Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mapa BiH

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
borkows
Podróżnik
Mapa BiH

Nieprzeczytany postnapisał(a) borkows » 16.06.2010 07:37

Witam,
forum dotyczy Chorwacji ale, będąc na miejscu grzechem byłoby nie pokręcić się "po okolicy" i nie zobaczyć czegoś więcej niż tylko: plaża -> morze.

Zarówno "wójek gogle" jak i AM w wersji 6.2 posiadają mocno ograniczone możliwości w zakresie tras po BiH. W związku z powyższym koniecznym okazuje się zakup mapy tradycyjnej rzeczonego obszaru. Pomijam fakt umiejętności posługiwania się czymś takim jak mapa papierowa :D Tą umiejętność posiadam, gdyż albowiem, jestem to pokolenie które jeździło jak jedyną dostępną pomocą była papierowa wersja (czasami jakieś sztabówki też wpadły w ręce :-) )

Czy jest możliwe (polecacie jakieś) zakup takiej mapy w kraju (jakiś empik)? Czy też możliwe jest nabycie takiej mapy już na miejscu? Chodzi mi o mapę samochodową oczywiście.

Dzięki za pomoc.
Darus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darus » 16.06.2010 07:44

Ja kupiłem w zeszłym roku w Polsce Marco Polo mapa Chorwacji, Słowenii, Bośni, Serbii, Czarnogóry na jednej mapie. Według mnie jest OK.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 16.06.2010 08:45

My też mieliśmy mapę zbiorczą Chorwacji razem z szeroko pojętymi okolicami, m.in. BiH. Zakupiona została u nas w kraju. Nie wiem, czy w BiH znajdziesz jakiś empik.. chyba, że zapuścisz się do jakiegoś większego miasta:)
Pozdrawiam!
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 16.06.2010 08:47

Hmm, no tak:) U nas w kraju jak najbardziej w empiku lub innej księgarni w dziale z mapami, jest tego trochę - do wyboru do koloru :D
Adam Sz.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Sz. » 16.06.2010 09:53

Marco Polo ma mapy Bośni i Hercegowiny (atlasowe i składane) w skali maksymalnie 1:300 000.

Dokładniejsze mapy wydał austriacki freytag@berndt. Oddzielna mapa Bosnien-Herzegowina jest wydana w skali 1:200 000. Empik sprzedaje mapy tego wydawcy, ale nigdy tam akurat tej nie widziałem (w internetowej księgarni też nie mają).
Ale można ją kupić u paru miejscach w Polsce - np.
http://www.arttravel.pl/Bosnia_i_Herceg ... dt-97.html
borkows
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) borkows » 16.06.2010 13:08

Dzięki, poszukiwania czas zacząć :D
tomb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomb » 21.06.2010 11:52

Ważne, żeby była jak najnowsza. Jak masz np. zeszłoroczną, to możesz się mocno zdziwić jadąc drogą, której na niej nie ma.
Bo to dziki kraj bałkański, tam nowe drogi budują :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone