Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Maslinka na Long Island ;)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Igłą pinii
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Igłą pinii » 06.08.2018 21:46

Super, że jest kolejna Twoja relacja! Podziwiam, że już się za nią zabrałaś. Ja jeszcze nie mogę się zmotywować i chyba zostawię na jesień. Dla mnie pisanie wspomnień to terapia na jesienne słoty i spadki formy :)
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 06.08.2018 21:51

Brawo. Czarnogóra!!! Ostatnie 2 lata z krótkimi pobytami w Cro - zwiedziliśmy sporo MNE. Warto. Piękny kraj. Boka, Kotor, Durmitor, Kanion Tary, Crne Jezioro, wyspa Besca, Monastyr Ostrog, Kanion Moracy, zapora Mratinje, Lovcen - mauzoleum Niegosza, Rjeka Crnojevica, Cetinje, Żabljak Crnojevica - cudo.

A.... i jeden dzień w Albanii - Szkodra, droga widokowa SH - 20.

Tylko w tym roku, niestety .... nie zobaczyliśmy naszych Bałkanów.

Była ITA.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.08.2018 22:13

Hercklekot napisał(a):Bęc! Ale czad! Dugi Otok u Maslinki, Lastovo u Marsallaha - no, to będzie co czytać i oglądać, wspaniale!

Mam nadzieję, że będzie czad :D

te kiero napisał(a):niewątpliwie będzie ciekawie, szczególnie czekam na II część (m.in. Travnik, Crnojevica), na pewno będą niezłe Jajca, tzn Jajce :wink:

Było bardzo ciekawie, teraz mam wyzwanie, żeby to dobrze opisać...

ruzica napisał(a):Czyli jednak nie zdrada 8O

Zdrada częściowa ;)

ruzica napisał(a):No i o Long Island :wink: tez nie ma na forum zbyt wiele- będę śledzić z przyjemnością :)

Nie ma i to miało dla nas jakieś plusy. Fajnie jest dużo wiedzieć i być dobrze przygotowanym do wyjazdu. My w tym roku nie byliśmy, jechaliśmy zupełnie zieloni. Fakt, skorzystałam z porad Typa:
dugi-otok-garsc-informacji-dla-wyjezdzajacych-t50761.html

i jeszcze kilku informacji, ale nie miałam pojęcia, czego się spodziewać i w związku z tym nie oczekiwałam niczego. Tak jest najlepiej - nie ma rozczarowań, tylko miłe niespodzianki, a tych było sporo :)

beatabm napisał(a):Jestem :wink: Fajnie że znowu piszesz:)

Cześć Beata :)

Katerina napisał(a):Też mam takiego mini flaminga :roll: - spakowany już czeka na zwodowanie na Jadranie :lol:

Muszę przyznać, że on rzadko pływał :lol: Natomiast świetnie sprawdzał się jako uchwyt na puszkę piwa :P Z flaminga lepiej smakowało :lol:

piekara114 napisał(a):Czyli nie zdrada....czekam na rozwinięcie....
:papa:

Już wkrótce :)

mchrob napisał(a):Też myślałem, że była zdrada. Przyjemne rozczarowanie ;) jestem.

Jedni rozczarowani, inni nie... ;) Albo przyjemnie rozczarowani :D
Dla mnie to jednak była częściowa zdrada - 8 nocy spędzonych poza Cro i "odczarowanie" Czarnogóry, która 11 lat temu, podczas przejazdu wybrzeżem, bardzo mi się nie podobała, a teraz wręcz zachwyciła :)

lotnikwsk napisał(a):Witam, będzie ciekawie :D

Mam nadzieję 8)

GOLDEN napisał(a):Flaming najlepszy :!: Zgłoś go do konkursu "kalendarzowego". :devil: :mrgreen: :mrgreen:
:papa:

Flaming i piwo Žatecký :P (całkiem niezły smak) były hitem tego wyjazdu! :D

mysza73 napisał(a):Ale widzę Kotor - super :!:

Żeby tylko Kotor... Tempo zwiedzania w Czarnogórze mieliśmy szalone, coś jak w maju na Istrii ;) I to wszystko w morderczych upałach :roll:

Garo&Justa napisał(a):Melduję się. Kotor ma być za rok wiec tym bardziej czekam na fotki i opis

Kotor w relacji pojawi się, jak dobrze pójdzie, pewnie w grudniu ;)

tomekkulach napisał(a):Trochę "zaspałem", :oops:
ale już jestem 8) :D

A gdzie tam, jeszcze nie zaczęłam :D Witaj!

gusia-s napisał(a):Jakie masz długie włosy 8O

Jeszcze nie najdłuższe w życiu, ale dosyć ;)

gusia-s napisał(a):Flaming znajomy ;) z nami.w tym roku też wyruszył na Hvar :)

Hehe :P Nasz dzielny towarzysz. Pływał z nami w kajaku :lol:

gusia-s napisał(a):Dugi otok chodził mi po głowie ale chyba bez przyczepy :| choć nie tak dawno podobnie mowiłam o Hvarze a jednak ją tam zawlekliśmy :mrgreen:

Na wyspie są dwa bardzo fajne campingi, tylko oba drogie, ale to już powoli norma w Cro...

AniaJ. napisał(a):Czyli nie zdrada :lol:
Myślałam , że się odważycie, skoro majowa Cro była :wink: ale...w sumie cieszę się, że nie :D

Tak naprawdę z wielu powodów nie - urlopowych mojego męża (do Grecji trzeba by przynajmniej na 3 tygodnie, bo to daleko i jeszcze po drodze trochę pozwiedzać by wypadało) i finansowych - dalej = drożej. Poza tym do tej zdrady musimy się lepiej przygotować ;)

Igłą pinii napisał(a):Super, że jest kolejna Twoja relacja! Podziwiam, że już się za nią zabrałaś. Ja jeszcze nie mogę się zmotywować i chyba zostawię na jesień. Dla mnie pisanie wspomnień to terapia na jesienne słoty i spadki formy :)

Dla mnie to też terapia, a ja już mam depresję... ;)

ruwado napisał(a):Brawo. Czarnogóra!!! Ostatnie 2 lata z krótkimi pobytami w Cro - zwiedziliśmy sporo MNE. Warto. Piękny kraj. Boka, Kotor, Durmitor, Kanion Tary, Crne Jezioro, wyspa Besca, Monastyr Ostrog, Kanion Moracy, zapora Mratinje, Lovcen - mauzoleum Niegosza, Rjeka Crnojevica, Cetinje, Żabljak Crnojevica - cudo.

U nas też było dużo z tego :) Jedno z piękniejszych doświadczeń - rejs po Jeziorze Szkoderskim. Bajka! :D
No i noclegi w Kotorze, blisko starówki, były strzałem w dziesiątkę 8)
ewula91
Cromaniak
Roe: Maslinka na Long Island ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 06.08.2018 22:44

Dugi Otok? Chcę! :D widziałam tam tylko Sali i Park Telascica, więc liczę na powtórkę u Ciebie no i na nowe, na pewno piękne, miejsca :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.08.2018 23:37

Chwila nieuwagi...i już drugi rząd.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.08.2018 05:37

A ja się za Tobą Agnieszko rozglądałam w Grecji. :oczko_usmiech:
Miło będzie poczytać o chorwackiej Long Island i nie tylko. :-)
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 07.08.2018 08:25

No to czekamy na seans.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.08.2018 08:57

W tym roku pływałem kajakiem w okolicach Jakisnicy, a za przewodnik służyła mi Twoja relacja-dzięki :D . Teraz czekam na Long Island :papa:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 07.08.2018 09:06

Dugi Otok? Hah, odważnie! My się do tej pory nie odważyliśmy...i nie przewidujemy zmiany w podejściu, ale chętnie podejrzymy (może zdanie zmienimy?), łącznie z pozachorwackim deserem :)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 07.08.2018 09:17

Jak i pozostali z wielkim zainteresowaniem oczekuję na relację. ;)
maslinka
Weteran
Re: Roe: Maslinka na Long Island ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.08.2018 10:11

ewula91 napisał(a):Dugi Otok? Chcę! :D widziałam tam tylko Sali i Park Telascica, więc liczę na powtórkę u Ciebie no i na nowe, na pewno piękne, miejsca :)

Tam jest mnóstwo pięknych miejsc :)

Janusz Bajcer napisał(a):Chwila nieuwagi...i już drugi rząd.

Januszu, u mnie z drugiego rzędu widać tak samo dobrze, jak z pierwszego :D

Mikromir napisał(a):A ja się za Tobą Agnieszko rozglądałam w Grecji. :oczko_usmiech:

Hehe, może za rok :D

ruwado napisał(a):No to czekamy na seans.

Już za moment ;)

Habanero napisał(a):W tym roku pływałem kajakiem w okolicach Jakisnicy, a za przewodnik służyła mi Twoja relacja-dzięki :D

Jakišnica - fajne wspomnienia...

Marsallah napisał(a):Dugi Otok? Hah, odważnie! My się do tej pory nie odważyliśmy...i nie przewidujemy zmiany w podejściu, ale chętnie podejrzymy (może zdanie zmienimy?), łącznie z pozachorwackim deserem :)

Myślę, że Lastowo wymagało więcej odwagi ;)
Dugi Otok ma więcej ładnych plaż niż się spodziewaliśmy i jest bezapelacyjnie wyspą z najpiękniejszą widokowo drogą, co pokażę w pierwszym odcinku.

razpol napisał(a):Jak i pozostali z wielkim zainteresowaniem oczekuję na relację. ;)

Jeszcze "chwila" ;)
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 07.08.2018 11:07

Jak dobrze, że jednak nie zdrada :D :D Z radością czekam na rozwój relacji :lol:
Bratwojciech
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 07.08.2018 11:18

Jestem i grzecznie czekam. :D
Marsallah
Cromaniak
Re: Roe: Maslinka na Long Island ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 07.08.2018 11:21

maslinka napisał(a):
Marsallah napisał(a):Dugi Otok? Hah, odważnie! My się do tej pory nie odważyliśmy...i nie przewidujemy zmiany w podejściu, ale chętnie podejrzymy (może zdanie zmienimy?), łącznie z pozachorwackim deserem :)

Myślę, że Lastowo wymagało więcej odwagi ;)
Dugi Otok ma więcej ładnych plaż niż się spodziewaliśmy i jest bezapelacyjnie wyspą z najpiękniejszą widokowo drogą, co pokażę w pierwszym odcinku.

Nieee, Lastowo było planowane od 3 lat. O Dugim Otoku przebąkiwaliśmy dużo wcześniej, ale zawsze kończyło się "meh...". Ostatnio już w ogóle nie bierzemy tej wyspy pod uwagę przy planowaniu urlopu.

Ale ok, zachęciłaś 8)
Max Power
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Max Power » 07.08.2018 11:26

Hej,
cieszę się, że piszesz już kolejna relację. Współczuję też, że już jesteście po urlopie :(
Byłem wśród tych czytelników, którzy obstawiali zdradę ale cieszę się, że pokażesz nam kolejne miejsca w Cro swoim okiem.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Maslinka na Long Island ;) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone