kapitan_statku napisał(a):... wydaje mi się, że istnieje coś takiego jak spis modeli aut przy kategoriach - co nawet wydawałoby się logiczne. Przecie przy autach o wymiarach granicznych, nie będą dokonywane pomiary na bramkach...
Witam,chyba jakaś lista jest bo jechałem trzy dni temu vw t5 i mówię do Pana w budce że kategoria pierwsza na co gość mi mówi że np.transporter,caravel,multivan,vito ,viano itp są zaliczane do kategori drugiej,co lepsze ciągłem przyczepke i wtedy kat 3 jak prawie za tira a napewno za autobus,skąd to znamy,autostrada a4 katowice- kraków bus na bliżniaku ale do 3,5 tony całkowitej opłata jak za ciężarówkę,więc uważam że ceny za autostrady na Słowacji i Węgrzech są zdecydowanie tańsze bo pierwsza kategoria to jest do 3500DMC pozdrkapitan_statku napisał(a):Ogólnie zasady kategoryzacji aut są mi znane, ale:
Rok temu, kiedy jechaliśmy sporym vanem, to Pan z budki, podczas płacenia, nie wiedział do jakiej kategorii nas przypiąć, bo jak powiedział - nie ma tego modelu w katalogu. Tak więc wydaje mi się, że istnieje coś takiego jak spis modeli aut przy kategoriach - co nawet wydawałoby się logiczne. Przecie przy autach o wymiarach granicznych, nie będą dokonywane pomiary na bramkach...
kapitan_statku napisał(a):generalnie wszystkie vany są zaliczane do kategorii II
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi