Ten post będzie zaczątkiem mojej pierwszej relacji z podózy do Egiptu.
W w planie nurkowanie i tylko nurkowanie..no i wypad do Luksoru dla rodzinki ...a i córce obiecałem delfiny z Ras Samadai.
Będzie relacja

.png)

.png)
.png)
Lelule1971 napisał(a):Mogę spytać jakich temperatur oczekujesz w Styczniu w MA? Ja byłem tak na początku listopada (Hotel Sol Y Mar abu Dabbab - bardzo ładna zatoka) i było nawet ciepło lecz bardzo wietrznie - wiało tak, że mało łba nie ukręciło - miejscowi mówili, że w styczniu zazwyczaj też silnie wieje a temperatura to coś około +20 stopni w najcieplejszym momencie dnia. Generalnie w Marsa Alam było fajnie lecz jest to naprawdę pustynia - poza kilkoma hotelami nic tam nie ma! W każdym razie mam porównanie z Sharm el Sheikh i zdecydowanie wybieram Sharm.
pozdrawiam serdecznie i życzę mimo wszystko jak najwyższych temperatur i słabych wiatrów![]()
Leszek
.png)
j_w napisał(a):Lelule1971 napisał(a):Mogę spytać jakich temperatur oczekujesz w Styczniu w MA? Ja byłem tak na początku listopada (Hotel Sol Y Mar abu Dabbab - bardzo ładna zatoka) i było nawet ciepło lecz bardzo wietrznie - wiało tak, że mało łba nie ukręciło - miejscowi mówili, że w styczniu zazwyczaj też silnie wieje a temperatura to coś około +20 stopni w najcieplejszym momencie dnia. Generalnie w Marsa Alam było fajnie lecz jest to naprawdę pustynia - poza kilkoma hotelami nic tam nie ma! W każdym razie mam porównanie z Sharm el Sheikh i zdecydowanie wybieram Sharm.
pozdrawiam serdecznie i życzę mimo wszystko jak najwyższych temperatur i słabych wiatrów![]()
Leszek
Wiem że wiatry będą ale nastawiam się bardziej na "leniuchowaniu" mojej rodziny i wykupionych pakietach nurkowych. Temperatura pow 20 C wystarczy. W Polsce będzie poniżej 0.
Do wyjazdu zacheciła mnie TUI swoją ceną i możliwość odpoczynku przez tydzień za granicą.
.png)
Lelule1971 napisał(a):j_w napisał(a):Lelule1971 napisał(a):Mogę spytać jakich temperatur oczekujesz w Styczniu w MA? Ja byłem tak na początku listopada (Hotel Sol Y Mar abu Dabbab - bardzo ładna zatoka) i było nawet ciepło lecz bardzo wietrznie - wiało tak, że mało łba nie ukręciło - miejscowi mówili, że w styczniu zazwyczaj też silnie wieje a temperatura to coś około +20 stopni w najcieplejszym momencie dnia. Generalnie w Marsa Alam było fajnie lecz jest to naprawdę pustynia - poza kilkoma hotelami nic tam nie ma! W każdym razie mam porównanie z Sharm el Sheikh i zdecydowanie wybieram Sharm.
Leszek
Wiem że wiatry będą ale nastawiam się bardziej na "leniuchowaniu" mojej rodziny i wykupionych pakietach nurkowych. Temperatura pow 20 C wystarczy. W Polsce będzie poniżej 0.
Do wyjazdu zacheciła mnie TUI swoją ceną i możliwość odpoczynku przez tydzień za granicą.
To życzę Wam udanych wakacji. W sumie w styczniu +20 a może nawet delikatnie wyższa jest do pozazdroszczeniaZresztą to skłania do siedzenia w wodzie, która przypuszczalnie jest jeszcze cieplejsza, no a pod wodą istny raj i... brak wiatru
Sorry za ten wiatr ale pamiętam, że właśnie wiatr był najbardziej wkurzający...
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży