napisał(a) Dominik456 » 06.11.2024 23:04
Cześć,
Dziś dostałem 4 list.
Wniosek o zawarcie ugody przedsądowej...
Pojawiła się promocją na 138 EUR i 8 dni na zapłatę.
Wystarczy tylko przelać na konto i ugoda zawarta.
Zaczynam lubić tego gościa bo dawno mnie tak nikt nie bawił a zarazem podziwiam za wytrwałość.
Pismo pełne wad prawnych i nieścisłości, które można ograć przed sądem, choćby termin na zapłatę ugody. 8 dni liczone od czego? Od daty odebrania listu zwykłego bez potwierdzenia odbioru? Jak określić upłynięcie terminu propozycji ugody? W tym przypadku ugoda jest ważna bezterminowo a jeśli propozycja jest w mocy to nie może wystosować pozwu.
Poza tym "zatrata". Mam mandat z 2018 roku. Już dawno przedawniony i cokolwiek by Wam ten Pan nie napisał powyższe jest faktem określającym meritum sprawy.
Chyba przeleje mu z 10 EUR aby miał na kolejne znaczki oraz wydruki zdjęć w kolorze.
Prowadzi numer stary jak świat kupując przedawnione roszczenia za kilka procent ich wartości próbując straszyć nieświadomych ludzi wysokimi karami wyciągając od nich bajońskie sumy.
Sami zobaczcie. Kupił prawo do roszczenia za nie więcej niż 1 EUR oczekuje 200 EUR.
Odejmując koszty listów i pracy asystentów przy założeniu, że da się na to złapać 1 osoba na 100 to Pan Mecenas jest pięknie zarobiony.
Dodatkowo pełnomocnictwo do reprezentacji ma charakter ogólny a nie przedmiotowy więc mogę się założyć, ze nie obejmuje mojej sprawy, ponieważ jest przedawniona. Zamieszczenie tego typu dokumentu do korespondencji jest jawnym nadużyciem.
Kolejny argument za tym, ze to przekręt - wszyscy dostają wezwania wyłącznie do przedawnionych spraw. Dlaczego nie pisze w sprawach z ostatnich 5 lat? Szybki i prosty temat do ogarnięcia na drodze sądowej? - nie ma takich spraw w swojej "kancelarii".
Dam Wam znać gdy dostanę 5 pismo.