Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marcowy zwiad w cro 2006.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 10.03.2006 21:47

gratkorn napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Miasteczko mężczyzn czy co ?

Rogożnica około dziewiątej rano.Przy kiosku po gazetę dwóch mężczyzn.
Przekopuje drogę trzech mężczyzn .Idzie deptakiem mężczyna o i następny.
Ze sklepu wychodzi mężczyzna.W samochodach jadą mężczyzni.
No nie,nie wierzę! sklep mięsny i w środku kolejka ............sami mężczyzni.
No to gdzie te kobiety?

Co robiłeś o 9.00 rano w mięsnym :?: Dlaczego Pani andrzejowa nie poszła na zakupy :?:
Szanujesz swoją kobietkę, co :?:
ONI TEŻ :!:

Szkoda, że Polacy latają na zakupy z rana tylko wtedy jak są na urlopie ( nie ukrywajmy tego - głównie za sprawą kaca :wink: ), Chorwaci to robią cały czas :!: :!:

No dobra, dzisiaj Dzień Mężczyzny ( wszystkiego naj ...), dla odmiany ja zrobię obiad :wink: :D :D :D

Z powyższego postu widzę tylko krzyżyki zamiast fotek - mnie się coś zepsuło, czy Tobie :?:

jesli chodzi o mężczyzn sumuję swoje spostrzeżenia z paru wyjazdów i myślę ,że Chorwaci postępują z kobietami jak muzułmanie to znaczy chowają ( dosłownie) je w domu,(nie dotyczy to Zagrzebia oczywiście) :roll:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 11.03.2006 10:58

Obrazek
otwarte morze
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 12.03.2006 23:01

A zapomniałbym. :wink: Jazda po chorwacku,czyli wyprzedzanie na ciągłej linii.Wszyscy chorwaci tak jeżdżą na jadrance.Człowiek chciał się czegoś nauczyć w innym kraju i zaczął pierwsze kroki stawiać w takiej jeżdzie.No i co ?Od razu 300 kun za pierwszą lekcję :wink: .Dwóch w skórzanych kurtkach rachunek wypisało,przyjechali za mną z takim migającym światełkiem na dachu.Oj, nauka w zagranicznych szkołach kosztuje. :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.03.2006 12:05

rybna kolacja w restauracji ,,dwie gwiazdki''

Riblja Jela .
Riba na žaru, lešo ili u soli (orada, brancin, zubatac i list) - 260 kn/kg
Škampi na buzaru ili žaru - 290 kn/kg
Jastog sa rezancima - 420 kn/kg
Jastog na žaru - 420 kn/kg
Riblja plata sa sezonskim prilogom - 120 kn
Fileti od rošpa pohani ili u bijelom vinu - 95 kn
Lignje na žaru ili pržene - 50 kn
Fileti od orade ili brancina u umaku od šafrana - 90 kn
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.03.2006 13:35

AndrzejJ. napisał(a):rybna kolacja w restauracji ,,dwie gwiazdki''

Riblja Jela .

No !!!! Nie wiem co o tym myśleć. Jeżeli dobrze pamietam, to obiad jednodaniowy, danie rybne, na dwie osoby, w Baśka na KRK, w sierpniu, płaciłem chyba coś, około ... 200 kn.( chyba nawet mniej) Wydaje sie, że te ceny są z kosmosu. Jakoś za bardzo nie wierzę. Jeżeli to prawda, w tym roku mozna smiało jechać, nawet w ciemno. Kwatery będą za pół darmo ... nikt nie przyjedzie. // to zart// . Taniej będzie jechać na Kanary.( w zasadzie to teraz jest już taniej).
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.03.2006 14:19

woka napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):rybna kolacja w restauracji ,,dwie gwiazdki''

Riblja Jela .

No !!!! Nie wiem co o tym myśleć. Jeżeli dobrze pamietam, to obiad jednodaniowy, danie rybne, na dwie osoby, w Baśka na KRK, w sierpniu, płaciłem chyba coś, około ... 200 kn.( chyba nawet mniej) Wydaje sie, że te ceny są z kosmosu. Jakoś za bardzo nie wierzę.

Myślę ,ze teraz też znajdziesz za 200 kun.Przecież to zależy od ryby.Makrela tyle nie kosztuje co orada ( czy jakiś zubatac :wink:).
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.03.2006 20:35

Tak na poważnie, to zawsze żywię się w restauracjach. Z soba nie zabieram nic. Co do cen ...... nigdy za bardzo ich nie śledziłem. Wiem, że nie jest tanio, że taniej można w innym również ciekawym miejscu. Żeby nie te skały, rozpadliny, skalne półki i przepaście, pewno bym już do CRO nie jeździł. Za pierwszym razem, myślałem, że "ducha wyzionę", tak się przeraziłem. Np. dojazd do Rjeki w większosci był bez barierek, wystarczyło lekko sie zagapić i ..... bum. Teraz, to co kiedyś przeraziło, teraz wciąga. Ot, to jest właśnie Chorwacja. / ponadto, ..... barierki są już chyba wszędzie /.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.03.2006 22:05

woka napisał(a):Tak na poważnie, to zawsze żywię się w restauracjach. Z soba nie zabieram nic. Co do cen ...... nigdy za bardzo ich nie śledziłem. Wiem, że nie jest tanio, że taniej można w innym również ciekawym miejscu. Żeby nie te skały, rozpadliny, skalne półki i przepaście, pewno bym już do CRO nie jeździł. Za pierwszym razem, myślałem, że "ducha wyzionę", tak się przeraziłem. Np. dojazd do Rjeki w większosci był bez barierek, wystarczyło lekko sie zagapić i ..... bum. Teraz, to co kiedyś przeraziło, teraz wciąga. Ot, to jest właśnie Chorwacja. / ponadto, ..... barierki są już chyba wszędzie /.

no nie bardzo te barierki są :D jak jedziesz od Rijeki w dół na Split Jadranką to nawet autobusy w dole na skałach przy morzu ,,uwidisz'' 8O :cry:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.03.2006 09:35

a to zdjęcie nie moje ,ale kiedyś zrobię lepsze ,bo te za dużo kolorów ma :wink:
Obrazek
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.03.2006 09:43

też nie moje zdjęcie ,ale niesamowite jest być tam u góry w nocy gdy gwiazdy są tuż tuż ponad naszymi głowami i z naszymi myślami wpadają do morza
Obrazek
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 14.03.2006 10:23

a to moje, zdjecie

Obrazek
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.03.2006 22:11

ech , o tej porze siedziało się niedawno w konobie i piło Babića ,a gwiazdy na niebie świeciły ,że hej , i było juz prawie 15 stopni ciepła !!!!!!!!!!!!!
15 stopni :cry: :wink:
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 14.03.2006 23:39

oj --przeczytałam wszystko--nie ma mowy jade choćby sie waliło-
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.03.2006 10:51

Dwa wieczory w konobie miałem okazję oglądać transmisję z Opatiji
eliminacji na Eurowizję .I tak zapamiętałem Severinę :wink: w piosence ,,Moja śtikla'',Latino ,,Kunem se'',Żanamari ,,Ljubav za jednu noć''. I znów w wieczory w konobie prawie sami mężczyzni :wink: .Od czasu do czasu śpiewali razem z wykonawcą... widocznie znali wcześniej te hiciory.Hej :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.03.2006 15:15

,,Kupiona na stacji benzynowej''.
Nie przepadam za chorwacką muzyką ,ale ta płyta mi sie podoba choć juz swoje lata ta muzyka ma :wink:
Ma dużo gitary ,jest bogata instrumentalnie ,ciekawy gospel ,piosenkarz nie spiewa zbyt łzawo jak to u nich bywa :wink: Sentymentalnie ,ale na poziomie.
Także nadaje do słuchania w Polsce. :D
Obrazek

1. OPROSTI
2. LIBAR
3. NE ODUSTAJEM
4. TAJNA VJEŠTINA
5. MIRAKUL INTRO
6. MIRAKUL
7. ZA LJUBAV IZGORIT
8. ONO NEŠTO
9. KAO ČASNA RIJEČ
10. SVI MOJI PUNTI KAD SE ZBROJE
11. KAD MI NEBO BUDE DOM
12. LIBAR OD MOJEGA DUGA
13. OPROSTI (A CAPELLA)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Marcowy zwiad w cro 2006. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone