Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mapa TOMTOMa na Chorwację

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ed.B
Podróżnik
Mapa TOMTOMa na Chorwację

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ed.B » 22.05.2007 20:49

Na jakiej mapie jest Chorwacja i Słowenia. Znane mi mapki kończą sie na Austrii.
Marcin zastava
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin zastava » 22.05.2007 21:16

do tomtom-a musisz mieć mape "Easter Europe"
Ed.B
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ed.B » 22.05.2007 21:30

dzięki zaraz sprawdzę co tam jest i jakie pokrycie
misiek_30
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiek_30 » 22.05.2007 22:59

Ed.B napisał(a):Na jakiej mapie jest Chorwacja i Słowenia. Znane mi mapki kończą sie na Austrii.

WGRAJ SOBIE I-GO ALBO NAWIGATORA 6 JEDNE Z NAJLEPSZYCH NA CHORWACJE
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 23.05.2007 14:26

jest na forum temat z nawigacjami , ja wgrałęm sobie igo i sprawdzę 12.06. Pozdrav
Kaka32
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaka32 » 27.05.2007 17:26

TomTom nie ma map Chorwacji.MamOne i najnowsze mapy Europy i Europy wschodniej.podobno w starszych wersjach były główne drogi.
Piots
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piots » 27.05.2007 17:43

Ed.B napisał(a):Na jakiej mapie jest Chorwacja i Słowenia. Znane mi mapki kończą sie na Austrii.

Tomtom ma dobre mapy ale Europy zach.
Mapy Chorwacji i Słowenii ma tylko iGO i destinator 6. Ale cudów się nie spodziewaj. Nie ma też map wysp.
Sam używam iGO (Corwacja mapa firmy data source z 01.2007 (070320), Słowenia firmy Tele Atlas z 01.2007 (070209) )
WJ
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WJ » 24.06.2007 11:54

Na TomToma jest mapa do Chorwacji - Easter Europe. Obejmuje ona kraje bałtyckie (Liwa, Estonia) oraz Polskę, Czechy, Słowację, Węgry, Słowenie i Chorwacje.

Mapa ma pokrycie ok 50% w Polsce i Chorwacji. Jak jedziesz do Chorwacji przez Austrię to dobrze by było zainstalować mapę TomTom 6.75 na Austrie i Szwajcarie. Wtedy przy tych dwóch mapach mamy całą droge obstawioną GPS.
mesyjasz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mesyjasz » 25.06.2007 21:16

Piots napisał(a):

Tomtom ma dobre mapy ale Europy zach.
Mapy Chorwacji i Słowenii ma tylko iGO i destinator 6. Ale cudów się nie spodziewaj. Nie ma też map wysp.
Sam używam iGO (Corwacja mapa firmy data source z 01.2007 (070320), Słowenia firmy Tele Atlas z 01.2007 (070209) )

Brak wiedzy nie usprawiedliwia wprowadzania w bład
otoz jest mapa tomtom i to w najnowszej wersji 680 która nazywa sie eastern europe xl I jest dostepna dla wersji oprogramowaia tomtom6 to znaczy nie koniecznie tomtom one
pokrycie hrvatska to około 48 %
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 28.06.2007 16:46

Czy Navigator albo TomTom pozwala na skuteczne wyszukiwanie np restauracji czy miejsc godnych uwagi?

Używałem w Austrii i we Włoszech nawigacji Volvo i sprawowała się świetnie.
W Polsce uzywałem Navigatora 6 w Kotlinie Kłodzkiej i krótko mówiąc żenada pod tym względem. O ile stricte drogowa nawigacja jest bez zarzutu o tyle dodatki są potraktowane wybitnie po macoszemu. W całej KK Navigator 6 nie wskazywał żadneggo hotelu czy restauracji, najbliższa atrakcja turystyczna to wg niego zamek w Trutnovie w Czechach, jakby nie istniały Jaskinia Niedźwiedzia, Twierdza Kłodzka i Blędne Skały.

Czy nawigowanie po Cro rownież ogranicza się wyłącznie do dróg?
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 28.06.2007 16:54

[quote="JasioJasio"]Czy Navigator albo TomTom pozwala na skuteczne wyszukiwanie np restauracji czy miejsc godnych uwagi?
[quote]

tak samo jak do każdej innej navi do tomtoma są POI, które można wgrać w mapy
Piots
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piots » 28.06.2007 17:48

mesyjasz napisał(a):[Brak wiedzy nie usprawiedliwia wprowadzania w bład
otoz jest mapa tomtom i to w najnowszej wersji 680 która nazywa sie eastern europe xl I jest dostepna dla wersji oprogramowaia tomtom6 to znaczy nie koniecznie tomtom one

Ciekawe, co piszesz, ale to ten trzeci rodzaj prawdy ;)
Ta mapa TomToma może ma pokrycie 48% ale głównych dróg w Chorwacji. Cała seria map "eastern Europe" nigdy się zreszta na wiele nie przydawała. Porównaj tą mape np. destinatorem. Tam też jest ok 48 % ale całości.
mesyjasz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mesyjasz » 01.08.2007 20:03

Piots napisał(a):
mesyjasz napisał(a):[Brak wiedzy nie usprawiedliwia wprowadzania w bład

Ciekawe, co piszesz, ale to ten trzeci rodzaj prawdy ;)
Ta mapa TomToma może ma pokrycie 48% ale głównych dróg w Chorwacji. Cała seria map "eastern Europe" nigdy się zreszta na wiele nie przydawała. Porównaj tą mape np. destinatorem. Tam też jest ok 48 % ale całości.

trudno cokolwiek porównać ale dzięki za sugestie ...jade w polowie sierpnia wiec wgram zarówno tomtom jak i destinatora ....wiesz moze która mam jest najnowsza w destinatorze a pokrywa cro
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 02.08.2007 06:18

Na Chorwację wgrałem sobie mireo . Jeśli chodzi o drogi to chyba jest najlepszy .Co do Słowenji to sam szukam intensywnie.Może VIAMichelin??
:papa: :papa: :papa:
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 02.08.2007 09:12

Mam nawigację PDA a w niej wszelakie mapy TOMTOM i iGO ale w chorwacji to raczej tego nie używam bo po co ? Przecież tam jest tylko jadranka 8) Zwykła mapa drukowana zanadto wystarcza.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi