Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marzenia się czasem spełniają... Holiday Village Zaton 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.06.2009 17:43

Deszczowy, letni dzień w Chorwacji i do tego 15st? Faktycznie - prawie jak Bałtyk :wink: :D

anjas napisał(a):Hm... mówisz, że mama niedobra.? :D No trudno.... Ale Karolcia dobra dziewczynka, wiedziała, że nie może na razie lodów przez gardełko jeść. :?

No, mama czasem musi być "niedobra" :wink: i mówić "nie" :D :D :D taka to rola mamy i taty :wink: :D

dorota19 napisał(a):Zdradzę Ci coś Tymona w ogromnej tajemnicy, tak po cichutku żeby Ania nie słyszała :wink: Wsparcie nic nie dało i gdyby Karo w końcu nas sama nie zaprosiła na lody :lol: , to w tym roku kiepściutko by to wyglądało :lol: Ale o tym pewnie będzie w późniejszym odcinku :)

No to ja czekam na późniejsze odcinki :D szczególnie, że dyplom był, a gdzie zdjęcie zwyciężczyni?

:papa:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 17.06.2009 17:47

No pogoda faktycznie jak nad Bałtykiem, ale czasami też trzeba odpocząć od upałów, a zwyciężczyni to chyba na kolację poszła z panem kulturalno - oświatowym :wink:
Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg.
Pozdrawiam serdecznie

ps. Co do kotka żona zawsze powtarza że by go oddała ale kogo póxniej będzie tulić oczywiście prócz mnie :lol: :wink:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 17.06.2009 18:41

Aniu, Trogir i Split pięknie pokazane 8) , aż odżyły wspomnienia sprzed lat :D. Będzie w tym roku dylemat, którą starówkę ponownie odwiedzić :?: , bo po zakończeniu rejsu czas będzie tylko na jedną z nich... Pewnie trzeba będzie rzucić monetą :wink: , chyba że głosowanie w załodze bez żadnych watpliwości wyłoni zwycięzcę...
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 19:36

Tymona Dorota cosik nie chce się ujawnić. :wink: Na razie ostrożnie wklejałam zdjątka z daleka. :lol:

Yaro niestety masz rację, że trzeba odpocząć od upałów. Ale najbardziej szkoda mi było małej, bo ciągle powtarzała, że w Chorwacji jest cieplej jak w Polsce. Po przyjeździe stwierdziła, że jest tak samo i żadnej różnicy nie ma. :? :lol:
Nie wiesz co z kotkiem zrobić? ;-) Jakby co chętnie przyjmę. :lol:

Danusiu cieszę się, że podobał Ci się "mój" Split.
Jestem ciekawa jakie miasto wybierzecie? Ale coś mi się wydaje, że będzie to ....Trogir. :wink: :lol: Trzymam kciuki za trafny wybór. :)
dorota19
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota19 » 17.06.2009 19:59

Robert z Karolinką ubrali się w poncza i poszli do letniego przedszkola zwanego kinder - garten, porysować.

Ania oszukujesz! :wink: Kazałaś mi w zimnice biec do nich z ponczem :lol:

Dzielna dziewczyna dostała dyplom, a główną nagroda była..... kolacja w restauracji! Szok, ta to ma szczęście

Nie szczęście tylko ukryte talenty ma :lol: :lol: :lol: :wink:
a zwyciężczyni to chyba na kolację poszła z panem kulturalno - oświatowym icon_wink.gif

Nie pozwolili mi :cry: :wink:
szczególnie, że dyplom był, a gdzie zdjęcie zwyciężczyni?

oj Tymona :D , dyplom najważniejszy :wink: , ale zdjęcia będą :wink:
dorota19
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota19 » 17.06.2009 20:03

Aha, pogodą się nie przejmowaliśmy.... tak, tak :wink: Ania budziła mnie o 6 rano :!: i... Dorota, Dorota, DOROTA!!!! Zatem ja tak na jedno oko paytam "co?" i zawsze padała ta sam odp. "Idź zobacz jaka pogoda" :lol: Tak, tak, wcale nam na pogodzie nie zależało :wink: Mi o 6 rano na pewno nie :roll: :wink:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 20:38

2 06.

Niestety ranek przywitał nas przenikliwym zimnem i deszczem. :-( Zaczęliśmy rozmawiać, że przydałaby się nam farelka. Niestety te domki - apartamenty nie są ocieplane i sami Chorwaci byli zdziwieni, że tak gwałtownie pogoda się popsuła. Jak przyjechaliśmy było 30 stopni ,a teraz 15.

O wycieczkach nie ma mowy, bo po pierwsze nikomu się nie chce, a po drugie nie ma mamy odpowiednich rzeczy, a po trzecie w deszczu to wątpliwa przyjemność. Więc Robert jak to Robert spał i dopiero pani sprzątająca wyrwała go z błogości wybudziła, a my snułyśmy się po pokoju i ciągle wyglądałyśmy, kiedy przestanie padać.

Dopiero koło 14:00 przestało padać. :-) Hurra!!!!! Możemy w końcu wyjść. Poszliśmy na spacer po ośrodku. Za to po deszczu pięknie zaczęło pachnieć lasem piniowym. ;-)

Dominują tu rodzinki z Niemiec, ale też są Polacy, Rosjanie, Czesi i Finowie. Chorwaci biorą nas za Rosjan, mówią, że języki mamy bardzo podobne. Jak jeździłam kiedyś do Włoch z identycznymi sytuacjami spotykałam się, również kojarzyli nas z Rosjanami. To chyba jak my, zwykli laicy, nie odróżniamy holenderskiego od duńskiego. :-)

A wieczorem już całkowicie wyszło słonko i pojechaliśmy na mała wycieczkę do kościółka św. Mikołaja. I tu taka małą ciekawostka. Mieszkańcy Zatonu mówią, że ten piękny zabytek jest ich, a Ci z Ninu z kolei uważają, że ich. Nie mnie rozstrzygać te spory. Zabytek mnie zauroczył. :-) Nie mogłam oderwać oczu. Godzinka to mało, by delektować się widokami i podziwiać z oddali wyłaniający się Velebit. Kościółek św. Mikołaja jest budowlą przedromańską powstałą w w XI wieku.
Przebudowano go później, by pełnił funkcję obronna prze nawałnicą turecką. Całość: kościółek, wzgórze i pinią tworzą bajkowy krajobraz.

Dorota była bardzo rozczarowana, że kościółek był zamknięty, a Karolcia myślała, że naprawdę mieszka w nim św. Mikołaj. ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakończenie dnia to uczta dla pustych żołądków. :-) Poszliśmy na tzw. mięsną platę. Najedliśmy się jak bąki. I w dobrych nastrojach wróciliśmy do apartamentu.

Obrazek

Obrazek

Oczywiście przed snem domyślacie się co było..... Kinder disco ;-) Karolcia w swoim żywiole, bo tańczyła z Tatusiem.:-)
Wieczorem w końcu usiedliśmy na tarasie sączyliśmy karlovacko. Rozmawialiśmy, że mimo tej pogody będzie nam żal stąd wyjeżdżać.
Mieliśmy nadzieję, że w końcu zrobi się słonecznie i te ostatnie dni spędzimy na plaży. :-)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 17.06.2009 20:45

:) :) no cro cudowna ale coś w tej pogodzie jest że , nie ma pewnej ;) w Chorwacjii , pewną mamy tylko w Egipcie :)
dorota19
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota19 » 17.06.2009 20:52

Ale ta kolacja niedobra była :cry: Przyznaj Ania,co?
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 20:56

Adam.B napisał(a)::) :) no cro cudowna ale coś w tej pogodzie jest że , nie ma pewnej ;) w Chorwacjii , pewną mamy tylko w Egipcie :)

Adam ale ja myślałam , że na 100% będzie słoneczko! A tu taki klops 8O
Jednak i tak było fajnie, bo cro cudowna. :lol:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 20:57

dorota19 napisał(a):Ale ta kolacja niedobra była :cry: Przyznaj Ania,co?

Mi tam smakowało. :lol:
dorota19
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota19 » 17.06.2009 22:01

Ania widzisz to co ja? :lol: :lol: :lol:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 22:02

:oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 18.06.2009 06:52

Wiedziałem żeby nie zasiadać do czytania przed śniadaniem :) Aniu co tu więcej pisać, czekam na dalszy ciąg bo czyta się wspaniale. :wink:
rajcro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rajcro » 18.06.2009 08:13

Fantastyczna relacja....
pozdrawiam!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży