Nefer napisał(a):A twierdza też mi się podoba, te spore połacie trawy tylko dodają jej uroku, moim zdaniem.
Też tak myślę. Tyle zieleni w środku miasta! Miło
pomorzanka zachodnia napisał(a):Pięknie położone te Jajce. I jestem zaskoczona, że nazwa może mieć coś wspólnego z jajkiem
.
A jednak
te kiero napisał(a):Bardzo chętnie bym tam wrócił. Podczas Waszego spaceru wspomnienia odżyły.
Cieszę się
tomekkulach napisał(a):Muszę Ci się przyznać
Maslinko,
że dzięki Twojej relacji
popełniłem Jajce2 lata temu w drodze powrotnej
z Korčuli/Peljesča (też miałaś duży wkład)
Której relacji?
W tym roku byłam tam pierwszy raz... Chyba że chodzi Ci o to, że kiedyś przejeżdżaliśmy przez Jajce i chyba wspominałam w którejś relacji, że chciałabym tam pojechać
Młyny nad Plivskim jezerem będą w następnym odcinku
Beata W. napisał(a):Muszę przynać Agnieszko, że Twoja czernogórska część relacji ( o Cro nie mówię bo to oczywista oczywistość), bardzo mi się podobała. Do tego stopnia, że postanowiłam ostatcznie nie skreślać Czarnogórny jako miejsca do odwiedzenia w najblizszym czasie.
Czarnogórska część zajęła w relacji więcej miejsca, niż sądziłam, że zajmie
Dokładnie tyle, ile opis wakacji na Dugim Otoku, z tym że na Long Island byliśmy 10, a w Montenegro - 5 dni
piotrf napisał(a):Za bramą wejściową do starego miasta ( od strony wodospadu ) zjedliśmy wspaniałe słodkości i wypiliśmy najlepszą kawę - z czystym sumieniem polecam
Kawy w ogóle nie pijemy
Wiem, wiem, dziwne, dla niektórych ludzi wręcz niepojęte
Być może dużo tracimy, bo ta bośniacka jest ponoć świetna.
Dzisiaj otworzyliśmy sezon narciarski
W czeskich Jesenikach, na Ramzovej
Było cudnie! W większości naturalny śnieg i bardzo mało ludzi, co zaowocowało niemal 30 km (tylko w dół!) w ciągu niecałych 4 godzin (z przerwą na grzane winko i ciacho
) Całkiem nieźle, jak na pierwszy dzień na deskach. W dodatku nowych deskach, z którymi, już to wiem, bardzo się polubiłam
Oblepione śniegiem choinki
:
Kozica:
i
pustostok - określenie zapożyczone z narciarskiego forum
:
Jak ja uwielbiam TAAAKĄ zimę