.png)
.png)
.png)
JackDaniels;) napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):lukskajwoker napisał(a):sąd w PL, choć obecność nieobowiązkowa.
kolokwialnie "olałem" ich wcześnicjeszy mandat, bo:
- ani fotki (dowodu)
- pismo ma tylko strony 3von5 i 4von5
- konto zagraniczne (nie mam konta walutowego by przelać Euro)
- pismo bez pieczątek itd.
No to będzie zdziwko, przejeżdżając przez Austrie na wjezdzie na autostrade skan tablicy rejestracyjnej i jestes w plecy zaległy mandat 100 ojro +150 ojro odsetek:o police w Austrii nie odpuści ci mandatu
a w Polsce od znajomego ściągneli po dwóch latach nie 80 ojro a 320
.png)
Aki napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):lukskajwoker napisał(a):sąd w PL, choć obecność nieobowiązkowa.
kolokwialnie "olałem" ich wcześnicjeszy mandat, bo:
- ani fotki (dowodu)
- pismo ma tylko strony 3von5 i 4von5
- konto zagraniczne (nie mam konta walutowego by przelać Euro)
- pismo bez pieczątek itd.
No to będzie zdziwko, przejeżdżając przez Austrie na wjezdzie na autostrade skan tablicy rejestracyjnej i jestes w plecy zaległy mandat 100 ojro +150 ojro odsetek:o police w Austrii nie odpuści ci mandatu
a w Polsce od znajomego ściągneli po dwóch latach nie 80 ojro a 320
Ciekawe bo słyszałem, że mandat przeterminowuje się po 1 roku. W 2010 pstryknęła mnie kamerka przydrożna tuż przed przekroczeniem granicy Austiacko-Słoweńskiej w Murecku. W zeszłym roku jechałem dokładnie tą sama drogą z lekką nutką niepewności jadąc przez Austrię. Udało się tam i z powrotem bez żadnego niepokojenia przez austiacką policaje. Z tego co słyszałem to faktycznie jak Cię capną ponownie i sprawdzą, że masz niezapłacony mandat to wtedy Cię kasują za ten poprzednia ale żeby tak od razu jakieś "skany tablicy rejestracyjnej przy wjeździe na autostradę" to chyba jakaś ściema!
Pozdrawiam

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
sanchopan napisał(a):Należałoby jeszcze dodać indywidualny błąd licznika - jedne auta mają tenże niewielkie (np. sztywne 1 km/h zawyżone na liczniku w porównaniu do rzeczywistej prędkości), a inne ogromne 10-12%: czyli jak jedziesz wg licznika 90 km/h, to rzeczywiście nie zasuwasz nawet 80 km/h. Bo jeśli procentowy, to zwiększa się nominalnie wraz ze wzrostem prędkości.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi