Niestety dziś zostałem "szczęśliwym" posiadaczem kolejnych 6pkt i na chwilę obecną mam ich 14 a pierwsze 8 punktów zredukuje mi sie dopiero w lipcu

wojciechmw napisał(a):Niestety dziś zostałem "szczęśliwym" posiadaczem kolejnych 6pkt i na chwilę obecną mam ich 14 a pierwsze 8 punktów zredukuje mi sie dopiero w lipcu
Dla kierowcy z rocznym stażem jest możliwość redukcji 6pkt raz na pół roku.Wystarczy zgłosić się do WORD na stosowne szkolenie(płatne lecz bez egzaminu)Jeśli wejdzie ustawa o kierujących pojazdami czeka nas w mała rewolucja tzn.znikną egzaminy a zastąpią je kosztowne szkolenia właśnie w WORDachwojciechmw napisał(a):Jak się ma sprawa punktów karnych za granicą. Czy otrzymujac mandat np w Austrii otrzymam tylko kwote w do zapłaty punktów chyba nie dostane zgadza się? Tak mi sie wydaje ale pewien nie jestem dlatego piszę.
Niestety dziś zostałem "szczęśliwym" posiadaczem kolejnych 6pkt i na chwilę obecną mam ich 14 a pierwsze 8 punktów zredukuje mi sie dopiero w lipcu
lukasz22i napisał(a):Mnie dwa lata temu podczas powrotu z CRO zatrzymali na autostradzie na Słowenii, środek nocy, zerowy ruch, akurat wyjechałem z parkingu po małej czarnej, tempomat jak zwykle na 110km/h i po 3min sygnał...okazało sie że to teren zabudowany i jest ograniczenie do 90km/h, 100euro w plecy!!!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi