Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Marija"

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 06.11.2005 20:37

a to ja napisał(a)::?: :!: :?: :!: :?: :!:
Kto uważnie czyta forum - domyśla się, komu zawdzięczamy decyzję volumena.
Dupa Maryni okazałaby się wdzięczniejszym tematem :?: :!:
Bez komentarza.

od 5.09. około 6000 wyświetleń ,a przejął się jednym dupkiem,a przecież
prawdziwy pisarz krytyki się nie boi :wink:
a wogóle jesli wszyscy będziecie tak w podziemiu to będzie tak jak będzie,nieobecni nie mają racji :twisted:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 06.11.2005 20:43

Niby tak ale ile można znosic plucie prosto w twarz...osobiscie nie dziwię się decyzji Roberta :(
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 06.11.2005 20:48

Maciej napisał(a):Niby tak ale ile można znosic plucie prosto w twarz...osobiscie nie dziwię się decyzji Roberta :(

Obawiam się, że volumen na dobre szykuje sie do przeprowadzki i stąd te "spakowanie walizki" :(

Rafał
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 06.11.2005 20:50

Maciej napisał(a):Niby tak ale ile można znosic plucie prosto w twarz...osobiscie nie dziwię się decyzji Roberta :(

A ja się dziwię.Miał za sobą kilkudziesięciu ,a dał się zrobić jednemu.
I on ,,jeden'' ma satysfakcję.Bo tylko o to mu chodziło usunąć swojego wroga.
Myslę ,że po prostu trzeba było go przemleć postami.
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 06.11.2005 21:14

Prot napisał(a):A ja się dziwię.Miał za sobą kilkudziesięciu ,a dał się zrobić jednemu.
I on ,,jeden'' ma satysfakcję.Bo tylko o to mu chodziło usunąć swojego wroga.
Myslę ,że po prostu trzeba było go przemleć postami.

SPROSTOWANIE
Znam trochę Roberta... wirtualnie i realnie i wiem na 100%, że jeden malutki dupek nie ma wpływu na tak istotną decyzję, która dojrzewała w nim od jakiegoś czasu... (tylko ten, kto czyta wszystko może to rozumieć) ale był on być może również tą kropelką przelewającą czarę goryczy. Dowodem na to, że miernota jest bardziej ekspansywna, bo nie ma żadnych skrupułów i pozornie zwycięża a większość woli milczeć... :cry:

Sam mam podobne odczucia i nie mam ochoty opisywać własnych emocji i przeżyć na forum gdzie brylują wilki i miernoty... a admin udaje, że nie istnieje reaguje tylko na naciski wąskiej grupy (dowód: jeden temat raczej "rozrywkowy" wycięty w ciągu miesiąca a nie rusza go szerzące się chamstwo i pustosłowie), prowokacyjnie umieszcza bannera kłamiącego w żywe oczy, że istnieje jakaś strona wszystkich cromaniaków... to już od dłuższego czasu nie jest moje forum... w jakim chciałbym na całego, tak jak kiedyś... uczestniczyć :cry:

Za wszystkie mądre słowa... również za "Mariję" i odwagę w opublikowaniu własnej amatorskiej Twórczości, za te chwile spędzone przy jej czytaniu czasem wywołujące
momenty wzruszeń... po prostu - DZIEKUJĘ

Pozdrawiam
Józek
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 06.11.2005 21:22

Napisałeś Józek pozornie zwycięża.Więc się nie poddawajmy.
Myślę ,że było wam łatwiej gdy ja byłem ,,wrogiem''.A teraz to chyba wymiękliście.
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 06.11.2005 21:32

Prot napisał(a):Napisałeś Józek pozornie zwycięża.Więc się nie poddawajmy.

My się nie poddajemy... ale po prostu nie bronimy już samotnie (no ostatnio z Tobą :wink: ) forum, które chyba przestało być "nasze wspólne" a dla wyjaśnienia niektórym napiszę, że nie chodzi o władzę... ale o powszechną solidarność dobra przeciwko złu... mądrości i rozwagi przeciwko głupocie i idiotyzmom... Myślę, że o wiele przyjemniej jest napisać i przeczytać parę ciepłych słów w gronie pozytywnie nastawionych ludzi... wysłać mail'a do przyjaciela czy pogadać przez GG nawet o wszystkim i o niczym... a nie na forum, gdzie wróg czai się i czeka na każde potknięcie...

Prot napisał(a):Myślę ,że było wam łatwiej gdy ja byłem ,,wrogiem''.A teraz to chyba wymiękliście.
Ty byłeś samotnym ale często "konstruktywnym wrogiem"... i z trudem chyba znajdziesz po więcej niż dwa moje lub Roberta posty godzące w Ciebie... :wink:
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 06.11.2005 21:44

JoeF napisał(a):
Prot napisał(a):Napisałeś Józek pozornie zwycięża.Więc się nie poddawajmy.

My się nie poddajemy... ale po prostu nie bronimy już samotnie (no ostatnio z Tobą :wink: ) forum, które chyba przestało być "nasze wspólne" a dla wyjaśnienia niektórym napiszę, że nie chodzi o władzę... ale o powszechną solidarność dobra przeciwko złu... mądrości i rozwagi przeciwko głupocie i idiotyzmom... Myślę, że o wiele przyjemniej jest napisać i przeczytać parę ciepłych słów w gronie pozytywnie nastawionych ludzi... wysłać mail'a do przyjaciela czy pogadać przez GG nawet o wszystkim i o niczym... a nie na forum, gdzie wróg czai się i czeka na każde potknięcie...

Prot napisał(a):Myślę ,że było wam łatwiej gdy ja byłem ,,wrogiem''.A teraz to chyba wymiękliście.
Ty byłeś samotnym ale często "konstruktywnym wrogiem"... i z trudem chyba znajdziesz po więcej niż dwa moje lub Roberta posty godzące w Ciebie... :wink:

Jeżeli Was nie będzie ,a o to mu chodzi ,to nie będzie to Nasze wspólne forum.A wydaje mu się ,że wysyła na Nas wilki ,a to pieski podwórzowe są.Także na forum o Chorwacji się spotykamy ,a nie gdzieś tam pod mostem.No to bulba. :wink:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 06.11.2005 22:14

Nie jestem
w podziemiu

i nie wymiękłam.
Jestem w REALU.
Jak my wszyscy.

I zaraz ktoś się o tym przekona ... .
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 07.11.2005 12:54

Tekstem ooloo nie przejmuję się, choćby dlatego, że jego styl jest bez problemu rozpoznawalny, a więc do bólu przewidywalny. I pozbawiony drobnych elementów finezji, jakie np. mogłem zauważyć u innych "wielbicieli", choćby niejakiego Kamila.
"Marija" jest absolutnie amatorskim pisaniem i nie mam ambicji by była czymś więcej. Dlatego nie jest dla mnie problemem krytyka. Nawet gdy nie jest ona zbyt konstruktywna.

Józek bardzo dobrze odczytał moje intencje, dodam jeszcze jedno.
Mimo, iż pierwszy rozdział najpierw umieściłem na swojej stronie, kolejne odcinki pojawiały się tylko TU (dopiero wczoraj uzupełniłem stronę o brakujące części). Dlaczego? Bo z cro.pl byłem związany emocjonalnie, bo cro.pl to coś, z czym się identyfikowałem, dzięki czemu poznałem wspaniałych ludzi. To swoistego rodzaju znak towarowy. Choć zabrzmi to patetycznie, to z dumą woziłem nakleję cro.pl na samochodzie. Chociaż teraz, gdy z wieloma osobami znam się osobiście i do spotkań z nimi ów znaczek nie jest niezbędny, to uważam, że nadal pozostaje on symbolem pewnego fenomenu, jakim jest to forum. Co by nie powiedzieć o Patryku, to uważam, że za to należą mu się laury, bo konsekwentnie kreował ów wizerunek.
Ale nie mogę patrzyć jak w imię jakiś dziwnych, niezrozumiałych interesów i decyzji admin zaczyna rozmieniać na drobne swój i nasz dorobek. Ktoś powie: to jego forum, jego decyzja, nie musi się z tego tłumaczyć. Zapewne ma rację, choć przyzwoitość wymagałaby czego innego...

Nie robię żadnej przeprowadzki, nadal czytuję cro.pl, a że niewiele pisuję... Parafrazując Bruna: też byłem w hipermarkecie, ale poza flakami w oleju w promocji po 7,49 zł nic nie znalazłem. Więc milczę.

Jeżeli ktoś poczuł się rozczarowany czy zawiedziony usunięciem Mariji, to przepraszam. Marija jest tylko tam, gdzie powinna być od samego początku - na mojej stronie internetowej. By już nigdy jej nie zastąpiły kropki.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 07.11.2005 13:08

Chorwacja: Wysadził się granatem na cmentarzu
55-letni były wojskowy z Chorwacji popełnił samobójstwo, wysadzając się granatem na cmentarzu, gdzie wcześniej sam wykopał sobie grób - poinformowała we wtorek agencja Hina.
Zwłoki Slavko Czudiny znaleziono w wykopanym przez niego grobie w Lasovacu, 80 na wschód od Zagrzebia. Policja ustaliła, że zdetonował granat na wysokości brzucha.

Nie wiadomo, dlaczego popełnił samobójstwo. Czudina, który służył w wojsku chorwackim w czasie wojny na Bałkanach w latach 1991-95, pozostawił kilka listów pożegnalnych do członków rodziny. W żadnym z nich nie wyjaśnił jednak motywów swej decyzji.
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 07.11.2005 13:27

...na moim aucie ...zawsze będzie naklejka cro.pl...
...a w sercu przyjaciele których Tu poznałem...
i nic i nikt...tego nie zmieni !!!
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 07.11.2005 20:05

Kochani!! Jestem z Wami!! Zgadzam się z przedmówcami, że z powodu jakiegoś głupiego platona nie warto rezygnować!!

Razem podniesiemy to forum do odpowiedniej rangi

ooloo :lol:

Robert, wszyscy trzymamy za Ciebie kciuki. Rób swoje, nie przejmuj się platonem!
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 07.11.2005 21:17

ooloo napisał(a):Kochani!! Jestem z Wami!! Zgadzam się z przedmówcami, że z powodu jakiegoś głupiego platona nie warto rezygnować!!

Razem podniesiemy to forum do odpowiedniej rangi

Robert, wszyscy trzymamy za Ciebie kciuki. Rób swoje, nie przejmuj się platonem!

I znowu brak finezji i ta tępa nijakość.ooloo.Nik żaglówka jak się wpatrzeć.Zera po boku a w środku .... buchachacha.Lelum.
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 08.11.2005 21:06

Prot napisał(a):...Zera po boku a w środku...

Prot, ale ty jesteś jednak okropny matołek :!: :!: To przecież nie są zera tylko samogłoska "o" (jak w wyrazie Ola, tylko mała literka). Takie proste, a ty nie możesz zrozumieć.

Pozdrawiam cromaniaków
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko