Sol-Wagon napisał(a):ani parkomatu, ani biletowego...fakt..."coś" pisało parking zone 4...aut było mnóstwo
podobną sytuację miałem w Hallstatt, dość szybko się zwinęliśmy, co by nas nam samochodu nie zwinęli
Sol-Wagon napisał(a):ani parkomatu, ani biletowego...fakt..."coś" pisało parking zone 4...aut było mnóstwo
Sol-Wagon napisał(a):el_guapo napisał(a):Też dostałem mandat za rzekome złe parkowanie - 300kn od miasta Trogir.
Zastanawiam się nad zapłaceniem bo parkowałem tu:
https://goo.gl/maps/DkD6f6UPoe22
jak ta czerwona Skoda.
Nie ma znaku "zakaz parkowania", nie ma chodnika, auta nie stoją na jezdni, a z tłumaczenia mandatu wynika, że jest za: utrudnianie ruchu aut lub pieszych.
dostałeś kwitek (paragon) na miejscu, czy przyszedł pocztą?
mumka napisał(a):Proszę, odpowiedzcie na moje pytanie.
W zeszłym roku w Makarskiej dostałam mandat za złe parkowanie. Miałam zapłacić go w Polsce, ale zgubiłam tą karteczkę. Myślałam, że dojdzie pocztą, ale nic nie przyszło. Byłam pożyczonym od brata autem, a teraz, za kilka dni brat wybiera się do Chorwacji i obawiam się, że będą go na granicy czekać nieprzyjemności. W jaki sposób mogę zapłacić i co, jeżeli nie zdążę zapłacić przed podróżą brata? Dodam że brat jedzie innym autem, niż tym na który został wystawiony mandat. Napisałam do konsulatu z prośbą o informacje, ale nie dostałam odpowiedzi.
greenrs napisał(a):Osobiście nigdy nie słyszałem o sytuacji aby ktoś miał problemy na granicy z powodu niezapłaconego mandatu za parkowanie. No ale może się mylę? Niech się wypowie ktoś, kto znalazł się kiedyś w takiej sytuacji. Podejrzewam jednak, że nikt taki się nie znajdzie
mumka napisał(a):Strasznie sie teraz martwie, brat jedzie z malutkim dzieckiem i nie govori nista i mało speak english.
Sol-Wagon napisał(a):Ja dostałem dzisiaj w Dubrowniku 600 kun za parkowanie w Zonie 4...jest tylko 1 taka strefa w tym mieście...trzeba mieć mega pecha...
jbasia napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):Ja dostałem dzisiaj w Dubrowniku 600 kun za parkowanie w Zonie 4...jest tylko 1 taka strefa w tym mieście...trzeba mieć mega pecha...
i co zapłaciłeś ten mandat? bo ja też miałam pecha, też tam parkowałam ale poza tym kupiłam bilet parkingowy na 6 godzin za 240 kun i mandat za szybą był jak przyszłam na 600 kun