Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marzenia ...

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawekk
Croentuzjasta
Marzenia ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 28.10.2003 21:45

Witam wszystkich

Na pewno w długie, zimowe wieczory będziecie snuć marzenia i plany o następnych ciepłych, letnich wakacjach.
Może podzielicie się nimi. Co chcielibyście jeszcze zobaczyć w Chorwacji, jakie miejsca odwiedzić, jakie atrakcje zaliczyć. Co jest Waszym wielkim marzeniem, z którego realizacją macie jakiś kłopot.

Spełnienia marzeń.
Sławek K
:lol: :papa:
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 29.10.2003 12:08

ja to sobie marzę żeby zamieszkać na stałe w Dalmacji... :roll:
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 29.10.2003 15:29

a ja żeby znaleść jakiś miły kamp na który będę mogła zabrać swoje psy. Na razie konieczność zostawiania ich w Polsce jest ciemną chmurką na ideale chorwackiego nieba.

Prozaiczne :(

juli
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 30.10.2003 17:46

Willa nad morzem w Dalmacji. W sezonie popijać rakiję z turystami a w zime siedzieć na tarasie i patrzyć na morze. I jeszcze na tym zarabiać.
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 30.10.2003 21:40

No a jaki z tym problem, Łukaszu :?:
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 31.10.2003 22:11

Moim marzeniem,mam nadzieję,że realnym jest zobaczenie Dubrownika.Jeszcze tam nie byłem, zaliczyłem dwie trzecie Dalmacji ,piękna owszem,ale nadal nie rozumiem poglądu,że piękniejsza od Istrii.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.11.2003 18:31

M. napisał(a):Moim marzeniem,mam nadzieję,że realnym jest zobaczenie Dubrownika.Jeszcze tam nie byłem, zaliczyłem dwie trzecie Dalmacji ,piękna owszem,ale nadal nie rozumiem poglądu,że piękniejsza od Istrii.

Ha, ha, ha M. - to odnośnie starego tematu na tym forum pt. "wyższość Dalmacji nad Istrią", a tak na poważnie: jeśli pojedziesz na południe od Omisa i poprzez riwierę makarską dotrzesz do Dubrovnika i dalej do Cavtatu, to wtedy porównasz i może Dalmacja wyda Ci się atrakcyjniejsza, ale jeśli dla Ciebie Istra jest fajniejsza, to trzeba to uszanować i kropka :) . Każdy może mieć miejsce, które mu się podoba i często jest to odczucie indywidualne, bo jeden woli rybki, a drugi akwarium (chyba tutaj kogoś zacytowałem niechcący):lol: .
Życzę Ci spełnienia marzeń :lol:
Pzdr
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 01.11.2003 19:34

:wink: Ten cytat był chyba nieco inny,zdaje się że brzmiał tak"Jeden woli pomarańcze,a drugi jak Mu nogi śmierdzą"(genialny,zdaje mi się że autorstwa Grazki, którą niniejszym pozdrawiam) :D :D.Ale całe szczęście
że nie wszyscy są zakochani w Dalmacji,bo byśmy się tam nie pomieścili :lol:.Istria podobno też jest OK,ale jeszcze nie sprawdziłem osobiście.Pozdrawiam
Leon1

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon1 » 01.11.2003 22:38

Mni sie maza inne sprawi,
wibrac sie nad jezoro Insko na kanie, znowu znalesc sie na Mazurach, popaczic jak teras wyglanda Czorsztin nad zamcze, polowic glowacice w Dunajcu przed jeziorem zaporowim bile tam w pustich wioskach....
Maze pojechac do Poznania do nowego Zoo tam sprowadzile kilka malich zwierzant z Cro...
Marze o prawdziwej kaszance na cebulce...
bigos robie w Splicie z suszonimy borowikamy
Chcial bym tez polowic dorsze w Baltyku (zanim znikna),
wypic piwo w Zakopanim, Karpaczu itd...
pozdrawiam
Mariusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz » 02.11.2003 07:57

Litości !!!
Ja tu siedzę zawalony robotą, spoza stert dokumentów prawie mnie nie widać, za oknem szaro i leje - a Wy tu o gorącym lecie, słońcu i wakacjach w Chorwacji... :wink:
I dobrze :D . Chociaż na chwilę można się oderwać od "szarej rzeczywistości". Pozdrowienia dla wszystkich "marzycieli".
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2003 19:31

Leon1 napisał(a):Mni sie maza inne sprawi,
wibrac sie nad jezoro Insko na kanie, znowu znalesc sie na Mazurach, popaczic jak teras wyglanda Czorsztin nad zamcze, polowic glowacice w Dunajcu przed jeziorem zaporowim bile tam w pustich wioskach....
Maze pojechac do Poznania do nowego Zoo tam sprowadzile kilka malich zwierzant z Cro...
Marze o prawdziwej kaszance na cebulce...
bigos robie w Splicie z suszonimy borowikamy
Chcial bym tez polowic dorsze w Baltyku (zanim znikna),
wypic piwo w Zakopanim, Karpaczu itd...
pozdrawiam

No bardzo nam miło Leon, że Twoje marzenia związane są z Polską :lol: , wiesz na forum to prawie wszyscy marzą o Chorwacji i ciepłych, letnich wakacjach. Jak będziesz przemieszczał sie z Karpacza do Poznania to zapraszam do Wrocka na piwo (mamy też tu fajne ZOO) :lol:
Pzdr
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 02.11.2003 23:05

No i proszę jak się miło zrobiło.Mimo,że Dzień Zaduszny,deszcz.
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 03.11.2003 15:40

M. napisał(a):Moim marzeniem,mam nadzieję,że realnym jest zobaczenie Dubrownika.Jeszcze tam nie byłem, zaliczyłem dwie trzecie Dalmacji ,piękna owszem,ale nadal nie rozumiem poglądu,że piękniejsza od Istrii.

Dalmację i Dubrownik już "zaliczyłem". Teraz (w najbliższe wakacje) chciałbym zobaczyć okolice Istrii.
No i żeby Euro było po 1,50 zł :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2003 19:01

[quote="slawekk")
No i żeby Euro było po 1,50 zł :lool:[/quote]
Slawekk, marzenia marzeniami, ale tutaj z tym optymizmem to kapkę przesadziłeś ha, ha, ha... :lol:
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 03.11.2003 23:39

To właśnie sukcesy władzy ludowej w osłabianiu złotówki są powodem mojego zastrzeżenia "mam nadzieję,że realne".
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko