Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat za parkowanie w Omis

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kirke18
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kirke18 » 27.07.2010 10:42

Zawodowo zajmuję się strefami płatnego parkowania, oczywiście w Polsce :) i wiem, że my jesteśmy bezradni wobec samochodów z zagraniczyną rejestracją :D Pytanie brzmi czy to działa odwrotnie? Wiem, że inaczej jest z mandatami, a inaczej z opłatami za nieopłacone parkowanie. Jednak ostatnio spotkałam się z sytuacją egzekwowania opłat autostradowych zza granicy przez polską firmę windykacyjną, zdumiało mnie, że CEPiK udzielił im informacji, a jednak tak...
Jak na razie nie słyszałam o podobnym procederze w stosunku do opłat za parkowanie, ale...do czasu.
Tak więc parkując w chorwackich miastach zawsze uiszczam opłaty za parkowanie, co i Państwu zalecam, porady typu "olej" są łatwe do udzielania, natomiast czasem człowiek budzi się z ręką w nocniku i co? Do kogo pretensje?
A na Słowacji bywa jeszcze bardziej rygorystycznie- zakładają blokady na koło i walą ciężkie mandaty...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.07.2010 13:25

Olej mandat tak jak radzą ci mądrzy tego forum... Tylko idiota płaci za swoje wykroczenia. Przecież cie nie złapali to po co płacić...
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 27.07.2010 13:33

Bocian napisał(a):Tylko idiota płaci za swoje wykroczenia.

O ku....., nie wiedziałem, że jestem idiotą :(
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.07.2010 13:35

dasuch napisał(a):

Tylko wg mądrych tego forum, kolego...
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 27.07.2010 13:39

Bocian napisał(a):
dasuch napisał(a):

Tak też zrozumiałem :lol: :lol:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 27.07.2010 22:43

kirke18 napisał(a): Jednak ostatnio spotkałam się z sytuacją egzekwowania opłat autostradowych zza granicy przez polską firmę windykacyjną, zdumiało mnie, że CEPiK udzielił im informacji, a jednak tak...

8O :roll:

Znaczy się chodziło o winiety czy co innego?
Bo przecież brak winiety skutkuje mandatem/karą (płatną najczęściej na miejscu, no chyba że wystawili kredytowy z terminem zapłaty), oraz koniecznością zakupu, zaś nie zapłaciwszy na bramce po prostu nie puszczają, ew. na miejscu płaci się kartą płatniczą opłatę karną (w automatycznych "kioskach" na bramkach wjazdowych- pobiera się bilet wjazdu- płaci się na zjeździe - Hiszpania, Portugalia...itd) .
Możesz uściślić o co chodziło?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.07.2010 22:49

filip122 vel Darek napisał(a):Poczestowano mnie w Omisiu mandatem za parkowanie 100 kun ,

A gdzie to kolega zaparkował,ze tak tanio? Kiedyś zdarzyło mi się koło ichniej straży pożarnej i było drożej. :mrgreen:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 28.07.2010 06:19

Złamałeś przepis, płacisz i kropka. Co za kolejny beznadziejny temat. Nawet bym takiego nie założył.
pumczyk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumczyk » 28.07.2010 08:04

AndrzejJ. napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):Poczestowano mnie w Omisiu mandatem za parkowanie 100 kun ,

A gdzie to kolega zaparkował,ze tak tanio? Kiedyś zdarzyło mi się koło ichniej straży pożarnej i było drożej. :mrgreen:

Pewnie tam przy plaży w tym rejonie jest 1 i 2 zona dosc duza :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2010 09:12

wystawili kredytowy

kredytowany...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2010 09:34

Bocian napisał(a):
dasuch napisał(a):

Widać, że zmieniło się grono forumowych idiotów...
Masz rację, nie ja dostałem mandat ale w Polsce też dają i nie jest powiedziane, że trzeba płacić...
Zresztą po co piejesz - widać, próbujesz prowokować ( z racji Twojego zawodu rozumiem to ) ale umówmy się, że nie będę tego komentował zgodnie z tym co masz pod avatarem... :wink:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 28.07.2010 19:19

becia_beata napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):Poczestowano mnie w Omisiu mandatem za parkowanie 100 kun , z blankietem do zaplaty na poczcie np.

hej jesteście w Omisiu, a na jakim campie?(Lisicina)?

Pozdrowienia (ci od lornetki)

A mandat zapłaćcie i miłego wypoczynku. :D :D :D

Hej jesteśmy w Kasztel Stary , niedaleko Splitu , na campingu Biluś

forum/viewtopic.php?p=570909#570909

A Wy tez jesteście teraz w CRO ?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 28.07.2010 20:19

alessandro1977 napisał(a):

Spokojnie aleksandro .Każdy widzi friendów. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2010 20:22

AndrzejJ. napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):

Spokojnie aleksandro .Każdy widzi friendów. :D

Zapewniam Cię Andrzej, że spokojny jestem jak nigdy... :D
hondaf1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hondaf1 » 29.07.2010 13:07

Może się komuś przydać. W Omiszu za darmo można zaparkować niedaleko centrum przy nowym kościółku, który znajduje się po drugiej stronie Cetiny (w stronę Splitu). Jest tam duży placyk i miejsca pod dostatkiem wszystko jest free! Trochę wcześniej przed kościółkiem też jest wielki parking ale płatny!
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Mandat za parkowanie w Omis - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone