Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Maslinka w Maslinicy :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 25.10.2016 17:21

Hej , Maslinko :)

Dzięki za fajna relację, tym bardziej cenną, że z takiego mało znanego miejsca, do którego raczej w najbliższych latach się nie wybierzemy. Pozdrav :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.10.2016 21:01

Max Power napisał(a):Hej Maslinko,
Po dłuższej przerwie w czytaniu udało mi się nadrobić zaległości i dotarłem do końca.
Dziękuję za świetną relację - pokazałaś wyspę w zupełnie innym świetle niż ja ją odebrałem kilka lat temu i chwała Ci za to :)
Pozdrawiam serdecznie i już zapisuję się do Twoich przyszłych relacji :papa:

Dzięki za miłe słowa :)
Jestem ciekawa, jak Ty odebrałeś tę wyspę... 8)
Pozdrawiam :papa:

Kfor, info masz na pw.

ruzica napisał(a):Hej , Maslinko :)

Dzięki za fajna relację, tym bardziej cenną, że z takiego mało znanego miejsca, do którego raczej w najbliższych latach się nie wybierzemy. Pozdrav :papa:

Cieszę się, że się podobało :)
alladyndelscorcho
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alladyndelscorcho » 31.10.2016 14:02

Ło matko ale się spóźniłem. 40 stron do nadrobienia 8O .
Nie takie kobyłki się czytało :mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.10.2016 14:24

alladyndelscorcho napisał(a):Ło matko ale się spóźniłem. 40 stron do nadrobienia 8O .
Nie takie kobyłki się czytało :mrgreen:

Miłego czytania :mrgreen:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 02.11.2016 18:54

maslinka napisał(a):Powyższa fotka w miarę oddaje sytuację :twisted: Niesamowite uczucie! Ale już na spokojnie, bo panowaliśmy nad sytuacją. Najgorszy, tak jak pisałam, był moment wejścia do kajaka...
Znam tą adrenalinę :!:
A z wysiadaniem na takiej fali nie mieliście problemów :?: Nas kilka razy nieźle sponiewierało. :(
"Lekko" spóźnione podziękowania za kolejną kajakową relację :!: :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.11.2016 19:50

longtom napisał(a):A z wysiadaniem na takiej fali nie mieliście problemów :?: Nas kilka razy nieźle sponiewierało. :(

Wtedy akurat nie. Wiatr niósł nas prosto na plażę i tam, na płyciźnie, jakoś sobie poradziliśmy z wysiadką :)

longtom napisał(a):"Lekko" spóźnione podziękowania za kolejną kajakową relację :!: :D

Nie ma za co :mrgreen:
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 03.11.2016 12:49

I ja nadrobiłam zaległości.
Jak zawsze pięknie, jak zwykle miło... :D
Dziękuję :papa:
alladyndelscorcho
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alladyndelscorcho » 03.11.2016 13:27

mysza73 napisał(a):Zaległości nadrobione :mrgreen:

maslinka napisał(a):Po drodze uwieczniam pięknie kwitnące rośliny, których w Maslinicy nie brakuje:

Obrazek

No to w Pulii widziałam dużo kwitnących kaparów, oczywiście nie świadoma tego, że to kapary :oczko_usmiech: ,
co my byśmy bez naszego croforum zrobili ... :lol:

Kwitnących jeszcze nie widziałem ale dorzucam moje tegoroczne z Korfu :)

DSC07872.JPG

DSC07871.JPG
alladyndelscorcho
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alladyndelscorcho » 03.11.2016 15:56

maslinka napisał(a):
Obrazek

No to fotka idealnie pasuje tutaj:
gacie-na-zabytkach-t35370.html
:mrgreen: :oczko_usmiech: :mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.11.2016 16:41

Magdalena S. napisał(a):I ja nadrobiłam zaległości.
Jak zawsze pięknie, jak zwykle miło... :D

Miło mi to słyszeć :D

alladyndelscorcho napisał(a):Kwitnących jeszcze nie widziałem ale dorzucam moje tegoroczne z Korfu :)

Ja widziałam pierwszy raz w tym roku. Kwitną wyjątkowo pięknie :)

alladyndelscorcho napisał(a):No to fotka idealnie pasuje tutaj:
gacie-na-zabytkach-t35370.html
:mrgreen: :oczko_usmiech: :mrgreen:

Gacie są, tylko ten zabytek trochę mało zabytkowy ;)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 15.01.2017 19:31

Wreszcie udało mi się tu dotrzeć i nadrobić zaległości :) Jak zawsze ciekawa relacja ,fajnie ,ze udało Wam się Trogir odwiedzić .Ja nigdy nie byłam na fishpicniku ,może w tym roku w końcu się skuszę kto wie ..
A apropos Trogiru i koncertów ,to mam takie zdjęcie 2w1 :)
P7170064-crop.JPG

oraz bliźniacze do Twojego
DSC_0261 (2).JPG

ps.no i absolutnie jestem fanką spódnicy "bugenwillowej" :hearts:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.01.2017 23:21

andeo napisał(a):A apropos Trogiru i koncertów ,to mam takie zdjęcie 2w1 :)

Takie obrazki tworzą klimat Chorwacji :)

andeo napisał(a):ps.no i absolutnie jestem fanką spódnicy "bugenwillowej" :hearts:

Dzięki :mrgreen: Też ją bardzo lubię.
GRZECH 1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GRZECH 1 » 26.01.2017 23:24

Hej Maslinko! Z dużym opóźnieniem udało mi się przeczytać Twoją relację, ale dzięki temu mogłem to zrobić w jeden dzień :wink: . Bardzo fajnie pokazałaś i opisałaś mało znaną wyspę, na tyle ciekawie, że zastanawiamy się czy w tym roku planowane Lastovo czy może jednak Solta, której nie braliśmy wcześniej pod uwagę. Co roku od 7 lat jesteśmy na innej wyspie więc temat wpisuje się w nasz plan. Czy możesz podesłać namiary na Waszą kwaterę na PW ? :papa:
Taramut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Taramut » 30.01.2017 15:21

Witaj Maslinko.
Właśnie podjęliśmy decyzję o wakacjach na kolejnej wyspie, tym razem padło na Solte. Zacząłem szukać info na forum i od razu wpadłem na Twój przewodnik - jak zwykle bardzo rzeczowy i w dodatku okraszony przepięknymi zdjęciami :) Lektura Twojej relacji utwierdziła mnie w dokonanym wyborze.
Odkryłem fajne kwatery (domy) na zatoką Sesula (niedaleko konoby Sesula ;) ale nie mogę nigdzie znaleźć info o miejscach do "plażowania" w pobliżu. Czy możesz coś napisać na ten temat ? Jak daleko jest piechotką do centrum Maslinicy z tej okolicy ? Proszę również o przesłanie maila do właścicielki Twojej miejscówki - tak na wszelki wypadek. Urlop zaplanowany na pierwsze dwa tygodnie lipca, mam nadzieję, że wszystko wypali.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Taramut
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.01.2017 19:00

GRZECH 1 napisał(a):Hej Maslinko! Z dużym opóźnieniem udało mi się przeczytać Twoją relację, ale dzięki temu mogłem to zrobić w jeden dzień :wink: . Bardzo fajnie pokazałaś i opisałaś mało znaną wyspę, na tyle ciekawie, że zastanawiamy się czy w tym roku planowane Lastovo czy może jednak Solta, której nie braliśmy wcześniej pod uwagę. Co roku od 7 lat jesteśmy na innej wyspie więc temat wpisuje się w nasz plan. Czy możesz podesłać namiary na Waszą kwaterę na PW ? :papa:

Dzięki za miłe słowa. Namiary wysłałam. Pozdrawiam :)

Taramut napisał(a):Odkryłem fajne kwatery (domy) na zatoką Sesula (niedaleko konoby Sesula ;) ale nie mogę nigdzie znaleźć info o miejscach do "plażowania" w pobliżu. Czy możesz coś napisać na ten temat ? Jak daleko jest piechotką do centrum Maslinicy z tej okolicy ?

Nie ma tam typowej plaży, tylko trochę skałek i betonu, właśnie w pobliżu konoby Šešula. Pokazywałam to już wcześniej w relacji, ale wkleję zdjęcia jeszcze raz ;):

Obrazek

Obrazek

Piechotą z zatoki do centrum Maslinicy będzie jakieś 20 minut, może 15.

Pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Maslinka w Maslinicy :) - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies