Sobota 29/04/2023
Legnica, PL - Belfort, F
Odległość = 970 km
W tym odcinku będzie tranzyt przez umiłowany kraj Jarosława K, czyli 100% jazdy po autobahnach, ale nie znaczy to, że będzie nudno

Zapraszam

PAP
baunty napisał(a):Dobrze, że " " podpowiedział Ci, który rok
baunty napisał(a): a w Legnicy to jedyny raz zatrzymywałem się na noc 24/25.XI.1991 - a pamiętam to dlatego, że Freddie Mercury wtedy odszedł.
baunty napisał(a):Filmy bardzo obiecujące.
PAP napisał(a):Witaj...
baunty napisał(a):Dobrze, że " " podpowiedział Ci, który rok
Możesz proszę rozwinąć myślę, bom nie załapał![]()
![]()
...
PAP
baunty napisał(a):Oj. Emotka niedźwiadka tam była.....i nie ma
A chodziło o to, jak mówiłeś datę z pauzą po 202......i - jak to nazywasz sympatyczną panią - niedźwiadek powiedział ....trzeci (2023)
te kiero napisał(a):Największym problemem tak długo dystansowego wyjazdu jest u mnie żal nie zobaczyć licznych atrakcji "po drodze". Może to być jednorazowa wyprawa w życiu i chciałoby się uszczknąć jak najwięcej.
Przymierzałem się już nie raz do wyjazdu do Portugalii, ale po opracowaniu trasy sam dojazd wychodził 6 dni: max 700km dziennie jazdy, plus zwiedzanie, m.in. w dwóch miejscach po 2 nocki...
W zakresie drogi przez Francję, ja na pewno wybrałbym przejazd przez Viaduct Millau, jak atrakcję samą w sobie, a to już zmienia trasę sporo +koszty oczywiście.
Teraz na topie jest Stambuł, jako że bliższy od Portugalii, ale po drodze znów atrakcji sporo i dojazd się wydłuża.
Ps. Fajne tranzytowe mieszkanko w Belfort.
woojtekg napisał(a):Ja z chęcią pooglądam i poczytam.
U nas od kilku lat był pomysł Portugalii samochodem. W zeszłym roku wszystko nawet było rozpisane, dokładnie zaplanowane a noclegi zarezerwowane. Niestety z różnych przyczyn zmienił się w tygodniowy wylot samolotem.
Na kolejny rok w planach mamy minimalnie krótszą wersję i zamiast Portugalii Andaluzja. Większość naszego pierwotnego i niezrealizowanego portugalskiego planu jest skopiowana.
Maroko na 1 dzień też chodzi po głowie ale że dużo się dzieje i że nie mam teraz na to czasu to nie siadam jeszcze dokładniej do tego.
PAP napisał(a):woojtekg napisał(a):Ja z chęcią pooglądam i poczytam.
U nas od kilku lat był pomysł Portugalii samochodem. W zeszłym roku wszystko nawet było rozpisane, dokładnie zaplanowane a noclegi zarezerwowane. Niestety z różnych przyczyn zmienił się w tygodniowy wylot samolotem.
Na kolejny rok w planach mamy minimalnie krótszą wersję i zamiast Portugalii Andaluzja. Większość naszego pierwotnego i niezrealizowanego portugalskiego planu jest skopiowana.
Maroko na 1 dzień też chodzi po głowie ale że dużo się dzieje i że nie mam teraz na to czasu to nie siadam jeszcze dokładniej do tego.
Witaj...
Zapraszam, zapraszam...
Ja też od tego zaczynałem, że Maroko miało być ino 'na chwilę' przy okazji Hiszpanii, a stało się koniec końców celem samym w sobie... zobacz całość, oceń, przemyśl, a na wnioski moment przyjdzie w swoim czasie
...
Pozdrawiam,
PAP
baunty napisał(a):Ps PAP, mówiłeś coś o cenie apartamentu i godzinach zakwaterowania i wykwaterowania?
PAP napisał(a):
Jeżeli Istambuł chodzi Ci po głowie, to zapraszam tu :
Bałkany 2020
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... jqr8EpbI0-
Turcja 2021
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... vFmYcHfemA
To też idealny przykład jak nas rozpoznawczy Istambuł w jednym roku zainspirował do większego kawałka Turcji w roku kolejnym![]()
...
PAP napisał(a):P.S. Widzę ktoś tu wyprzedza chronologię![]()
![]()
...
te kiero napisał(a):
Rozbiłeś tymi linkami bankale mam materiału do analizy
wiele po tytułach pokrywa się z moimi planami.
PAP napisał(a):P.S. Widzę ktoś tu wyprzedza chronologię![]()
![]()
...
Wciągneło mnie, fajnie się z Wami jedzie