atomic napisał(a):Moim zdaniem Marinę i Vinisce należy ominąć szerokim łukiem bo jest cała masa o wiele ciekawszych miejsc i to pod każdym względem...Jedynym atutem wydaje się być niewielka odległość od przepięknego Trogiru
Tak ? to opowiadaj !
romeksliwa napisał(a):Edzia - max w tym roku jadę do Mariny. 2 rodziny z dziećmi. Bardzo prosze o kilka porad i informacji dot. tej miejscowości i jesli możesz prześlij mi kilka zdjęć na maila - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl . Pozdrawiam Romek.
damianrej napisał(a):Najlepsza restauracja to Terapija
infob napisał(a):damianrej napisał(a):Najlepsza restauracja to Terapija
Terapija jest najlepsza dla mojej córki - knajpa przy największej miejskiej plaży, non-stop muzyka, bar, napoje, piwo, drinki, a wieczorem często imprezy np. z kąpielą w pianie. Jeśli chodzi o jedzenie, to o ile pamiętam to frytki i hamburgery, tak że nie nazwałbym Terapiji najlepszą restauracją.
Osobiście polecam Pet Ferali - położoną przy samej zatoce (szczególnie wyśmienite ryby), czy trochę tańszą Kod Duje, w której oprócz chorwackich specjałów zjemy również rewelacyjną pizzę (Dalmacija lub dalmatinska). Jednak najlepsza kuchnia jest u moich gospodarzy na Ribarskiej Polianie!
Jeżdżę do Mariny od 2008 i byłem tam 6 razy, w tym roku zaplanowałem również 2 wyjazdy. Byłem w wielu ciekawych miejscach w Chorwacji, ale w Marinie spotkałem fajnych ludzi (miejscowych), dzięki którym wiele ciekawostek z książki Leona Grubišića "Dalmacja poza czasem. Opowieści górala znad morza" było już mi znanych.
pzdr
Jacek
edzia-max napisał(a):Znów w tym roku wybeiram się do Mariny. Rok temu byliśmy w Trpanj i jakoś mi tam coś nie pasowało, oczywiście też było fajnie ale jakoś wolę klimat Mariny.
Wszędzie blisko. Idealna baza na wypady po plażowaniu
W tym roku jedziemy od 03.06.2012
Ola42 napisał(a):Za mało tu sklepów zdecydowanie..
alessandro1977 napisał(a):Ogólnie, jeżeli chodzi o Chorwację, to Marina należy do tych miejscowości, które z prawdziwą Chorwacją mają niewiele wspólnego
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...