Dick45 napisał(a):Jak to jest z fotoradarami ? Zmienili przepisy ? ścigają w Polsce ?Ja z Austrii regularnie po każdym wyjeździe dostaję wezwania na 80 €dotychczas wszystkie lądowały w koszu i jak narazie cisza ale podobno mieli coś zmienić
Vjetar napisał(a):Weszły w życie nowe przepisy ułatwiające identyfikację piratów drogowych w państwach UE poprzez automatyczne przekazywanie danych rejestracyjnych pojazdów i ich właścicieli. To efekt nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym.
Nowe przepisy dotyczą także wykroczeń, które jeszcze się nie przedawniły.
Bocian napisał(a):Trzeba po prostu nie łamać przepisów.
Lednice napisał(a):Ja pisałem o granicy tolerancji
10 kilometrów niż pozwalają przepisy, a pokazuje nasz licznik da się jechać.
Tym bardziej, że nasz licznik w aucie zawyża prędkość auta o kilka km.
Ale też jadę w Austrii w terenie zabudowanym przepisowe 50, po prostu tak jadą przed tobą miejscowi, a głupio wyjść na buraka, który ignoruje prawo.
Jak ktoś nie toleruje granicy tolerancji, sam jest nietolerowany
Co do autostrady w Bratysławie: pamiętam jak koło Trnavy wyprzedziłem kilka polskich busików, wygląd miały straszny, sama rdza, wlokły się 110 km/h
Przed Bratysławą były roboty drogowe, zwężenie, ograniczenie do 70, było cholernie wąsko, zwolniłem.
Wkrótce wyprzedziły mnie busiki, tak na oko dalej jechały 110 kompletnie ignorując zwężenia, jechały o centymetry wyprzedzając inne auta. Co tam znaki drogowe i zwężenia, jechały swoim tempem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi