Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii
napisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2019 09:25
Dostałeś wszystkie odpowiedzi i dalej drążysz...obecnie, od dwóch lat nie ma już, że "nie wiem kto prowadził" - to już przeszłość ( przepisy się zmieniły na niekorzyść kierowców ). A co do austriackiej Policji, popełniłeś wykroczenie na terenie ich kraju i nie Ty o tym decydujesz. Jeżeli uważasz, że po 3 latach możesz spać spokojnie to się mylisz. U nich widniejesz jako osoba, która nie uregulowała należności i jeżeli Cię złapią to zapewniam Cię, że nie pojedziesz dalej. To nie są ściemy ale wybór należy do Ciebie. Ja za przekroczenie prędkości o 20 km/h o 5 rano w terenie zabudowanym dostałem 50 E i od tamtej pory, szczególnie w terenie zabudowanym staram się jeździć zgodnie z przepisami. To nie jest wymądrzanie się, kumpel też mówił, że jestem najmądrzejszy a ja mu tylko przekazywałem dobre rady. Mandat przedawniony, ściągną Cię z drogi i co zrobisz w niedzielę wieczorem, komu się poskarżysz ? - 9 osób na dołku to nie dużo ale automat z przekąskami już może być pusty bo nikt w niedzielę nie będzie sobie tym głowy zaprzątał. Jeżeli właścicielem samochodu jest wypożyczalnia to zwrócą się do nich a oni będą musieli przekazać Twoje dane. Właścicielami moich samochodów zawsze były banki bo biorę w leasing i musiałem dodatkowo płacić bankowi kasę za dodatkowe papierki, które muszą wysyłać.
Jak powiedział jeden kolegów - dokument z Austrii nie ma mocy prawnej. Nie do końca się zgodzę bo jednak obecnie ma, Sąd wyda co ma wydać w ciągu kilku dni i to jest pewne więc to niewiele zmienia.
Ostatnio edytowano 20.08.2019 09:31 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy