Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mapy papierowe

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 08.03.2010 22:31

lubelski napisał(a):
a to ja napisał(a):Na wyjazdach to ja robię za Jadźkę :wink: .
Z tą różnicą, że wodę do picia umiem podać :) , pogłaskać po ramieniu, a jak widzę senność w oczach kierowcy - to i łokciem delikatnie szturchnę :wink:

i to jest ta wielka przewaga "Jadźki" nad "Wisławskim" :wink: 8)

Mój Wisławski zawsze ma po ręką Pepsi, bułeczkę, marsa. . . . dba o swojego kierowcę. . . przelicza na mapie papierowej ile km do celu jeszcze . . . no złego słowa nie powiem. . . zna się na robocie . . . .poszturcha gdzie trzeba też . . . ojoj. . . . Wisławski się dowie. . . . ojoj . . . .
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 09.03.2010 09:50

Mapa papierowa nadal niezastąpiona. Tak przykładowo 2 lata temu będąc na Jeziorach Plitvickich chciałem już znaleźć jakiś okoliczny apartament, gdy wtem pooglądałem papierową mapę i stwierdziłem, że w pobliżu niemal jest Bihać, gdzie spędziłem miły wieczór, przespałem si9ę i ruszyłem w dalszą drogę. Nigdy bym tego Bihaca nie wymyślił zakładając jakiś konkretny cel na GPS.
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 31.05.2010 13:25

Mam pytanie, którą z papierowych map polecacie najbardziej? Zależy mi na szczegółowej mapie wyspy Hvar oraz okolic Dubrovnika :wink:
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 31.05.2010 13:47

Alita napisał(a):Mam pytanie, którą z papierowych map polecacie najbardziej? Zależy mi na szczegółowej mapie wyspy Hvar oraz okolic Dubrovnika :wink:

Polecam atlas 1:160.000

Fragmencik:
Obrazek
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 31.05.2010 13:56

a ten atlas pod jaką nazwą znajdę w księgarniach? :wink:
*edit* to ten co postowałeś na początku? 'Dalmacja' czy posiada mapę Hvaru?
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 31.05.2010 13:58

Alita napisał(a):a ten atlas pod jaką nazwą znajdę w księgarniach? :wink:

Trzecia pozycja z pierwszego posta -> Kllik
Sęk w tym że w księgarniach go nie ma i trzeba szukać w internecie.
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 31.05.2010 14:05

dzięki za info! :D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone