Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Maslinka w Maslinicy :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 26.08.2016 13:33

Nam nie udało się wejść na wieżę, gdyż kolejki były gigantyczne :( teraz widzę, ile straciliśmy; wspaniałe widoki :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.08.2016 13:57

mysza73 napisał(a):
maslinka napisał(a):
mysza73 napisał(a):
maslinka napisał(a):
Ufff, dobrnęłam do końca tej części zwiedzania Trogiru. Mam nadzieję, że Wy również ;) :mrgreen:

Spoko ... możemy iść dalej :oczko_usmiech:

Na razie nie mam siły... :oczko_usmiech:

Jeszcze Ci dzieciaki nie dały w kość, a już nie masz siły ... :? :smo:

Jeszcze... ;)

Pisaniem odcinka się zmęczyłam, nie chodzeniem :smo:

figusek napisał(a):Nam nie udało się wejść na wieżę, gdyż kolejki były gigantyczne :( teraz widzę, ile straciliśmy; wspaniałe widoki :)

Jak zeszliśmy z wieży, przed katedrą była straszna kolejka; jakaś wielka wycieczka. Nam się udało wejść zupełnie bez tłumów, między wycieczkami :)
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 26.08.2016 17:28

maslinka napisał(a):Ja też czuję się źle, ale przede wszystkim przeraziła mnie ciasnota. Dostałam ataku klaustrofobii, chociaż normalnie czegoś takiego nie odczuwam ;) Na szczęście znaleźliśmy sobie inne miejsce, a pod pokład zeszliśmy tylko... na czas obiadu :mrgreen:

Po swoich wakacjach zauważyłam, że bardzo szybko można się "odzwyczaić" od towarzystwa a potem ciężko się pogodzić z utratą świętego spokoju :wink:

maslinka napisał(a):Widzę, że Trogir jest uwielbiany :)

Piękne miasteczko i takie... kompaktowe :D Byłam 2 razy ale po Twojej relacji widzę, że przyda się jeszcze jeden raz, najlepiej w samotności :D

maslinka napisał(a):Obiecałam dużo fotek w tym odcinku

I zdjęcia bardzo mi się podobają :) szczególnie zabytków z zewnątrz bo masz je w całej okazałości :mrgreen:

maslinka napisał(a):pod którą znajduje się miejsce pamięci ofiar wojny na Bałkanach:
Obrazek

Też mam takie zdjęcie :mrgreen: Czy przy oglądaniu nie przeraziła Cię ta "plama" - odbijające się okno ?? :D Bo ja w pierwszej chwili zgłupiałam a kiedy przesunęłam na drugie zdjęcie wystraszyłam się jeszcze bardziej. Od razu przypomniały mi się różne historyjki o duchach itd., które gdzieś się pojawiały np. jak ktoś sobie robił zdjęcie w lustrze albo tyłem do okna. Chwilę trwało zanim sobie uświadomiłam co to :oczko_usmiech:

A na wieżę nie wchodziliśmy. Widoki owszem ładne ale jak dla mnie bez efektu "wow" więc w sumie nic nie straciłam. Ale kto wie... może następnym razem wejdę :)

mysza73 napisał(a):
Spoko ... możemy iść dalej :oczko_usmiech:

Jestem za! :D
Jak to mówią "nie śpimy, lecimy"! :D
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 26.08.2016 20:44

Fajnie miasto wygląda z wieży...akurat na górze nie byliśmy...
więc w razie czego wiem...że warto tam się wdrapać... :oczko_usmiech:
Pozdrawiam
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.08.2016 20:46

ewula91 napisał(a):Po swoich wakacjach zauważyłam, że bardzo szybko można się "odzwyczaić" od towarzystwa a potem ciężko się pogodzić z utratą świętego spokoju :wink:

Z wiekiem coraz bardziej zaczynam cenić "święty spokój" ;)

ewula91 napisał(a):Piękne miasteczko i takie... kompaktowe :D Byłam 2 razy ale po Twojej relacji widzę, że przyda się jeszcze jeden raz, najlepiej w samotności :D

Jak dla mnie, Trogir jest splitowaty; obie starówki są, mz, bardzo porównywalne. Żeby nie było, Split bardzo mi się podoba :)

ewula91 napisał(a):Też mam takie zdjęcie :mrgreen: Czy przy oglądaniu nie przeraziła Cię ta "plama" - odbijające się okno ?? :D Bo ja w pierwszej chwili zgłupiałam a kiedy przesunęłam na drugie zdjęcie wystraszyłam się jeszcze bardziej. Od razu przypomniały mi się różne historyjki o duchach itd., które gdzieś się pojawiały np. jak ktoś sobie robił zdjęcie w lustrze albo tyłem do okna. Chwilę trwało zanim sobie uświadomiłam co to :oczko_usmiech:

Dopiero teraz to zauważyłam... Raczej nie wierzę w duchy ;), chociaż...

ewula91 napisał(a):A na wieżę nie wchodziliśmy. Widoki owszem ładne ale jak dla mnie bez efektu "wow" więc w sumie nic nie straciłam. Ale kto wie... może następnym razem wejdę :)

Do widoków z wieży katedry w mieście Korčula nie mają startu, ale ładnie było :)

ajdadi napisał(a):Fajnie miasto wygląda z wieży...akurat na górze nie byliśmy...
więc w razie czego wiem...że warto tam się wdrapać... :oczko_usmiech:
Pozdrawiam

Warto, chociaż wnętrze kościoła, moim zdaniem, ciekawsze :)
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 26.08.2016 21:55

maslinka napisał(a):Jak dla mnie, Trogir jest splitowaty; obie starówki są, mz, bardzo porównywalne. Żeby nie było, Split bardzo mi się podoba :)

Mi też się oba miasta podobają ale jednak Trogir prowadzi :) Split mi się kojarzy z chaosem i jeśli miałabym go zwiedzać znowu z pewnością wybrałabym się z planem miasta w ręku no i o jak najwcześniejszej godzinie, żeby na spokojnie się przejść, podziwiać i zastanowić. W tym roku przeszliśmy go w ekspresowym tempie i nie jestem zadowolona :roll: Jedyne co mnie cieszy to spacer po wzgórzu Marjan bo można je uznać za oazę spokoju, oderwanie od rzeczywistości :) a widoki równie piękne :)

maslinka napisał(a):
Dopiero teraz to zauważyłam... Raczej nie wierzę w duchy ;), chociaż...

Ja też nie, ale przyznam, że się wystraszyłam w pierwszej chwili :P

maslinka napisał(a):Do widoków z wieży katedry w mieście Korčula nie mają startu, ale ładnie było :)

Nie byłam, niestety :cry: (jeszcze... :mrgreen: )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2016 22:26

Już kilka lat minęło od ostatniej mojej wizyty w tym cudownym mieście. Zatem miłe są Twoje zdjęcia dla oka.

Pozdrawiam
Krzysiek
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 27.08.2016 15:57

maslinka napisał(a):Jak dla mnie, Trogir jest splitowaty; obie starówki są, mz, bardzo porównywalne. Żeby nie było, Split bardzo mi się podoba :)

Dla mnie Split fajny...a Trogir jeszcze fajniejszy... :papa:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 28.08.2016 13:55

arko2007 napisał(a):Już kilka lat minęło od ostatniej mojej wizyty w tym cudownym mieście. Zatem miłe są Twoje zdjęcia dla oka.

Dla mojego oka też :) byłam w Trogirze w 2004, więc go słabo już pamiętam, fajnie sobie teraz przypomnieć.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.08.2016 22:07

ewula91 napisał(a):Jedyne co mnie cieszy to spacer po wzgórzu Marjan bo można je uznać za oazę spokoju, oderwanie od rzeczywistości :) a widoki równie piękne :)

Marjan to świetne miejsce!

arko2007 napisał(a):Już kilka lat minęło od ostatniej mojej wizyty w tym cudownym mieście. Zatem miłe są Twoje zdjęcia dla oka.

ruzica napisał(a):Dla mojego oka też :) byłam w Trogirze w 2004, więc go słabo już pamiętam, fajnie sobie teraz przypomnieć.

Wspominajcie sobie spokojnie :)

ajdadi napisał(a):Dla mnie Split fajny...a Trogir jeszcze fajniejszy... :papa:

W zasadzie... zgadzam się :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 29.08.2016 17:18

Stare Miasto w Trogirze należy do moich ulubionych w Cro.....
Super, że w końcu tam trafiliście ;)
greg1595
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) greg1595 » 30.08.2016 13:13

Hej Maslinko,

tak patrzę i przecieram oczka
w 2009 roku tym czymś opływaliśmy Brac. 8O
W dodatku zaczęło wiać i fala była duża . ............... masakra

https://www.cro.pl/jak-narkotyk-t25972-30.html#p447935

Pozdrav.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.08.2016 20:16

tony montana napisał(a):Stare Miasto w Trogirze należy do moich ulubionych w Cro.....
Super, że w końcu tam trafiliście ;)

Też się cieszymy :)

greg1595 napisał(a):Hej Maslinko,

tak patrzę i przecieram oczka
w 2009 roku tym czymś opływaliśmy Brac. 8O
W dodatku zaczęło wiać i fala była duża . ............... masakra

https://www.cro.pl/jak-narkotyk-t25972-30.html#p447935

Pozdrav.

Rzeczywiście, to Kairos. Na szczęście "u nas" morze było spokojne 8)

Przepraszam za przestoje, ale od wczoraj wróciłam do pracy i mam mało czasu :( Jutro postaram się coś wrzucić...
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 01.09.2016 13:34

Nadrobiłam zaległości. Twoja relacja, tradycyjnie, pełna jest pięknych zdjęć i ciekawych informacji.
Zostaję z Wami na resztę urlopu :D
Solta gdzieś tam w planach jest... Tylko zawsze mało czasu :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.09.2016 13:46

Magdalena S. napisał(a):Nadrobiłam zaległości. Twoja relacja, tradycyjnie, pełna jest pięknych zdjęć i ciekawych informacji.
Zostaję z Wami na resztę urlopu :D
Solta gdzieś tam w planach jest... Tylko zawsze mało czasu :papa:

Cieszę się, że jesteś :)

Właśnie z powodu braku czasu dopiero teraz udało mi się napisać odcinek. Ale już jest, tzn. będzie, za moment :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Maslinka w Maslinicy :) - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone