O jakiś punktach nie było mowy

pawelh napisał(a):Może kolega nie zauważył,że to nie autostrada.art.2 kodeksu drogowego się kłania plus znaki drogoweNigdzie w europie w obszarze zabudowanym nie występuje 90km/h z wyjątkiem kiedy by to zostało wprowadzone znakiem drogowym dotyczy wówczas motocykli i samochodów o dmc do 3,5t
tommyl napisał(a):piosz napisał(a):Na Słowacji ograniczenie do 90 km/h obowiązuje właśnie na autostradzie w terenie zabudowanym, jest tak np. jadąc autostradą przez Bratysławę
Mam nadzieje że są znaki a nie trzeba o tym pamiętać.
Serce w pasy napisał(a):W jednym z tuneli w Wiedniu błysnęło i przyszło. Zdjęcia nie było, ale z racji tego, ze dość często jeżdżę do Austrii nie liczyłem na przedawnienie i przelałem 70E.
sanchopan napisał(a):A co dokładnie przyszło, nakaz - i w jakim języku? Poleconym? Z Polski czy z Austrii?
Mi mignęło w czerwcu 2010 r., jak dotąd - odpukać! - nic nie przyszło.
Jak się liczy przedawnienie w Austrii?
I jak nie przyszło nic, to nie ma się czego obawiać w Austrii, czy... niekoniecznie? Czy ktoś ma taką wiedzę?:)
lukasz22i napisał(a):Mnie dwa lata temu podczas powrotu z CRO zatrzymali na autostradzie na Słowacji, środek nocy, zerowy ruch, akurat wyjechałem z parkingu po małej czarnej, tempomat jak zwykle na 110km/h i po 3min sygnał...okazało sie że to teren zabudowany i jest ograniczenie do 90km/h, 100euro w plecy!!!
lukasz22i napisał(a):lukasz22i napisał(a):Mnie dwa lata temu podczas powrotu z CRO zatrzymali na autostradzie na Słowenii, środek nocy, zerowy ruch, akurat wyjechałem z parkingu po małej czarnej, tempomat jak zwykle na 110km/h i po 3min sygnał...okazało sie że to teren zabudowany i jest ograniczenie do 90km/h, 100euro w plecy!!!
To apropo łapanek na Słowacji...już nigdy więcej Słowacji.
Serce w pasy napisał(a):lukasz22i napisał(a):lukasz22i napisał(a):Mnie dwa lata temu podczas powrotu z CRO zatrzymali na autostradzie na Słowacji, środek nocy, zerowy ruch, akurat wyjechałem z parkingu po małej czarnej, tempomat jak zwykle na 110km/h i po 3min sygnał...okazało sie że to teren zabudowany i jest ograniczenie do 90km/h, 100euro w plecy!!!
To apropo łapanek na Słowacji...już nigdy więcej Słowacji.
Zawsze powtarzam tylko i wyłącznie przez Czechy
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi