Witam dostałem za szyba bilecik z nr rejestracyjnym
Do oplaty 80 kun płacić czy nie?dzis wyjeżdżam jest godzina ze nawet nie wiadomo gdzis udać sie by zapłacić ow mandat czy macie podobne ??przedawnia sie to jakos??miejscowosc murter
Dzięki
Dzidek_S napisał(a):Witam
Dzisiaj za wycieraczka znalazłem „mandat” 300 kn za parkowanie w sposób utrudniający ruch pieszym itd na poboczu drogi gdzie w rządku stało serki aut. Na druczku napisane jest ze jeżeli zapłacę w przeciągu 3 dni wtedy tylko polowe tej kwoty. Takie same druczki znajdowały się za wycieraczkami aut tylko na obcych nr rejestracyjnych. Zastanawiam się czy nie jest to jakaś ściema na wyłudzenie szybkiej kasy ??? Na druczku brak tłumaczenia, brak adresu telefonu meila służb które to wystawiały itd. W załączeniu zdjęcie.
Dzidek_S napisał(a): Na druczku napisane jest ze jeżeli zapłacę w przeciągu 3 dni wtedy tylko polowe tej kwoty.
Łukasz12345 napisał(a):Dzidek_S napisał(a):Witam
Dzisiaj za wycieraczka znalazłem „mandat” 300 kn za parkowanie w sposób utrudniający ruch pieszym itd na poboczu drogi gdzie w rządku stało serki aut. Na druczku napisane jest ze jeżeli zapłacę w przeciągu 3 dni wtedy tylko polowe tej kwoty. Takie same druczki znajdowały się za wycieraczkami aut tylko na obcych nr rejestracyjnych. Zastanawiam się czy nie jest to jakaś ściema na wyłudzenie szybkiej kasy ??? Na druczku brak tłumaczenia, brak adresu telefonu meila służb które to wystawiały itd. W załączeniu zdjęcie.
Cześć,
ja dzisiaj dostałem taki sam mandat, ale z Trogiru i w identycznych okolicznościach. Mandaty były wystawione tylko na samochodach z obcą rejestracją. Nie było żadnedo znaku zakazu i strefy płatnego parkowania. Dodatkowo samochód był zaparkowany na poboczu. Brak jakiegokolwiek chodnika. Czy starłeś sie odwolać od tego mandaut czy go opłacileś ?
Venom555 napisał(a):Nie płaćcie tych mandatów zza szyby a w szczególności z Trogiru. Od tego roku zaczęli kombinować z wkładkami za szybę. To ta sama firma, która zabiera auta na lawetę a nie ma nic wspólnego z Policją.
Wywalić to do kosza. Nic nie zrobią bo nie mają mocy prawnej i jadą na tym procederze na partyzantkę.
Bazują w temacie "zapłaci i zapomni" a zapłata równa się z przyznaniem do winy.
Pzdr.
klopot napisał(a):A jak odzyskać auto, które zostało odholowane na parking?
zablo napisał(a):a ktoś z Was pytał Chorwatów (właścicieli apartamentów czy campingów) co to sa z wezwania (bo to nie mandaty) i czy płacić, nie płacić? Przecież oni najlepiej wiedzą i doradza co to jest i jak postępować.