napisał(a) pasażer » 30.06.2009 20:18
slawekk napisał(a):Nie to, że mi się nie podoba. Pomyślałem tylko, że ktoś wpadł na kretyński pomysł i zalał wszystko betonem (tak jak w innych miejscowościach).
Zdravo, jadę tam kolejny raz, bo właśnie podoba mi się ten "kretyński pomysł". Nie lubię plaż "żwirowych" bo wychodzi się z niej jak z młyna. Wygrzewać się można na skale lub rozłożyć blisko wody ręcznik na betonie. Woda czysta i nie zmącona. Obok miejsca, które wskazała malwii jest również tak uwielbiana plaża "żwirkowa".
Cała wioska to kilka ładnych metrów, więc i zejść na brzeg jest kilka. Kto jak trafi, lub co komu odpowiada.
Np mniej skalista plaża pod PiM. (temat
Willa PiM )
Ktoś powie nic specjalnego, a do tego trudny wjazd/wyjazd, ponad 100 schodów na plażę, a ja powiem jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu buty śmierdzą.
Można zatrzymać się jeszcze kilka km dalej np w Mimice, Medici, przyzwoicie jest też w Lokva Rogoznicy czy z długą ładną plażą w Ruskamen. Dalej za Stanici nie polecam. Wszystkie miejscowości podobne z tym samym widokiem na Brac jednak czy aby na pewno?