to posty z 2017 roku :lol: .
Niecierpliwie czekam na wieści, gdzie Maslinka urlopuje w 2018. I zdziwię się jak to nie będzie Grecja :wink: .

No właśnie dlatego podejrzewam, że zdrada trwa w najlepsze :lol:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.08.2018 20:43

2017.... kurczę nie zauważyłam...
Czekamy na rozwiązanie zagadki, gdzie była...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.08.2018 10:33

Szpulka napisał(a):Część. Bardzo dziękuję za Twoją relację. Właśnie jestem na Solcie i podziwiam. Niestety nie ma już Twoich zdjęć. Najbardziej interesuje mnie zdjęcie z mapką na której namalowana była droga do urokliwej zatoczki i plaży. Czy jest jakaś szansa na udostępnienie tego zdjęcia. Obiecałam moim dzieciom, że je tam zabiorę i nie wiem gdzie. PKS, ratuj

Przykro mi, byłam na wakacjach i nie mogłam pomóc. Zresztą nadal nie wiem, o którą zatoczkę chodzi, bo mapek (i zatoczek) w relacji było sporo...
Mam zamiar kiedyś uzupełnić te zdjęcia ;)

Cześć Wszystkim! :D Co tu się działo :mrgreen:
Hehe, no właśnie - zdrada była czy nie... :?: :twisted:
Na razie powiem tyle - to były najbardziej intensywne i zróżnicowane wakacje. Dużo zwiedzania (często niestety kosztem plażowania i kajakowania) i różnych przygód. Najwięcej zdjęć w historii - ponad 10 tysięcy 8O :mrgreen:

A wakacje spędziłam... w trzech krajach :mrgreen: Spróbujecie zgadnąć, w których :?: :P
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 06.08.2018 10:41

Może.....Macedonia, Grecja, Czarnogóra
albo Chorwacja zamiast Czarnogóry ???

Były tu na forum domniemania co do zdrady, prawie zakłady :roll: Ciekawa jestem również, 10 tysięcy zdjęć robi wrażenie 8)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2018 10:43

maslinka napisał(a):
A wakacje spędziłam... w trzech krajach :mrgreen: Spróbujecie zgadnąć, w których :?: :P

KOBIETO, zlituj się :roll: ,
zaczynaj relację, a nie jakieś zgadywanki zapodajesz :evil: :smo:
Interseal.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Interseal. » 06.08.2018 10:43

Hej!

Miło Cię widzieć!
Oczywiście z zagadki z przyczyn "okołoregulaminowych" jestem wyeliminowany... ;-) ?
Jeden kraj musiałbym strzelić.
10 tysięcy zdjęć!? Zazdroszczę ilości materiału pamiątkowego, współczuję wybierania do relacji.

Pozdrawiam.
Mariusz.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.08.2018 11:40

AniaJ. napisał(a):Może.....Macedonia, Grecja, Czarnogóra
albo Chorwacja zamiast Czarnogóry ???

Hmmm, coś się zgadza. Jedno na pewno :D I coś jeszcze :P

AniaJ. napisał(a):Były tu na forum domniemania co do zdrady, prawie zakłady :roll:

No właśnie widzę :mrgreen:
Szkoda, że się nie założyłam :twisted:

mysza73 napisał(a):KOBIETO, zlituj się :roll: ,
zaczynaj relację, a nie jakieś zgadywanki zapodajesz :evil: :smo:

Jeszcze chwilę :smo: Torby się same nie rozpakują...

Interseal. napisał(a):Hej!

Miło Cię widzieć!
Oczywiście z zagadki z przyczyn "okołoregulaminowych" jestem wyeliminowany... ;-) ?

Cześć :)
No tak, to byłoby nieuczciwe 8)

Interseal. napisał(a):10 tysięcy zdjęć!? Zazdroszczę ilości materiału pamiątkowego, współczuję wybierania do relacji.

Na razie nawet nie chce mi się tego oglądać :lol:
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 06.08.2018 14:14

Ja tylko chciałem nadmienić, że cierpliwie czekam na relację. Rozpakuj się, posortuj zdjęcia...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.03.2019 13:54

Ufff! Udało się uzupełnić zdjęcia również w tej relacji.

Mam nadzieję, że komuś się przyda :)

Pozdrawiam :papa:
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 24.03.2019 16:23

Przyda się, Šolta w planach. Dziękuję!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.03.2019 19:00

Hercklekot napisał(a):Przyda się, Šolta w planach. Dziękuję!

W takim razie życzę realizacji planów! Z przyjemnością przeczytałabym Twoją relację z Šolty :D
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 26.03.2019 19:58

Šolta/Lastovo/Pelješac :idea: :?: I wybierz tu człowieku...
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 27.03.2019 00:08

Hercklekot napisał(a):Šolta/Lastovo/Pelješac :idea: :?: I wybierz tu człowieku...

:papa: Wybór trudny, przyznaję :)
Poznawszy trochę Twoje preferencje - wiem, że lubisz odległe zakątki i spacery po "dziczy", poleciłabym Lastovo (choć jeszcze nie byłam :oczko_usmiech: )
Z drugiej strony... :roll: Nie poznać Pelješca, zanim go wszyscy zadepczą byłoby dużą stratą :( Tam wciąż jest co odkrywać i cieszyć się odosobnieniem w otoczeniu cudnej przyrody i widoków. Poza tym, jest jeszcze aspekt ekonomiczno - gastronomiczny :D Wiem, że lubisz kulinarne przyjemności i odkrycia, a gdzie jak nie na Półwyspie łatwiej o takie ( stosunek cen do jakości) ?
Dla mnie Peljeszczak jest punktem odniesienia dla innych miejsc w Chorwacji - tam były pierwsze cro - wakacje.
Lubię teraz porównywać zapuszczając się na wyspy.
Jeśli chciałabym różnorodności, intensywnego poznawania wielu odmiennych miejsc, folgowania podniebieniu - wybrałabym P. A jeśli zależałoby mi na ukryciu się w sennej, zapomnianej przez resztę świata głuszy , to pewnie byłoby to Lastovo. (Myślę, że jeszcze przez kolejne dwa lata nie będzie cieszyć się tak wielkim zainteresowaniem jak inne wyspy)
Udanej decyzji życzę :papa:
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 27.03.2019 11:46

Dokładnie tak idzie mój tok myślenia, Šolta zawsze była w planach, podobnie jak Lastovo, żeby zamknąć temat "środkowodalmatyńskich" wysp. Peljeszczak w planach jest od zawsze, ale jakoś przegrywa (ostatnio nawet z Istrią). Tak czy inaczej na razie są miejsca, które bardzo nęcą, a mogą poczekać (wyspy Jońskie, Sycylia) i są też takie, które za parę lat mogą przestać być dla nas atrakcyjne. Obawiam się właśnie "zadeptania" i masowej turystyki od której uciekamy. Przykład Visu jest tutaj znamienny (a szczególnie plaży Tepluš, którą pokazałaś w swojej relacji) - wszędzie wdziera się komercjalizacja, głośna muzyka i tłumy ludzi.
Znajomi mający podobne do nas preferencje (bez dzieci, lubią ciszę spokój i naturę) byli w ostatnich 3 latach kolejno na Pelješcu, Hvarze i w okolicach Szybenika. Wrażenia mieli dość ambiwalentne, właśnie przez natłok ludzi, komercjalizację i dość jednak wyżyłowane ceny. Szczególnie gdy porównywaliśmy "nasz Hvar" z 2010 z "ich Hvarem" w 2017 (i my i oni byliśmy w części "zatunelowej").
Zdaje się więc, że trzeba się spieszyć, bo "dziewicza" i dostępna dla nas cenowo Dalmacja powoli przechodzi do przeszłości. Być może będziemy musieli wybrać tylko jedną z tych destynacji a potem szukać już sobie miejsca gdzie indziej lub szukać lokalizacji bardziej w typie hardkorowych robinsonad, co też nie do końca jest rozwiązaniem idealnym. Tymczasem kuszą wyprawy dalsze: wspomniana Sycylia oraz Lefkada i Kefalonia, które coraz mniej odbiegają cenowo od drożejącej Chorwacji. Żona po pięciu razach w Cro w ostatnich 8 latach już też wspomina, że może czas na zmiany. Podejrzewam, że jeśli w tym roku nie zdecydujemy się na Dalmację, to możemy już do niej nie wrócić.
Z "trzeciej strony" jest też Istria, której wschodnia część (a dokładniej okolice na południe od Labina) bardzo nam się spodobała - jest relatywnie taniej niż w Dalmacji, blisko, nietłoczno, można uskuteczniać wyprawy samochodowe po całym półwyspie, jest w końcu możliwość plażowania na niezatoczonych plażach, więc to zawsze będzie "wyjście awaryjne". Tam na pewno wrócimy to pewne.
Przepraszam Maslinko za off-top.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Maslinka w Maslinicy :) - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies