Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marzenia się spełniają ! - Meksyk 2008

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 12.01.2009 00:36

slapol napisał(a):Po drodze obserwujemy potomkow Azteków w tańcach majacych na celu zebranie kilkunastu peso i jakieś życie...

I tu następowały dwa zdjęcia, jedno próbowałam zacytować, ale wtedy strona się rozjechała, więc niech będzie bez. :)
A przypomniały mi właśnie one, że w te wakacje "Meksyk" przybył do nas, a właściwie maleńka jego część :lol: w postaci zespołu Recreación.
Fanastycznie słowem i tańcem opowiadali o historii swego kraju.

........Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fotki takiej sobie jakości, bo postacie w ruchu i po ciemku, a ja fotoamatorka jestem, ale myślę, że mimo wszystko jakoś oddają ten klimat. :D

Cieszę się, że udało Wam się spełnić swoje marzenia i dziękuję za świetną relację, pełną pasji, wiedzy i humoru. :D
Niektóre komentarze to mistrzostwo świata!!! :D :D :D

Czekam oczywiście na ciąg dalszy życząc spełniania kolejnych marzeń. :D

Pozdrav
Jola
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 12.01.2009 08:38

Slapcio ale wrażenia. NONO . Czuję sie przytknieta :-)
Dopiero dzisiaj wlazłam w szczegóły forum, patrzę 8O i DOJRZAŁAM :-).
Pozdrowienia dla seniority R.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2009 08:46

slapol napisał(a):Do następnego i dzięki wszystkim za wyrazy wsparcia w trudzie pisania i wklejania :lol:

Za trudy w pisaniu i wklejaniu - mała nagroda :lol:

Może TU kupisz wspomniane koszulki :?: :lol:

Jak widzę , same duże rozmiary , małych do Iraku nie biorą :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2009 09:37

Dziękuję bardzo, trochę "popakuję" i ta najmniejsza chyba będzie dobra :wink: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2009 09:58

Slapciu , marzenia o koszulce :wink: :lol: możesz spełnić w jeszcze jednym sklepie :papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 12.01.2009 10:37

Bardzo podoba mi się Twój Meksyk :hearts: Na początku myślałam, że będzie słońce, plaża, a Ty pokazujesz nie zawsze ładne "zaplacze" (ale za to jakie ciekawe). Dla mnie bomba. :D
pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2009 10:53

Tymono - plażę w Acapulco i odpoczynek Slapol trzyma na koniec :wink:

slapol napisał(a): W drugim tygodniu odpoczynek w Acapulco to wersja all incl.

:papa:
krzysiek1956
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek1956 » 12.01.2009 12:24

Czekam niecierpliwie na Acapulco.Do tej pory rewelka.
Serdecznie pozdr. :D :D :D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 12.01.2009 13:10

Sławek, Ciebie trzeba częściej na takie wyjazdy wysyłać. Może macie znów w planach jakiś remont? :D Ja bym połowy z tych rzeczy nie zapamiętała. Tzn. wiem - jak coś jest marzeniem, pasją, to się po prostu chłonie każdy centymetr sześcienny rzeczywistości - na lądzie, w wodzie i powietrzu i człowiek narzeka, że doba taka krótka :lol: Ale i tak podziwiam.

Ja się generalnie w muzeach nudzę i je omijam. Ale archeologiczne bardzo lubię. Ale szukam w nich prawie zawsze fajnych małych naczyń i NO TAAAAK - biżuterii :lol: :lol: :lol: Masz coś takiego sfoconego? Popatrzyło by się :D Baba rasowa... ;)

Aha - ten kubek-wygłupek w wersji męskiej to mi raczej małpę przypomina. Ale takie moje myślenie, to może być grunt równie grząski jak teren na którym stoi Mexico City, więc go nie rozwijam.

Bardzo fajne obserwacje też ze współczesnego Mexico City. Super!
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 12.01.2009 13:40

piekna relacja

nic tylko pozazdroscic o pogratulowac :D
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 12.01.2009 13:45

Janusz Bajcer napisał(a):Tymono - plażę w Acapulco i odpoczynek Slapol trzyma na koniec :wink:

slapol napisał(a): W drugim tygodniu odpoczynek w Acapulco to wersja all incl.

Wiem, wiem, Januszu, że deser na końcu. :wink: :D

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2009 16:38

Nooooo to mnie połechtaliście.... 8O 8O :lol: :lol: :lol: ....teraz to nic, tylko na laurach spocząć... :wink: :lol:
Miło mi oczywiście, że relacja ma zadowolonych czytelników(czki).

Ula, jeśli chodzi o zapamiętane informacje, to powiem tak: historię pamiętam, większość nazw i nazwisk też, ale musiałem się np. wspomóc materiałami dodatkowymi, by poprawnie je napisać, bo dokładna pisownia gdzieś "uleciała" :cry: To samo dotyczy dokładnych dat i parametrów typu - wysokość budynku. Niektóre rzeczy zostały po prostu zanotowane. Natomiast ciekawostki i legendy to ewidentna zasługa super przygotowanych przewodników - pilotów (Ani z biura Itaka oraz naszego meksykańskiego opiekuna Louisa).
Co się tyczy fotek biżuterii, naczyń itp.....no nieee mam nic takiego :cry: :oops: .... jakbyś spytała o pojazdy, piłkę...czy jakąś skamieniałą prezerwatywę sprzed tysiąca lat - mógłbym jeszcze raz "zanurkować" w przenośny HDD i może coś by się znalazło... :wink: :lol:
slapol
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2009 17:01

shtriga napisał(a):......
Aha - ten kubek-wygłupek w wersji męskiej to mi raczej małpę przypomina. Ale takie moje myślenie, to może być grunt równie grząski jak teren na którym stoi Mexico City, więc go nie rozwijam.
.....

Obrazek

Ło kurczę..... :oops: ...rzeczywiście :!: Przyznam, że popatrzyłem tylko na krawat i jajka - stąd ta diagnoza :?
Patrz też na twarz :!: ...drugim razem zapamiętam 8)
Ostatnio edytowano 18.03.2009 11:24 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 12.01.2009 17:29

Maciej napisał(a):Janusz, dotąd Slapol dziergał głównie biustonosze ale może z powodu kryzysu rynek się skurczył to i skarpety zrobi ;)

A co Wy :roll: to nic nie wiecie :wink: ani biustonosze ani skarpetki :!: Slapcio się specjalizuje w stringach :lol: i właśnie dlatego, że musiał skończyć zamówienie tak długo nie pisał tej relacji z Meksyku :lol:
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 12.01.2009 21:52

Antek jest w pracy :D to ja się do kompa dorwałam, troszkę poszperałam i trafiłam na taką gorącą relację :D tak się zaczytałam i w ciepłe Mexico zapatrzyłam aż zapomniałam że za oknem -10 :D :D :D
Slapol podziwiam szczegółowość i super zdjątka, czekam na cd.

Buziaczki dla Reni

Mam nadzieję że bury nie będę miała za skorzystanie z mężusiowego konta, ale oprzeć się nie mogłam :D :D

Pozdraveczki
Beti
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ameryka Północna

Marzenia się spełniają ! - Meksyk 2008 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone