Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii
napisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2018 10:42
Rysio napisał(a):bluesman napisał(a):Pierwszy raz kiedy ktoś docenia organy ścigania
BRAWO
Ja od zawsze doceniałem i pomimo że święty nie jestem, uważam że jak złapali to zapłacić trzeba. Dla mnie to taki
fair play
Zaś niektórzy tu zebrani, mylą swawolę z wolnością i potem czytamy teksty pełne jadu, jak to ktoś się w szranki na drodze stawał albo podtekstem dawał do zrozumienia, że przestrzegający przepisów są frajerami.
Ja święty nie jestem, nie mam potrzeby zapierdzielania i udowadniania czegokolwiek komukolwiek na publicznej drodze, bo nie jestem tam sam - cztery zarobione jak dotąd mandaty, z czego dwa za przekroczenie prędkości (jeden Austria a drugi... w zasadzie 10 km od domu, pewną listopadową noc nad ranem - oba z przekroczeniem prędkości w okolicy 25 km/h) - złapali mnie? To się po męsku przyznam do błędu i wezmę na klatę mandat. Ale jak oglądam Pirata czy Police Interceptors, wymówki zawsze są i zamiatanie ogonem przed panem władzą... "widocznie nie byłeś taki dobry, że cię złapali bo byle małpa potrafi przycisnąć gaz do dechy".
Koniec offtopowania.