Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat za parkowanie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 02.07.2022 10:48

Dav twoje auto stało na zakazie ciagła linia jest i nie ma mozliwosci ominiecia tych 3 aut bez przekroczenia lini ciagłej musi to byc na jakims łuku czy skrzyzowania, zdjecie mało obrazowe , mandacik sie niestety nalezał 3 pojazdom.Auta stojace dalej maja przerywana tam nie ma zakazu mozna ominac.Do tej sytuacji nie musi byc znakow zakazu.
Bidon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bidon » 03.07.2022 07:21

Dav napisał(a):Piękna antyreklama miejscowości i podejścia do turystów.
Tym bardziej że jesteśmy pierwszy raz i w samej tej miejscowości zostawiliśmy w 3 dni ponad 1500 kun w różnych firmach które opłacają podatki miejscowej Gminie.

No to, to jest argument
:D
Lepiej naprawdę zamaluj swoje rejestracje, bo przynosisz wstyd innym Polakom tak parkując. No i jeszcze te żale na forum.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 03.07.2022 07:29

O, to mogłoby zadziałać.
Zamiast biletu parkingowego, kłaść za szybę "grube" paragony z zakupów lub restauracji.
Emotikona nie wstawię.
ts.1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ts.1 » 03.07.2022 08:49

To jest przegięcie i sądzę, że jak ochłoniesz to zmienisz zdanie.
Dotknęło Cię kilka "plag chorwackich" :wink: , ale to nie powód żeby lżyć cały naród.
Z doświadczenia wiem, że im mniejsze miejscowości, tym tolerancja miejscowych większa.
Dlatego ( między innymi) do Makarskiej mnie wołami nie zaciągnie. :wink:

Pojedź drugi raz, trzeci, a może zmienisz zdanie.
Może być też tak, że masz pecha i nie zmienisz. :wink:

A tym, którzy starają się być bardziej chorwaccy od samych Chorwatów zalecam trochę obiektywizmu.

Dav kolego szanowny i tych słów się trzymaj a historie o zatrzymywaniu paszportów czy dowodów przez gospodarzy, okradaniu czy zebraniu o resztę na bramkach autostradowych itp itd nie brakuje bo ...ludzie to ludzie obojętnie czy Chorwat czy Polak
kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 06.07.2022 07:26

Cześć
No to moje 3 grosze do tego wątku bo i ja miałem średnią przyjemność spotkać się z mandatem za "nepropisno parkiranje". Ciekawa sprawa ponieważ:
1. Zaparkowałem na PARKINGU na miejscu oznaczonym niebieskimi liniami w Puli ul. Benediktinske opatije
2. Zapłaciłem prawidłową opłatę za czas parkowania.
3. Stanąłem w miejscu z którego przede mną wyjechał samochód na chorwackich blachach.
4. Nie było to miejsce dla niepełnosprawnych.

Jak oglądaliśmy otoczenie, to okazało się że w związku ze źle zaparkowanymi obok samochodami (stanie na liniach) moje prawe koła stały ok 20 cm poza graniczną linią, co jednak nie miało wpływu na przejazd czy łatwość manewrowania innych samochodów (nie blokowaliśmy ruchu).

Dlatego nie mam zamiaru nic płacić.
Mandat wystawiony przez Pula Parking d.o.o.
Cxxx7
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cxxx7 » 31.07.2022 20:07

Witam,

dostałem mandat za parkowanie, znalazłem go za szybą i nie wiem w jaki sposób mam go opłacić?
szturwal66
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szturwal66 » 01.08.2022 07:01

Ja mandat opłaciłem na poczcie. Dałem go Pani podstęplowała, pobrała pokutę plus opłatę pocztową. Wydała kwit i po sprawie.

Ciekawe jest to, że tylko ja dostałem mandat nie Chorwaci. Cóż ich Państwo mogą. :D
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 09.12.2022 22:21

Witam dziś mój mąż odebrał list od kuriera (nie podpisując potwierdzenia odbioru)W kopercie było przedsądowe wezwanie do zapłaty z firmy adwokackiej z puli za brak wpł niszczenia opłaty parkingowej w dniu 19 kwietnia 2019 roku w kwocie 13 € Plus za poniesione koszty firmy adwokackiej 160 € razem do wpłaty dla firmy adwokackiej 173 €mąż faktycznie w 2019 roku przebywał w puli wioząc grupę sportowców na zawody właśnie w puli być może zaparkował się w miejscu w którym Nie powinien ale nie miał takiej świadomości Czy ktoś z was miał podobne wyzwanie i co z tym robić??
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 10.12.2022 08:55

Zawsze masz dwa wyjścia. Jest o tym w tym wątku.
Litości, Pula małą literą !!! Wróć do edycji i popraw błędy.
Ostatnio edytowano 11.12.2022 09:42 przez damianisko5, łącznie edytowano 2 razy
Zbigniew74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbigniew74 » 10.12.2022 16:34

betiglo napisał(a):Witam dziś mój mąż odebrał list od kuriera (nie podpisując potwierdzenia odbioru)W kopercie było przedsądowe wezwanie do zapłaty z firmy adwokackiej z puli za brak wpł niszczenia opłaty parkingowej w dniu 19 kwietnia 2019 roku w kwocie 13 € Plus za poniesione koszty firmy adwokackiej 160 € razem do wpłaty dla firmy adwokackiej 173 €mąż faktycznie w 2019 roku przebywał w puli wioząc grupę sportowców na zawody właśnie w puli być może zaparkował się w miejscu w którym Nie powinien ale nie miał takiej świadomości Czy ktoś z was miał podobne wyzwanie i co z tym robić??

A nie dostał wcześniej samego mandatu? Może w 2019 na miejscu?
herman715
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) herman715 » 12.12.2022 00:51

Czy poczyniła pani jakieś kroki z tym wezwaniem . Też dzisiaj otrzymałem takie same
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 12.12.2022 09:18

Dalej olewajcie mandaty to właśnie takie pocztóweczki będziecie dostawać, a ~170 ojro to już całkiem okazała sumka się zrobiła :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.12.2022 09:39

ApropoDefacto napisał(a):Dalej olewajcie mandaty to właśnie takie pocztóweczki będziecie dostawać, a ~170 ojro to już całkiem okazała sumka się zrobiła :wink:

Z postu betiglo nie wynika jednoznacznie, że otrzymała wcześniej mandat pocztą.

Inna sprawa, że forumowiczka zadała na forum pytanie, po czym temat olała :evil:
herman715
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) herman715 » 12.12.2022 11:06

Ja nie olałem , pożyczyłem koledze samochód , twierdzi ze nie było nic za szyba, ze zdjęcia wynika inaczej
herman715
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) herman715 » 12.12.2022 11:08

Po za tym nic nie przyszło wcześniej do domu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Mandat za parkowanie - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone