Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O mandatach z Austrii, niemieckich bandytach i likwidacji UE

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
piekara114
Opiekun działu
Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.09.2024 21:07

W Austrii 3 lata.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 05.09.2024 21:46

...my dalej czekamy na nasz mandat z ubiegłego roku, za przekroczenie prędkości w Wiedniu.
Fotoradar zrobił nam zdjęcia 2x , i faktycznie nie spieszą się :oczko:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.09.2024 05:37

Gdy czytam interpretacje oraz wyciągane wnioski (niekoniecznie z interpretacji) z nadużywanym słowem "MUSI", nieodparcie mam skojarzenie z:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.09.2024 06:28

Apropos filozofii, żeby zawsze trzeba mieć tyle ile na znaku...
A nie zapomniałeś Ty się kiedyś, a nie zagapiłeś, zamyśliłeś?

Kolejny życiowy golden, kierowiec idealny, tak jak ten w pracy, co twierdzi, że słupek w niego wjechał.

Czekam nadal na pamiątki z A i I, bo gdzieś może się zagalopowałem, błędnie odczytałem ograniczenie; minęło już 3,5 m-ca i nic, ale przykład @kaeres i innych pokazuje, że można i dłużej poczekać.

AdamSz napisał(a):
piotr68 napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Mam nadzieję, że dożyjemy i to niedługo, 100%owej ściągalności mandatów wystawionych w Unii.

A ja mam nadzieję, że dożyjemy i to niedługo upadku tej całej UE, zanim wykończy kulturowo i gospodarczo kraje członkowskie.

A tak w temacie, takie czasy unia czy nie, wszędzie trzeba już jeździć zgodnie z przepisami .... a będzie jeszcze gorzej wszędzie niestety.

O !!! Kolejny hipokryta, który żywi się różnymi dobrodziejstwami UE, a pluje na nią... Hipokryzja w czystej postaci ....

Adamie, przeca chłop sam sobie przeczy w tym dwóch zdaniach :oczy:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.09.2024 07:48

te kiero napisał(a):Apropos filozofii, żeby zawsze trzeba mieć tyle ile na znaku...
A nie zapomniałeś Ty się kiedyś, a nie zagapiłeś, zamyśliłeś? (...)
Staram się jak mogę.
Ostatnie "zdjęcie" w 2002 albo 2003 - nie pamiętam dokładnie. 30-kilka kmh w strefie "30".
I to nie pasażerowie mnie "zagadali", tylko ja nie stanąłem na wysokości zadania.
Ale wyobraź sobie, że widzę różnicę między "zapomniałeś, zagapiłeś, zamyśliłeś",
a świadomym i celowym ignorowaniem.
I nawet wtedy (~20 lat temu nie byłem jeszcze dziadkiem) nie przyszło mi do głowy aby wysyłającego do mnie list - nieważne w jakiej formie - nazwać ćwokiem.

Jest tu na forum ciekawy kawałek o wybojach/falach na A1 w okolicach Knurowa, gdzie jest ograniczenie do 80 kmh.
Pisze jeden user, że można więcej.
Fale są naprawdę "wow" (jeżdżę tam średnio co 4/5 tygodni z toną ładunku w moim peżociku).
W innym wątku inny user pisze o kamieniach spadających z chorwackich ciężarówek.
A teraz:
[philosophy_mode_on]
Bo nie chodzi o to jak bardzo dostaje w dupę zawieszenie (to moje auto i będę je naprawiać tak często, jak będę chciał),
tylko o to, co się stanie w przypadku... przypadku.
Zapewne wiesz, że chodziarze (taka dyscyplina sportowa) nie mogą przekroczyć pewnej prędkości.
Jest to spowodowane tym, że ich środek ciężkości porusza się "po fali".
Gdy prędkość przekroczy pewną wartość, to siła odśrodkowa oderwie ich od gruntu i... DQ.
Dlatego tym "śmiesznym" chodem starają się wypłaszczyć swoją trajektorię ruchu.

A teraz jedziesz szybciej niż trzeba na takich falach na A1, z ciężarówki "obok" spada jakiś źle zabezpieczony ładunek,
odruchowo hamujesz, ale przypadkiem znajdujesz się na szczycie fali, gdzie siła odśrodkowa ma największą wartość, co oznacza z kolei, że przyczepność kół do asfaltu jest w tym momencie niska...
[philosophy_mode_off]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.09.2024 09:21

Bogdan dobrze wiesz w jakim kontekście przyszło mi nazwać austryjackiego urzędnika ćwokiem. To, że straszy więzieniem w zwykłym liście. Myślę, że wyczerpałem myśl już dawno ale z uporem maniaka próbujesz pozostawić po sobie lepsze wrażenie w tej dyskusji i będziesz napominał co post, a nóż kolejny czytający nie wróci się do genezy sporu i uzna Ciebie za twardego zawodnika z zasobem słownictwa prosto ze słownika wyrazów bliskoznacznych, z którym jak zwykle nie ma co stawać.

Masz już plakietkę kierowcy idealnego. Domyślam się, że w Twoim mniemaniu tak jest skoro od 20 lat nie dostałeś pozdrowień od służb ?
Zresztą to było tak słabe jak opowiastka filozoficzna z siłą odśrodkową. Nie odpowiadaj.

Tak, dla Twojej informacji nawet do teraz nie wiem w którym dokładnie miejscu przekroczyłem prędkość i czym to było spowodowane. Czy to ograniczenie i się zagapiłem, czy z nieznajomości miejscowych przepisów czy z innych powodów lecz diametralnie innych niż filozof z Twojej opowiastki na A1.
Zrobiłem błąd, zapłaciłem. Nie ma co bić piany.

PS. A ćwoka nie odstąpię.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 06.09.2024 09:50

Przecież on cię nie straszy tylko informuje uprzejmie.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.09.2024 10:05

No w sumie racja.
Uprzejmie informuję, że jak Pan nie zapłaci 55€ to zamienimy Panu to na 1dzień + 3h wykonane przy pierwszym lepszym patrolu co wg. piekara114 miało już miejsce w opowieściach internetowych (a może nawet tegoż forum).
To już nie ćwok. To wielmożny uprzejmie straszący ćwok.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.09.2024 10:48

kaeres napisał(a):(...) To, że straszy więzieniem w zwykłym liście (...)
Może tym razem kliknie?
Przytaczana wcześniej dyrektywa EU nakazuje/sugeruje aby traktować zagranicznych delikwentów tak samo jak swoich krajanów.
Również w kontekście korespondencji.
W związku z tym ów urzędnik potraktował Cię jak Austriaka i wysłał jak do Austriaka. Listem zwykłym.
A w owym liście nie ma terroru ani straszenia, tylko sucha informacja o ekwiwalencie ("zamiennik" - znalazłem w słowniku, tych, no, wyrazów bliskoznacznych) kary pieniężnej na odsiadkę.
Taka informacja (pieniądze/nocleg) znajduje się w większości listów "mandatowych" w Niemczech i przypuszczam (dość mocno), że w Austrii też.
Kropka.

Jeśli to do Ciebie nie dociera, to niestety, inaczej tego już nie potrafię "narysować".
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 06.09.2024 11:15

kaeres napisał(a):No w sumie racja.
Uprzejmie informuję, że jak Pan nie zapłaci 55€ to zamienimy Panu to na 1dzień + 3h wykonane przy pierwszym lepszym patrolu co wg. piekara114 miało już miejsce w opowieściach internetowych (a może nawet tegoż forum).
To już nie ćwok. To wielmożny uprzejmie straszący ćwok.

Dałeś d..y na drodze i gościa który wykonuje wobec ciebie, swoje zwykłe, rutynowe obowiązki nazywasz ćwokiem. To raczej świadczy o tobie a nie o nim. Ty jesteś dla niego jedną z tysięcy anonimowych osób. Taką mają formułę działania i wszystko. Nie pasi, to nie płać.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.09.2024 11:40

Marlowe1994 napisał(a): Taką mają formułę działania i wszystko. Nie pasi, to nie płać.

Ale jak tego dokonać ?
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 06.09.2024 13:43

Tez kiedyś dostałem poważny szary list )) z czarnym, krwiożerczym orłem z Wiednia

Ale kiedy to było, ło panie ?? Dobrze, przed 2010. Wrzucali jeszcze wtedy fotkę (nawet ładna była )) I nawet tłumaczenie listu, też już było, ...Dość śmieszne )) ... w stylu kali mówić kali z jakiegoś automatu

Oczywiście sensacja, konsternacja )) ..Pierwszy ruch, co tam internety mówią w sprawie.... 99,5 % olać...Gdzie tam Polska do Austrii ?? Za górami za lasami )) .... Niemniej, zapomnieć o austriackich autostradach

Dobra, cromaniactwo rozkwita, jak zapomnieć o austriackich autostradach.. )) .... Wtedy byłem jeszcze w ekipie zwolenników A i przeciwników H ))

Puściłem ... 268 zl po kursie. Jak na tamte polskie czasy, mandacik był z tych wyższych. Takie czasy były )) Ech, łezka się w oku kręci >>>)))....
W sumie na dobre wyszło, bo przećwiczyłem też sobie internetowe robienie przelewu zagranicznego do Austryji )), ibany i te rzeczy.... Co się przydało po latach //

boboo napisał(a):.... .. potraktował Cię jak Austriaka i wysłał jak do Austriaka. Listem zwykłym. ....

A korespondencja i jej procedury, to tam całkiem inna kultura... Nawet tzw 'grube" listy wysyła się często zwykłym )) .... Zawsze dochodzą... nie ma innej opcji.... A że Austriak nie zareaguje nawet na niemiły dla niego list ??.... Bo zwykły, to go do kosza i uda głupa ??//....Też nie ma opcji ..... 8O :? :?
Tak jak ten pociąg, co się nigdy nie spóźnia, ale tez nigdy nie przychodzi przed czasem ))// ...Może rozwinę ten temat offtopowo, ciekawostkowo ... na razie nie, za dużo pisania >>))

/////
zag
Croentuzjasta
Mandat- uwaga łapią w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) zag » 06.09.2024 23:12

Nie szkoda wam czasu odpisywać jakiemuś ćwokowi.
Pojedzie zamkną i się przekona, że wszystkie swoje mądrości może o kant d...... potłuc, On w anclu rodzina w samochodzie i tak im upłynie te kilkadziesiąt godzin.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 07.09.2024 07:11

regulamin napisał(a):2. W szczególności w ramach Forum zakazane jest:
(...)
- znieważanie, pomawianie lub zniesławianie innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej niemającej osobowości prawnej oraz inne działania godzące w dobra osobiste;
Nie zostało określone, że ta inna osoba to musi być user tego forum.
A to nie zag zaczął nazywać inną osobę ćwokiem.
I nie stawiam pod znakiem zapytania decyzji o zawieszeniu, bo... nazwał.
Ale... nie był pierwszy i jedyny.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.09.2024 09:17

zag napisał(a):Nie szkoda wam czasu odpisywać jakiemuś ćwokowi.
Pojedzie zamkną i się przekona, że wszystkie swoje mądrości może o kant d...... potłuc, On w anclu rodzina w samochodzie i tak im upłynie te kilkadziesiąt godzin.

Sądzę, że to do mnie. Dlaczego mieliby mnie zamknąć ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

O mandatach z Austrii, niemieckich bandytach i likwidacji UE - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone