Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Maslinka na Long Island ;)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 06.01.2019 21:11

maslinka napisał(a):Znaczącym jest fakt, że dwa pierwsze miejsca zajmują wodne atrakcje. Mimo że kajakowania nie było tym razem zbyt wiele (tylko cztery wycieczki), woda pozostaje naszym żywiołem (choć mój znak zodiaku należy do ognistych )
Bliska jest nam dewiza: Pracujesz na lądzie, wypoczywaj na wodzie

Tutaj zupełnie Cię rozumiem. Ja uwielbiam wodę od dziecka. Moja siostra i ja zawsze jeździłyśmy z tatą na ryby i to on zapalił w nas tego bakcyla na pływanie i zabawy w wodzie. Uwielbiam to. Nie dziwię się czasem moim dzieciom, że nie chcą z wody wyjść, bo ja dopóki nie przemarzłam i nie zsiniały mi usta, to z wody nie wychodziłam ;) Ostatnio dość intensywnie myślałam nad zakupem kajaka, ale przy dwójce dzieci musielibyśmy kupić 2, bo nawet ten 3-osobowy wystarczyłby na jeden, może na 2 sezony :?
maslinka napisał(a):Nie przedłużam już, tylko podziękuję pięknie wszystkim Czytelnikom za uwagę oraz mobilizujące komentarze Bez Was nie byłoby tej relacji!

To my dziękujemy za relację. Jak zwykle była pełna ciekawych informacji i pięknych widoków :D
Igłą pinii
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Igłą pinii » 07.01.2019 13:09

Maslinko, dziękuję za kolejną arcyciekawą i świetnie udokumentowaną relację. Przyjemnie było mi z Wami wrócić w znane miejsca, ale też i popatrzeć na te, które dopiero przede mną. :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.01.2019 13:38

Znaczącym jest fakt, że dwa pierwsze miejsca zajmują wodne atrakcje. Mimo że kajakowania nie było tym razem zbyt wiele (tylko cztery wycieczki), woda pozostaje naszym żywiołem (choć mój znak zodiaku należy do ognistych ;))
Bliska jest nam dewiza: Pracujesz na lądzie, wypoczywaj na wodzie :oczko_usmiech:

Maslinko, skoro doszłaś do takich wniosków to powiem Ci jedno - żagle!!!! Będziesz na nich szczęśliwa :hearts: :hearts: :hearts:
Dzieki za wszytsko - było pięknie, ciekawie, kotorowo :hearts: Z niecierpliwoscią czekam na kolejne Twoje opowieści :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.01.2019 15:08

Kajakowania rzeczywiście tak wiele nie było, ale to co z niego pokazałaś bardzo mi się podobało...
Zachwyca też Kotor, ale niestety w dalszy ciągu nie mogę się do czarnogórskich plaż przekonać, więc na razie urlopu tam nie będzie....
Do zobaczenia w kolejnej relacji :papa:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 07.01.2019 16:22

Bratwojciech napisał(a):A ja po relacji Boboo miałem sprecyzowane plany na wakacje 2019. Teraz już sam nie wiem. :papa:

To trochę jeszcze podkręcę "moją" opcję :wink:
(warto znać język Heisenberga :wink: ), ale zdjęcia i tak mówią same za siebie.

http://www.zeitlose-mediterrane-schoenh ... teil-1-neu
http://www.zeitlose-mediterrane-schoenh ... jet-teil-2
http://www.zeitlose-mediterrane-schoenh ... teil-3-neu

To właśnie ten "raport" postawił kropkę nad "i" gdy wybieraliśmy miejscówkę na 2018.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 07.01.2019 17:14

Agnieszko dziękuję za ciekawą podróż :D
I inspirację dla nas na dalsze poznawanie Chorwacji i nie tylko :lol:
Do zobaczenia w następnej... mam nadzieję, że już wkrótce :papa:
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 07.01.2019 21:53

Dzięki za super relację. Tak się wciągnęłam, że teraz będzie mi jej brakowało. :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 07.01.2019 23:59

Ubawiłem się do łez z Waszego "skrótu" przez góry , chociaż drogę mieliście jak autostradę . . . prawie :lol:
Nam się trafiają czasem takie skróty

skrót.jpg

Agnieszko , dziękuję za kolejną świetną relację

Pozdrawiam
Piotr
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.01.2019 15:11

Hercklekot napisał(a):Dugi Otok odczarowany. Wiele się słyszało o tym, że słabo z wodą, kwatery drogie, kiepsko z infrastrukturą. Tymczasem nie jest źle, jeżeli chodzi o przyrodę, plażowanie i odludność (co lubimy) wręcz znakomicie. Kto wie?

Lubię odczarowywać i przełamywać stereotypy ;)
Wodę, jak na każdej wyspie, trzeba oszczędzać, ale bez przesady. Beczkowozy jeżdżą regularnie. Choć z tego powodu, pewnie jest odrobinę drożej, ale nie jest to bardzo dotkliwe. Tak jak napisałeś wcześniej w relacji - Dugi Otok w kategorii "widokowość": 10/10 :D

Hercklekot napisał(a):Boka Kotorska i Szkoderskie piękne, miasteczka też, ale jednakowoż tłoczno - może w czerwcu lub we wrześniu zaatakować?

Gdybym miała taką możliwość, jechałabym w czerwcu 8)

mchrob napisał(a):Fajnie było śledzić Twoją relację. Na ten rok macie już jakieś plany?

Może w końcu Grecja nam wyjdzie ;) Zobaczymy :mrgreen:

Habanero napisał(a):Dzięki Agnieszko za super relację. Zresztą jak Twoje wszystkie.
Są bardzo przydatne i można w oparciu o nie budować plany wakacyjne.
Serce boli bo czytam, ...tylko czytam :evil: Twoją kajakową relację z Hvaru, a tam nieeeee maaaaa zdjjjjjjęćććć :cry: :cry: :cry:

Konrad, dzięki za miłe słowa :)
Mam taki plan, żeby wkrótce zabrać się za uzupełnianie zdjęć w relacjach. Tylko od której tu zacząć :?: :oczko_usmiech:

kulka53 napisał(a):Może w tym roku zaplanujesz coś górskiego w MNE? . A może jednak zmiana kierunku na jeszcze bardziej południowy? :cool: .
Jeszcze raz dzięki i do zobaczenia :papa:

Jest to dość prawdopodobne ;)
Do zobaczenia :papa:

Nefer napisał(a):Jak dla mnie z odwiedzonych przez Was miejsc najbardziej chciałbym chyba pojechać/popłynąć na Dugi Otok.

Trzymam kciuki, żeby się udało!

travel napisał(a):Mieliście urlop naprawdę na bogato :D
Czy wracacie z takiego urlopu wypoczęci? :wink:

Nie do końca ;)
Najbardziej męcząca jest jednak droga powrotna i nawet jakbym leżała plackiem 3 tygodnie na plaży (to by mnie dopiero zmęczyło! :roll:), po przejechaniu tylu km i tak czułabym zmęczenie. Ono jednak szybko mija, a wspaniałe wspomnienia zostają :D

agata26061 napisał(a):To my dziękujemy za relację. Jak zwykle była pełna ciekawych informacji i pięknych widoków :D

Cieszę się, że Ci się podobała :)

Igłą pinii napisał(a):Maslinko, dziękuję za kolejną arcyciekawą i świetnie udokumentowaną relację. Przyjemnie było mi z Wami wrócić w znane miejsca, ale też i popatrzeć na te, które dopiero przede mną. :papa:

Cała przyjemność po mojej stronie :mrgreen:

beatabm napisał(a):Maslinko, skoro doszłaś do takich wniosków to powiem Ci jedno - żagle!!!! Będziesz na nich szczęśliwa :hearts: :hearts: :hearts:
Dzieki za wszytsko - było pięknie, ciekawie, kotorowo :hearts: Z niecierpliwoscią czekam na kolejne Twoje opowieści :papa:

A wiesz, że już o tym myślałam! 8) Uwielbiam morze, wiatr, wolność... Wiem, że byłbym szczęśliwa :D Myślę, że w końcu to nastąpi...

piekara114 napisał(a):Zachwyca też Kotor, ale niestety w dalszy ciągu nie mogę się do czarnogórskich plaż przekonać, więc na razie urlopu tam nie będzie....

Trudno się do nich przekonać ;)
I jeśli plaże są priorytetem, to raczej nie polecam urlopu w Czarnogórze.

krakusowa napisał(a):Agnieszko dziękuję za ciekawą podróż :D
I inspirację dla nas na dalsze poznawanie Chorwacji i nie tylko :lol:

Aniu, a ja dziękuję za towarzystwo :D

pomorzanka zachodnia napisał(a):Dzięki za super relację. Tak się wciągnęłam, że teraz będzie mi jej brakowało. :papa:

Bardzo miło mi to słyszeć :oops:

piotrf napisał(a):Ubawiłem się do łez z Waszego "skrótu" przez góry , chociaż drogę mieliście jak autostradę . . . prawie :lol:
Nam się trafiają czasem takie skróty

No to rzeczywiście, hardcore'owo 8O :lol:
Pozdrawiam :papa:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 20.01.2019 21:04

To była kolejna niesamowita relacja w Twoim wykonaniu. Muszę się przyznać, że z miłą chęcią wracam również do Twoich wcześniejszych relacji, tak więc przychylam się do próśb dotyczących uzupełnienia zdjęć (widziałam w relacji z Visu, że takowe zostały wyrażone). :mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.01.2019 21:09

Sara76 napisał(a):To była kolejna niesamowita relacja w Twoim wykonaniu. Muszę się przyznać, że z miłą chęcią wracam również do Twoich wcześniejszych relacji, tak więc przychylam się do próśb dotyczących uzupełnienia zdjęć (widziałam w relacji z Visu, że takowe zostały wyrażone). :mrgreen:

Justyna, dzięki za miłe słowa :)

Jeśli chodzi o uzupełnianie zdjęć, wczoraj "odświeżyłam" pół relacji, właśnie z Visu 8) Nie wiem tylko, czy to w tym momencie ma sens, bo zima to trochę martwy sezon na forum, ludzie chyba jeszcze nie myślą o wakacjach...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.01.2019 21:35

Aga,zawsze jest dobry czas na uzupełnienie zdjęć, które zżarło :papa:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 21.01.2019 22:14

maslinko wpadłam tutaj wczoraj, ze wstydem, że dopiero teraz, i ogarnęłam całą relację, miejscami bardziej uważnie :wink:
Ale musze przyznać, że przeczytanie całych wakacji od razu jest super, jakby się czytało książkę, bez przymusu czekania na kolejny odcinek :oczko_usmiech:
Long Island spodobał mi się, chodź w najbliższym czasie nie planuję tam być, za to na Kotor zacierałam rączki :hearts:
I podziwiam ilość miejsc, które udału się wam zobaczyć 8O Może kiedyś, już bez dzieciaków i u nas taki plan będzie realny :wink:

Czy mogę mieć do Ciebie pare technicznych pytań ?
Wybieramy się w tym roku do Kotoru wcześniej nocując w Sarajewie i Mostarze. W Kotorze będziemy tylko 2 nocki.
Cieszę się, że przeczytałam u Ciebie o tym felernym przejściu granicznym, bo google pokazuje tę drogę jako najszybszą ! Teraz wiem, że musimy zdecydowaś się albo na Ilino Brdo, którym jechaliście w drodze powrotnej, albo w Trebinje odbić na Herceg Novi. Zaczynam troszkę mieć obawy odnośnie przekraczania granic tylko na dowodach, pisałam ostatnio o tym w wątku Albania i Czarnogóra, pytania i porady, ale cóż, musi być dobrze :mrgreen:

W Kotorze wybraliśmy miejscówkę w tym miejsu

https://www.google.pl/maps/@42.4127308, ... 6656?hl=pl

https://www.booking.com/hotel/me/apartman-marta.pl.html

Ten różowy domek :) Dużo dalej w dół był Wasz nocleg ? Zależało mi na fajnym widoku, a niby do Starego Miasta tylko półtora kilometra, w drodze powrotnej troszkę pod górkę, ale co tam :wink:

I jeszcze pytanie o Lovcen, gdzie koniecznie chcemy wjechać :wink: Czy zdecydowałabyś się zjeżdżać tą drogą, którą wjeżdżaliście, gdyby zależało Wam tylko na odwiedzeniu parku ? Czas nas mocno będzie ograniczać, więc z Kotoru tylko to miejsce wchodzi w grę ( no i chwileczka w Peraście jak się uda ) i zastanawiam się czy jechać jak Wy i potem dokładać drogi przez Cetynie, czy jednak wrocić tą samą drogą. Szutrówki nam nie straszne, ale nie wiem jak duże tam są spadki, a łatwiej wjechac pod górę, niż zsuwać się po kamyczkach...

Zastanawia mnie jeszcze dlaczego musieliście iść z Ljupką do urzędu zameldować się :?: Nie praktykują tam rejestracji gości przez internet ?
Widoki z murów przy zachodzącym słońcu są moim marzeniem :hearts:
Dziękuję za tą przecudowną relację :oczko_usmiech:
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 23.01.2019 10:22

Dziękuję za fajna relację. Ale ze szczególnym zainteresowaniem czytałem część o MNE W tym roku spędziłem twa tygodnie w Czarnogórze, tydzień w mieście Tivat skąd tez zwiedzaliśmy Kotor a drugi tydzień w małej mieścinie Utjeha , blisko Ulcinj. Nasze wrażenia, Czarnogóra to ciekawy kraj ale bardzo zaśmiecony, fajny na zwiedzanie, wycieczki, np w góry Durmitor ale brak tego czegoś co daje Chorwacja ;). :D Dziękuję i pozdrawiam.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 23.01.2019 14:19

Trochę mnie tu nie było :oops: Ale już wracam na właściwy tor funkcjonowania...Szkoda tylko, że relacja właśnie się kończy :( I tak do niej powrócę - pewnie nie raz, żeby odświeżyć sobie wiedzę przed wyprawą w pewne miejsca tu pokazane. 8) :D
Bardzo jestem ciekawa jak z tą Twoją Grecją będzie... :roll: Myślę, że jak zwykle i tak nas zaskoczysz 8) :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Maslinka na Long Island ;) - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone