Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Maslinka w Maslinicy :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 06.08.2016 21:43

maslinka napisał(a):... 100 lat już tam nie byłam...

Kurde maslinka ... no nie wyglądasz :wink:

Parę dni relacji i 14 stron.
Jak tu nadążyć :?:
:papa:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.08.2016 09:22

Dawno nie zagladalam. I od razu trafilam na Twoja relacje
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 07.08.2016 11:09

maslinka napisał(a):...w chorwackim klimacie jakoś nie lubimy się męczyć ;) Gdyby dzisiaj było upalnie, pewnie taka wycieczka nie przyszłaby nam do głowy. Są więc plusy takiej pogody... ....gdyby świeciło słonko....... nas by tu nie było ;)

:!: :!:
Dla wszystkich, co pytają w marcu "jaka będzie pogoda w lipcu ?".
W trakcie dwóch naszych poprzednich wyjazdów lampa była taka, że nic nie zwiedziliśmy.
W tym roku dzięki właśnie takim dniom i możliwości zwiedzania, poznaliśmy na czym polega wypoczynek.

maslinka napisał(a):...(Co jest z tymi Francuzami? Pełno ich na Šolcie.)...

Bądź co bądź Śolta jest trochę mniej oblegana i pewnie, jak pisałaś powyżej....

maslinka napisał(a):.... młodzi Francuzi wstydzą się swojej nieznajomości języków i są źli, że tak się ich edukuje

....gdzieś się muszą chować...:oczko_usmiech:

A mapki w relacjach są nie do przecenienia :D
maslinka napisał(a):A oto i szlak naszej wędrówki :lol::

Obrazek

Niby drobnostka, ale jak wiele wnosi do relacji :idea:
Chwalę gdzie i kogo tylko mogę, za taką formę przekazu... tym bardziej u Ciebie nie mogłem się powstrzymać :wink:

Na marginesie, nie sądziłem, że Śolta to taka przyjemna wysepka, a brak tłumów, to wprost miód na moje serce.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 07.08.2016 13:46

maslinka napisał(a):Masz na myśli tę przed Pasarelą? No fajna, fajna :)
Za chwilę szczyt Velej Stražy jest tylko nasz :D:
Nieszczególnie długi :oczko_usmiech: Ale fajnie było! :

Moja Babcia kiedyś dawno temu miała podobną... :)

Bardzo fajny pomysł z tym szczytem :papa:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.08.2016 17:28

Co do Francuzow i jezyka angielslkiego. Bedac we Francji daaaaawno temu tlumaczyli mi ze ze wzgledow historycznych to oststni jezyk obcy ktorego by sie uczyli ;)
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 07.08.2016 19:00

To prawda, parę razy zdarzyło mi się być we Francji i mimo, że geograficznie, enologicznie, historycznie to piękny kraj, to nie wspominam zbyt miło tych pobytów, głównie ze względu właśnie na trudności z porozumieniem. Jedyne miejsce, gdzie Francuzi nie robili fochów językowych to był McDonald, a już szczytem ch..stwa była reakcja kelnera w restauracji w małym miasteczku, gdzie po długiej podróży wieczorem zajrzałam pytając o wolny stolik (oczywiście po angielsku), a ów odwrócił się do mnie plecami z wyrazem twarzy, którego nie chcę pamiętać, brrrr.
Sorki za off..
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.08.2016 19:47

gusia-s napisał(a):Na powyższej mapce widzę, że Solta ma swój "prawie" Bol ;)

To raczej grzebień skalny. Pływaliśmy niedaleko kajakiem :)

gusia-s napisał(a):My 15.07 w trakcie bury zdobyliśmy Obzovo na Krku (568m) ... na szczycie nie dało się ustać w pionie ale i tak było warto mimo ciężkiego podejścia i ciągłej walki z wiatrem :)

Gratulacje! :) 15 i 16 lipca były dobrymi dniami na takie wycieczki 8)

krutom napisał(a):
maslinka napisał(a):... 100 lat już tam nie byłam...

Kurde maslinka ... no nie wyglądasz :wink:

Dobrze się trzymam ;)

CinnamonGirl napisał(a):Dawno nie zagladalam. I od razu trafilam na Twoja relacje

Cześć Cynamonko :) Kopę lat... ;)

krispinus napisał(a):A mapki w relacjach są nie do przecenienia :D

Niby drobnostka, ale jak wiele wnosi do relacji :idea:
Chwalę gdzie i kogo tylko mogę, za taką formę przekazu... tym bardziej u Ciebie nie mogłem się powstrzymać :wink:

Dzięki :)
Šolta to mało popularna wyspa i nazwy miejscowości niewiele mówią, więc myślę, że mapki są pomocne :)

ajdadi napisał(a):Bardzo fajny pomysł z tym szczytem :papa:

Najlepszy, jaki mieliśmy tego dnia ;)

kroj napisał(a):To prawda, parę razy zdarzyło mi się być we Francji i mimo, że geograficznie, enologicznie, historycznie to piękny kraj, to nie wspominam zbyt miło tych pobytów, głównie ze względu właśnie na trudności z porozumieniem. Jedyne miejsce, gdzie Francuzi nie robili fochów językowych to był McDonald, a już szczytem ch..stwa była reakcja kelnera w restauracji w małym miasteczku, gdzie po długiej podróży wieczorem zajrzałam pytając o wolny stolik (oczywiście po angielsku), a ów odwrócił się do mnie plecami z wyrazem twarzy, którego nie chcę pamiętać, brrrr.
Sorki za off..

Rzeczywiście, paskudne zachowanie :evil:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.08.2016 20:41

Maslinko ano kope. W 2017 pora powrocic do Chorwacji po dluuugiej 6 letniej! przerwie.

Zaczynam przygotowania :)
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 07.08.2016 21:24

Uff, krótki wypad w góry a tu kilka stron relacji
15 lipca byłem na Hvarze na kempingu w Zavali, i wiatr burza i deszcz dały się nam we znaki. Ale w sobotę zawiązaliśmy namiot i pojechali zwiedzać miasto Hvar, udało się namiot przetrwał. :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 08.08.2016 07:46

Nadrobiłem weekendowe zaległości :) .

Zawsze przyjemnie wejść trochę wyżej, można na świat trochę z góry popatrzeć...
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.08.2016 07:57

No taka zmienna pogoda zachęca do rozejrzenia się po bliższej i dalszej okolicy ...
Ale ja trochę tęsknię do całkiem niedawnych czasów, kiedy pogoda w CRO była monotonna :D ...
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 08.08.2016 10:07

Dzień dobry Pani ;) cóż to za pięknej urody relacja ;)

jak zwykle z tyłu ale jestem :)
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 08.08.2016 18:32

Cześć Maslinko !
Moje szlaki turystyczne w CRO często krzyżują się z Waszymi. Również w tym roku na początku czerwca spędziłem 5 dni na Solcie. Nocowałem na wspomnianym przez Ciebie campie MIDO w Stomorskiej, był pusty. Wyspę jako, że nie jest duża obszedłem na piechotę szlakami szutrowymi, oczywiście docierając do Maslenicy. Solta jest klimatyczna co pięknie oddajesz w swojej relacji.
Pozdrawiam GAJUS.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 08.08.2016 19:35

Cześć, Gajus :D
Myślę, że Agnieszka nie pogniewa się jeśli podpytam Cię o ten camp.
Wiem już że lokalizacja średnia, i że malutki jest.
A cała reszta? Jak sanitariaty? Jest zacieniony? Czy droga nie przeszkadza-tzn czy namioty stoją bezpośrednio przy drodze czy może np dom je oddziela?
Będę wdzięczna za informacje, Solta bardzo kusząca 8)
Pozdrawiam :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.08.2016 19:51

CinnamonGirl napisał(a):Maslinko ano kope. W 2017 pora powrocic do Chorwacji po dluuugiej 6 letniej! przerwie.

Zaczynam przygotowania :)

Oj, bardzo długa ta przerwa... Miłych przygotowań :)

janusz07 napisał(a):Uff, krótki wypad w góry a tu kilka stron relacji
15 lipca byłem na Hvarze na kempingu w Zavali, i wiatr burza i deszcz dały się nam we znaki. Ale w sobotę zawiązaliśmy namiot i pojechali zwiedzać miasto Hvar, udało się namiot przetrwał. :D

Bora pod namiotem to dopiero jest przeżycie! Znam to :D

Nefer napisał(a):Zawsze przyjemnie wejść trochę wyżej, można na świat trochę z góry popatrzeć...

Inna perspektywa :)

Potter napisał(a):No taka zmienna pogoda zachęca do rozejrzenia się po bliższej i dalszej okolicy ...
Ale ja trochę tęsknię do całkiem niedawnych czasów, kiedy pogoda w CRO była monotonna :D ...

Powiem Ci, że ja też... Lata 2007-2011 - to były te wyjazdy, podczas których nie spadła na nas ani kropla deszczu (a za każdym razem byliśmy około 3 tygodni), a niebo najczęściej było całkowicie bezchmurne. W każdym kolejnym roku chociaż trochę padało i mieliśmy przynajmniej jeden dzień załamania pogody. Ocieplenie klimatu, taaak? :roll:

Monte Christo napisał(a):Dzień dobry Pani ;) cóż to za pięknej urody relacja ;)

jak zwykle z tyłu ale jestem :)

Witaj! Z tyłu też dobrze widać ;)

Gajus.ems napisał(a):Cześć Maslinko !
Moje szlaki turystyczne w CRO często krzyżują się z Waszymi. Również w tym roku na początku czerwca spędziłem 5 dni na Solcie. Nocowałem na wspomnianym przez Ciebie campie MIDO w Stomorskiej, był pusty. Wyspę jako, że nie jest duża obszedłem na piechotę szlakami szutrowymi, oczywiście docierając do Maslenicy. Solta jest klimatyczna co pięknie oddajesz w swojej relacji.
Pozdrawiam GAJUS.

Cześć Gajus! Dzięki za miłe słowa :) O tak, wyspa jest bardzo klimatyczna. Ty chyba nie po raz pierwszy ją odwiedziłeś? 8)

AniaJ. napisał(a):Myślę, że Agnieszka nie pogniewa się jeśli podpytam Cię o ten camp.

Się nie gniewam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Maslinka w Maslinicy :) - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone