Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mapy!!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomekp
Mapy!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekp » 01.03.2004 21:18

Czy ktos z was wie gdzie moge kupic mape Dalmacji w skali 1:200 000 ? Wazne jest jeszcze zeby byla w miare aktualna. W ub. roku poslugiwalem sie mapa Copernicusa (1:300 000) i Pascala (1:750 000). Obie sa siebie warte.... Niezbyt aktualne a czsmi pokazuja drogi ktorych nie ma...... Slyszalem ze Marco-Polo wydal mape w skali 1:200 000..... Moze ktos wie gdzie cos takiego kupic? Moze w jakiejs ksiegarni wysylkowej, moze w internecie......?????
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 01.03.2004 22:06

Tomek ! Moje zdanie jest takie , że najlepiej kupowac mapy na miejscu , to jest w samej Chorwacji. Ja sobie taką kupiłem w Vodicach i naprawdę podczas częstego z niej korzystania nie spotkały mnie żadne przykre niespodzianki. :wink:

Pozdrawiam , Jacek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2004 22:16

W ubiegłym roku kupiłem mapę "Wybrzeże Dalmatyńskie" - część środkowa i południowa, wydaną przez Marco Polo (1:200 000). Jest bardzo porządna i aktualna (obejmuje oczywiście wszystkie wyspy). Zakupu dokonałem w Empiku przy Pl. Kościuszki we Wrocławiu. Myślę, że jest osiągalna w sklepach firmowych tej sieci.
Pzdr.
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 04.03.2004 09:27

Polecam mapy Chorwacji w skali 1:1 250 000 wydawnictwa "freytag & berndt" :idea: dostepne w podziale na Istrie, wybrzeze srodkowe, wybrzeze Dalmatynskie, wyspy :!: . Sa bardzo aktualne i dokladne, do Cro podrozuje wylacznie z nimi. :lol: Sprawdz na www.freytagberndt.com
..leon2...

Nieprzeczytany postnapisał(a) ..leon2... » 04.03.2004 11:28

....wogule w czasie Jugoslawi kartografia i mapi bile tematem tabu, owiniente wielka tajemnica z powodu "bezpieki" nawet ja w charcerzach uczyle rysowac kroki i inne mapki terenu ale nie wydziale map wojskowich nawet jak szukaliszmi tereny pod biwak tak ze bile mocno zdziwiony kiedy w Polsce widziale bardzo dokladne mapi calego kraju, nie mowianc jusz o mapach parkow, szlakow rowerowych itp w ktorych jest wiele informacji o uksztaltowaniu terenu i inich....
..leon2...

Nieprzeczytany postnapisał(a) ..leon2... » 04.03.2004 11:30

....wogule w czasie Jugoslawi kartografia i mapi bile tematem tabu, owiniente wielka tajemnica z powodu "bezpieki" nawet ja w charcerzach uczyle rysowac kroki i inne mapki terenu ale nie wydziale map wojskowich nawet jak szukaliszmi tereny pod biwak tak ze bile mocno zdziwiony kiedy w Polsce widziale bardzo dokladne mapi calego kraju, nie mowianc jusz o mapach parkow, szlakow rowerowych itp w ktorych jest wiele informacji o uksztaltowaniu terenu i inich....
...leon2

Nieprzeczytany postnapisał(a) ...leon2 » 04.03.2004 11:40

...ups :oops:
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 04.03.2004 14:56

Na stronie www.bezdroza.com kupisz b.dokładne mapy(4 szt) Dalmacja 1:100 000,jest też atlas całego wybrzeża adriatyckiego-od Słowenii po Czarnogórę(nowość!!-też w skali 1:100 000.Pzdr,Jacek
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 04.03.2004 15:59

monaa napisał(a):Polecam mapy Chorwacji w skali 1:1 250 000 wydawnictwa "freytag & berndt" :idea: dostepne w podziale na Istrie, wybrzeze srodkowe, wybrzeze Dalmatynskie, wyspy :!: . Sa bardzo aktualne i dokladne, do Cro podrozuje wylacznie z nimi. :lol: Sprawdz na www.freytagberndt.com

Również korzystam z map o których mówisz. Opisy w języku niemieckim i angielskim. Kilka razy zdarzyło nam się, że "żółta droga" na mapie okazywała się ...szutrówką :?

Mankamentem jest jedynie to, że podczas jazdy nie da się jej odwrócić na drugą stronę - jest taka wielka po rozłożeniu...( zdarza się to "w okolicy Zadaru")
Dzięki swojej "wielkości" jest może bardziej dokładniejsza :D
tomek p

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek p » 04.03.2004 17:24

SZOP napisał(a):Na stronie www.bezdroza.com kupisz b.dokładne mapy(4 szt) Dalmacja 1:100 000,jest też atlas całego wybrzeża adriatyckiego-od Słowenii po Czarnogórę(nowość!!-też w skali 1:100 000.Pzdr,Jacek

czy masz takie mapy? co mozesz powiedziec o ich dokladnosci, aktualnosci itp? Skala rewelacyjna..... Najchetniej ogladnalbym je w jakims "niewirtualnym" sklepie....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2004 17:55

Jest to wydanie czeskie, więc jeśli mieszkasz blisko naszej południowej granicy to podejrzewam, że w większych sklepach kartograficznych są do nabycia (mam nadzieję, że w niższej cenie niż na www.bezdroza.com).
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 04.03.2004 18:56

:D a HOY podaję również namiary na mapy w internecie: www.kartografia.pl bardzo dużo odnośników do map na całym świecie.
www.geogauss.hr plany miast, mapy kopne i jadrana Pozdrawiam miłego wędrowania Waldek
patrykoo7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykoo7 » 04.03.2004 19:10

Cześć.
Szukaj jej w EMPIKu, tam mają bardzo duży wybór map (nie rozglądałem się za dalmacją , ale kupiłem potężną mape Istri)
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 04.03.2004 20:45

Witam.Byliśmy ogólnie zadowoleni z tych map.Wydania są z różnych lat(chyba 1999-2001)ale są dokładne.Jeżeli będziesz w Łańcucie zapraszam na oglądanie map :lol: ,będziesz mógł pooglądać i dotknąć.Ten atlas wybrzeża jest z 2003roku(nie widziałem go)-278 stron,wyd.GeoClub-tylko cena :cry: -95zł.. (ale patrzyłem na czeskiej stronce-kosztuje 650czk,więc też ponad 90zł).:papa:
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 05.03.2004 09:59

Niezpominajmy tez o przewodniku po Cro.
Polecam ten z wydawnictwa Bezdroza "Wybrzeze Chorwacji. Od Istrii po Dalmacje" z 2002 roku :idea: :idea: . Kompendium wiedzy, ciekawostki, trasy, turystyka, mapki..... :lol: Duuuuzo lepsze od Pascala. :!:
PZDR
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone