Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat za parkowanie w Omis

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
filip122 vel Darek
Cromaniak
Mandat za parkowanie w Omis

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 25.07.2010 19:44

Poczestowano mnie w Omisiu mandatem za parkowanie 100 kun , z blankietem do zaplaty na poczcie np.

Zastanawiam się płacić czy nie . Jeśli nie płacić to jakie są tego konsekwencje . Na mandacie wpisany jest mój nr rej.

Mandat miałem za wycieraczka i w sumie zauważyłem go na drugi dzień. A co by się stało gdybym włączył wycieraczki i mandat by pofrunął z wiatrem
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.07.2010 19:57

Moim zdaniem nie warto się zastanawiać. Te 50 zł. przebolejesz a nie będziesz miał ewentualnych problemów na granicy w tym lub w przyszłych latach. Gdybyś napisał 1000kn, kwestia byłaby do rozpatrywania :wink:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 25.07.2010 21:33

W sumie tez tak myślę .. :) :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2010 21:47

Jako Prawdziwy Polak i Katolik powinieneś zapłacić.
Politycznie niepoprawnie,tylko tak na marginesie-mandaty wystawione za granicą ,przez służby porządkowe ,nie są ściagalne w żaden sposób. ;)
pumczyk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumczyk » 26.07.2010 07:05

Nie trzeba bylo dac te 5/6 kun do maszyny ? :D nie bylo by tematu :P ale swoja droga widziałem ze na tych parkingach to co 2 auto nie miało biletu i wiekszosc to miejscowi.
becia_beata
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia_beata » 26.07.2010 08:37

filip122 vel Darek napisał(a):Poczestowano mnie w Omisiu mandatem za parkowanie 100 kun , z blankietem do zaplaty na poczcie np.

hej jesteście w Omisiu, a na jakim campie?(Lisicina)?

Pozdrowienia (ci od lornetki)

A mandat zapłaćcie i miłego wypoczynku. :D :D :D
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 26.07.2010 08:54

hepik- A to widziałeś?
Całość w tvn24 - biznes
Uważaj, żeby wspomnienia z Holandii nie dopadły cię w kraju. Byłeś tam samochodem, źle zaparkowałeś, mandat tkwił za wycieraczką? Nie zapłaciłeś? Niedobrze... Polski windykator zapuka do twych drzwi.
Największa w Polsce firma windykacyjna Kruk SA rozpoczęła własnie współpracę z Cannock Chase - holenderską firmą z tej samej branży, która specjalizuje się w ściąganiu długów, które przekazują jej tamtejsze gminy.
[code][/code]
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 26.07.2010 09:05

kjedi napisał(a):hepik- A to widziałeś?
Całość w tvn24 - biznes
Uważaj, żeby wspomnienia z Holandii nie dopadły cię w kraju. Byłeś tam samochodem, źle zaparkowałeś, mandat tkwił za wycieraczką? Nie zapłaciłeś? Niedobrze... Polski windykator zapuka do twych drzwi.
Największa w Polsce firma windykacyjna Kruk SA rozpoczęła własnie współpracę z Cannock Chase - holenderską firmą z tej samej branży, która specjalizuje się w ściąganiu długów, które przekazują jej tamtejsze gminy.
[code][/code]

Kruk to firma , która działa przez nękanie . Jedynie komornik po prwomocnym wyroku ma prawo do windykacji.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.07.2010 10:06

...ale HR nie jest w UE...

Tu podobny temat
forum/viewtopic.php?p=404875
Komodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Komodna » 26.07.2010 10:58

binkowskig napisał(a):
kjedi napisał(a):hepik- A to widziałeś?
Całość w tvn24 - biznes
[code][/code]

Kruk to firma , która działa przez nękanie . Jedynie komornik po prwomocnym wyroku ma prawo do windykacji.

O cholerka dostałam mandat w Amsterdamie pięć lat temu.
Chyba zacznę się bać i nie będę nikomu otwierała drzwi :wink:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 27.07.2010 05:49

1. Nie ma dowodów, że samochód w tym czasie był na tym miejscu.
2. Nie ma dowodów, że blankiet wreczony.
3. Opłata przez sąd(chorwacki), skomplikowana.

8O 8O

Według mnie-nie płacić

:wink:
viggen_wawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) viggen_wawa » 27.07.2010 06:32

hepik napisał(a):Jako Prawdziwy Polak i Katolik powinieneś zapłacić.
Politycznie niepoprawnie,tylko tak na marginesie-mandaty wystawione za granicą ,przez służby porządkowe ,nie są ściagalne w żaden sposób. ;)

Witam wszystkich. I tu możecie się zdziwić, jeśli chodzi o ściąganie mandatów z zagranicy. Są już w Polsce firmy specjalizujące się w ściąganiu mandatów wystawionych za granicą, w imieniu wystawiających. Jakież zdziwienie ogarnęło mojego znajomego, który dostał list polecony z "prośbą" o zapłatę zaległych mandatów z Anglii (być może Chorwacja nie ma jeszcze umowy z Polską, bo nie jest w UE). Szkoda nerwów za te 100 Kn.
Pozdrawiam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2010 06:34

Olej ten mandat...nie zawracaj sobie w ogóle nim głowy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2010 06:34

Ja też dostałem mandat w Omisiu (nie wiedziałem że stoję w strefie płatnego parkowania) było to w 2004, mandat poleciał do kosza i tyle. Do dnia dzisiejszego spokój.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2010 09:10

Byłem w Omiszu,nie byłem w Holandii.
Wniosek :Omisz na bank nie leży w Holandii ;)

W okresie wakacyjnym dziesiątki milionów turystów krąży po Europie,codziennie sa wystawiane setki tysięcy mandatów za nieprawidłowe parkowanie,najczęściej przez służby miejskie.
Interes dla firm windykacyjnych wart milionów euro.
Może Kruk cos tam uszczknie ,albo i nie.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone