Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

maska i płetwy - ile koszt. w Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacektomek321
Globtroter
maska i płetwy - ile koszt. w Chorwacji?

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacektomek321 » 29.08.2006 12:44

Witam! Pytanie jak wyzej. chcialem kupic przed wyjazdem, jeszcze w Polsce, ale albo nie ma w ogole albo jest tylko markowy, bardzo drogi sprzet. Pytanie: ile moga kosztowac maska i pletwy na miejscu? wybieram sie w okolice Peljesaca. Jak ceny sprzetu w Chorwacji sa przystepne to kupie tam, jak nie to jeszcze poszukam w Polsce.
dzieki za info
Pozdrawiam
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 29.08.2006 13:40

W Cro niestety niewiem ale były takie akcesoria nawet na ulicznych straganach. Ja w Warszawie w Dekathlonie płaciłam 130 zł za swój komplet oraz 170 za męża ale ten już z lepszymi płetwami.
Moim zdaniem najważniejsza jest maska i rurka ( te są stosunkowo niedrogie), a bez płetw można się obejść.

Pozdrawiam
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 29.08.2006 14:00

witam , ja wprawdzie w Cro ostatni raz byłam 3 lata temu na Istrii, ale z tego co pamiętam sprzęt do nurkowania ( nawet badziewny) był dość drogi. Jeżeli w twoim mieście jest decathlon to mysle że bez problemu kupisz tam taki zestaw: maska + rurka+pletwy. Ja tak jak Beata kupiłam komplet tam za 130 zł, ale były i takie za 100 ( identyczne komplety jak za 130, tylko w kolorze pomarańczowym i chyba im się nie sprzedawał to obtanili, szkoda że na mnie rozmiaru nie było), były też za 70 zł. Do wyboru, do koloru. Jeżeli nie to spróbuj w GoSporcie, tam juz troche drożej bo chyba od 100 zł w górę, ale to taki komplet jak w decathlonie za 70.
W skrócie radziłabym kupić sprzęcior w Polsce. nie wiem kiedy chcesz jechac, ale byc może będziesz przejeżdżał przez miasta gdzie jest decathlon, wtedy możecie sie zatrzymać i kupić. pozdrawiam
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 29.08.2006 14:09

W kompletach były jeszcze tańsze ale ja kupowałam w środku sezonu bo na początku sierpnia i były problemy z rozmiarami więc zmuszona byłam skompletować sprzęt sprzedawany oddzielnie. W Go-Sport faktycznie było sporo drożej.
pj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pj » 29.08.2006 14:14

Ja kupiłem sprzęt (nie markowy) w cro w Trogirze i był tańszy ,a buty do wchodzenia do morza za 18 kun (ok 9zł) a w Polsce za takie same 29,90 zł.
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 29.08.2006 17:04

na allegro jeszcze jest tego trochę
ja kupiłem podobny
http://allegro.pl/item123266040_zestaw_aquatic_maska_fajka_pletwy_roz_42_43.html
testowałem na jeziorze i jest ok
honorata
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) honorata » 29.08.2006 18:38

super maska + rurka 120 kun płetwy 100 - 120 kun buty też lepiej kupić w CRO taniej i wybór ogromny 1eur = 7,2 kun
jacektomek321
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacektomek321 » 30.08.2006 06:30

[quote="honorata"]super maska + rurka 120 kun płetwy 100 - 120 kun buty też lepiej kupić w CRO taniej i wybór ogromny 1eur = 7,2 kun[/quot

chyba jeszcze zobacze w sklepacvh nurkowych. podobno czasem maja sprzet uzywany w b. dobrym stanie i niedrogi. a jak nie bedzie to wtedy znajde cos na miejscu. dzieki wszystkim za info i pozdrawiam
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 04.09.2006 11:08

Ja kupilem w Cro na Murter maske i rurke za 80 kun - cena wyjsciowa 100.
Sprzet raczej kiepski, rurke trzeba bylo uszczelnic bo nabierala wody a pasek od maski pekl po 3 dniach.
malmika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malmika » 04.09.2006 13:17

Ja w Cro kupiłem orginała Mares za 110 kun
Cena wyjściowa była 225 kun, sprzedający jak się dowiedział że jestem z Polski to sam zaproponował mi upust do 140 kun,po mojej propozycji że kupiłbym za 110 kun- klepnął mnie w ramie mówiąc " Michalczewski jest SUPER.... i maska z rurką była moja.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne