ewula91 napisał(a):A póki co to bardzo mi się podoba tutaj Szczególnie po spacerze w Grohote
Cieszę się
Sara76 napisał(a):Fajne miejsca wybieracie na wakacje, niektóre wręcz nieskażone komercją...
Na Šolcie rzeczywiście komercji ze świecą szukać. Nawet stoiska z pamiątkami (po jednym w Maslinicy i Stomorskiej) jakieś takie gustowne były. (OK, jeden stragan był w Grohote - z butami do wody, ręcznikami itp., ale to nawet dobrze, bo takie rzeczy się przydają; buty do wody mogą się rozwalić).
Poza tym nie ma żadnych trampolin, dmuchańców-skakańców, automatów do wyciągania pluszaków itp. atrakcji. Tu akurat dzieci mogą być niezadowolone, chyba, że nie potrzebują tego do szczęścia Na wyspie wypoczywało sporo rodzin i dzieciaki nie wyglądały na nieszczęśliwe
figusek napisał(a):PS są i kotyyy
Taaa, kotów w tej relacji nie zabraknie. Pojawią się też w najbliższym odcinku
Hercklekot napisał(a):Rewelacja, rewelacja... Niedoceniana ta Šolta bardzo! Chętnie poczytałbym jeszcze o konobach i ustronnych plażach ale się nie niecierpliwię bo na pewno coś będzie...
Będzie, będzie Tylko jeśli chodzi o ustronne plaże, musisz się uzbroić w cierpliwość, bo przed nami 2 słabsze pogodowo dni i będziemy głównie zwiedzać miejscowości.
Potter napisał(a):Ja również baaaardzo lubię takie właśnie klimaty ...
To mamy coś wspólnego
ruzica napisał(a):Nadrobiłam małe zaległości i dołączam do zachwytów nad klimatem šoltańskich(jest takie słowo ) kamiennych uliczek.
Pewnie, że jest!
ruzica napisał(a):Jak na razie bardzo mi się podoba ta nieznana wyspa, ale zastanawiam się czy jest ona dobrym miejscem na wakacje poza sezonem(my innych nie uznajemy ). Ale skoro w lipcu mieliście takie małe problemy z kwaterą, to trochę się obawiam, że w czerwcu czy wrześniu wszystko może być zabite przysłowiowymi dechami
Wiesz, na 100 % trudno mi powiedzieć, ale myślę, że w tych domach, które oferują apartmany na wynajem i w lipcu były całe zajęte, we wrześniu (czy w czerwcu) coś się znajdzie.
Jak nie bezpośrednio nad morzem, można mieszkać np. w Grohote czy Donjim Selu - widzieliśmy sporo kwater, tabliczek na domach: kuća za odmor Mieszkanie w takim autentycznym kamiennym domu mogłoby być bardzo ciekawe
arko2007 napisał(a):Jeszcze urlopuję ale, w wolnej chwili już przeglądam nie znane mi miejsce.
Super spisana i z ilustrowana opowieść.
Pozdrawiam
Krzysiek
Dzięki, Krzysiek. Miłej dalszej części urlopu