tomekkulach napisał(a):Właśnie znalazłem kolejne chorwackie słowo isniejące w gwarze podhalańskiej
KLOBUČAR.
Kłabuk=kapelusz
No tak, klobučar to kapelusznik.
Fajnie masz; nie musisz się uczyć chorwackiego, wystarczy gwara
laciatek napisał(a):Super, to jakie plany na przyszły rok
?
Odpowiem przy okazji wszystkim innym, którzy o to pytali: Chorwacja
CroAna napisał(a):ojojoj, naprodukowałaś stron szczęśliwie i przyjemnie,
maslinko, że trudno było nadążyć
W tym roku się rzeczywiście sprężyłam, bo w zeszłym pisałam aż do Bożego Narodzenia... Lepiej się zmobilizować i mieć relację szybciej z głowy
CroAna napisał(a):te ceny w konobach wyższe niż gdziekolwiek indziej... My uwielbiamy życie konobiane, więc to mnie z lekka odstrasza od Šolty...a już bym miała kierunek na zaś, ech....
Pewnie dzięki temu, że jest drożej (ceny w konobach, ceny kwater też), jest to bardziej kameralna wyspa. Mljet np. też jest droższy niż inne wyspy i również dlatego mniej popularny.
Chcesz mieć więcej spokoju, musisz więcej zapłacić. Ja za ciszę i spokój mogę zapłacić trochę więcej
Oby to tylko nie poszło w stronę szpanu..., chociaż myślę, że nie, bo na Šolcie brak dyskotek i atrakcji dla tych, którzy się lubią lansować. Inna grupa docelowa
W ogóle brak jakichkolwiek atrakcji, trzeba je sobie wymyślać i organizować samemu. My nie mamy z tym problemu
(Zrymowało mi się
)
piotrf napisał(a):Agnieszko , kilka zmian zauważyłem
samochód z klimą , apartament , . . . znaki czasu . . .
No tak, krótko mówiąc: starzeję się i potrzebuję więcej wygód
Sara76 napisał(a):Mam nadzieję, że wrzucisz coś jeszcze w swoich gòrskich wątkach.
W najbliższej przyszłości pojawi się coś w jesenickim wątku.
Mikeee napisał(a):Aha. I skrzydła rzeczywiście Ci nie pasują. Zdecydowanie bardziej różki
Dzięki!
Dla mnie to komplement
kulka53 napisał(a):Całkiem niezłą wysepkę "odkryłaś" , taką kameralną.
Kameralność to jej największa zaleta
kulka53 napisał(a):A co do kulek
, podobne mamy na Świdnickiej we Wrocławiu
Wiem, wiem
Z Syzyfkami:
kulka53 napisał(a):Też jestem ciekawy planów na przyszły rok, może jakaś zmiana kierunku? (autko wydaje się stworzone do połykania kilometrów
)
Myślę, że kiedyś zawiezie nas do Grecji, wcześniej czy później
Marsallah napisał(a):Dobrze się czytało. Dzięki za Tour de Šolta! Do następnego
Adek99 napisał(a):Super relacja jak zwykle, pewno Šolta na popularności teraz zyska
janka.mik. napisał(a):Szkoda, że koniec bo oglądałam fotki i czytałam z wielką przyjemnością.Dzięki za kolejną cudowną relację w Twoim perfekcyjnym stylu
Oczywiście czekam na następną...
pozdrawiam
Janka
Dzięki za miłe słowa
Rafał78 napisał(a):Wakacje mieliście piękne,zdjęcia wszystko oddają.
Zdjęcia (na szczęście!) nie oddają i nie pokazują wszystkiego
CROnikiCROpka napisał(a):Cieszę się, że mimo krótkiego, jak na Was, urlopu, jesteście zadowoleni
Nawet bardzo
lotnikwsk napisał(a):Dzięki za Soltę
Vjetar napisał(a):Dzięki za piękne wrażenia i ciekawe miejsca.
Proszę bardzo