JackDaniels;) napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):lukskajwoker napisał(a):sąd w PL, choć obecność nieobowiązkowa.
kolokwialnie "olałem" ich wcześnicjeszy mandat, bo:
- ani fotki (dowodu)
- pismo ma tylko strony 3von5 i 4von5
- konto zagraniczne (nie mam konta walutowego by przelać Euro)
- pismo bez pieczątek itd.
No to będzie zdziwko, przejeżdżając przez Austrie na wjezdzie na autostrade skan tablicy rejestracyjnej i jestes w plecy zaległy mandat 100 ojro +150 ojro odsetek:o police w Austrii nie odpuści ci mandatu
a w Polsce od znajomego ściągneli po dwóch latach nie 80 ojro a 320
Aki napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):JackDaniels;) napisał(a):lukskajwoker napisał(a):sąd w PL, choć obecność nieobowiązkowa.
kolokwialnie "olałem" ich wcześnicjeszy mandat, bo:
- ani fotki (dowodu)
- pismo ma tylko strony 3von5 i 4von5
- konto zagraniczne (nie mam konta walutowego by przelać Euro)
- pismo bez pieczątek itd.
No to będzie zdziwko, przejeżdżając przez Austrie na wjezdzie na autostrade skan tablicy rejestracyjnej i jestes w plecy zaległy mandat 100 ojro +150 ojro odsetek:o police w Austrii nie odpuści ci mandatu
a w Polsce od znajomego ściągneli po dwóch latach nie 80 ojro a 320
Ciekawe bo słyszałem, że mandat przeterminowuje się po 1 roku. W 2010 pstryknęła mnie kamerka przydrożna tuż przed przekroczeniem granicy Austiacko-Słoweńskiej w Murecku. W zeszłym roku jechałem dokładnie tą sama drogą z lekką nutką niepewności jadąc przez Austrię. Udało się tam i z powrotem bez żadnego niepokojenia przez austiacką policaje. Z tego co słyszałem to faktycznie jak Cię capną ponownie i sprawdzą, że masz niezapłacony mandat to wtedy Cię kasują za ten poprzednia ale żeby tak od razu jakieś "skany tablicy rejestracyjnej przy wjeździe na autostradę" to chyba jakaś ściema!
Pozdrawiam
sanchopan napisał(a):Należałoby jeszcze dodać indywidualny błąd licznika - jedne auta mają tenże niewielkie (np. sztywne 1 km/h zawyżone na liczniku w porównaniu do rzeczywistej prędkości), a inne ogromne 10-12%: czyli jak jedziesz wg licznika 90 km/h, to rzeczywiście nie zasuwasz nawet 80 km/h. Bo jeśli procentowy, to zwiększa się nominalnie wraz ze wzrostem prędkości.